Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Εντυπωσιακή τελετή έναρξης του 5ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παγκρατίου

Με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης, που "πάντρεψε" την αρχαία Ελλάδα η οποία γέννησε το Παγκράτιο, με την σύγχρονη που αποδεικνεύει ότι σε τέτοιες δύσκολες εποχές μπορεί να διοργανώσει κορυφαία αθλητικά γεγονότα, ξεκίνησε την Παρασκευή το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου.
Οι χώρες που συμμετέχουν έφτασαν τελικά τις 34 και οι 600 αθλητές και αθλήτριες τους από το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να αγωνίζονται σε αναμετρήσεις που... κόβουν την ανάσα.

Κατάμεστο από 1.000 και πλέον θεατές που το κατέκλυσαν είναι και τις δυο μέρες το κλειστό γυμναστήριο Βλαχιώτη του Δήμου Ευρώτα και η τελετή άρχισε με την παρέλαση των ομάδων. Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοππονήσου Πέτρου Τατούλη, του Βορειοκορεάτη Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαχητικών Τεχνών Ρι Γιονκ Γκαν, της βουλευτού Φεβρωνίας Πατριαννάκου, των δημάρχων Τρίπολης και Μονεμβασιάς και πλήθους επισήμων. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας και Ελληνικής Ομοσπονδίας Ανδρέας Μαζαράκης, συγκίνησε με την συναισθηματική ομιλία του κάνοντας αναδρομή στο Παγκράτιο που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα την Σπάρτη. Μάλιστα επεσήμανε ότι είναι πλέον καιρός το Παγκράτιο να ξαναγίνει άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων όπως ήταν στην αρχαιότητα.
Κάθε 4 χρόνια να διεξάγεται το Παγκόσμιο στον δήμο Ευρώτα
Ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, που μαζί με τους συνεργάτες του, τους δεκάδες εθελοντές, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής σηκώνουν το "βάρος" της διοργάνωσης, τόνισε ότι το Παγκράτιο επιστρέφει στις ρίζες του, στην Λακωνία όπου ξεκίνησε και πρότεινε την διεξαγωγή του Παγκόσμιου πρωταθλήματος κάθε 4 χρόνια στον δήμο Ευρώτα καταχειροκροτούμενος.
Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό δρώμενο σε σκηνοθεσία Ειρήνης Κονιδάρη, με σκηνές από το αρχαίο Παγκράτιο που ξεσήκωσε τον κόσμο και στη συνέχεια χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.
Πρώτος χορός ο Τσακώνικος με χορευτές ντυμένους με τη παραδοσιακή τσακώνικη στολή από το Χορευτικό Όμιλο Σκάλας.
Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε το Πυρρίχιο χορό από την ένωση Ποντίων Σουρμένων.
Ακολουθούν οι χοροί από τη Μακεδονία καθώς και χοροί Τσάμικος, Κότσαρι, Καρσιλαμάδες, Χασάπικος, Ζεμπέκικος και Χασαποσέρβικος.
Συμμετέχουν η ένωση Ποντίων Σουρμένων, ο Χορευτικός όμιλος Σκάλας και oi Angel dancesport academy. Η βραδιά κλείνει με λαικό ελληνικό γλέντι υπό τους ήχους του μπουζουκιού και η εκδήλωση έκλεισε με καθαρά ελληνικό γλέντι στον περίβολο του γυμναστηρίου, όπου πρώτοι συμμετείχαν οι ξένοι αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και συνοδοί.
Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν οι αγώνες με τα παλαίσματα, τον πολυδάμα και ακολούθησαν οι αγώνες παγκρατίου και ο πλήρης αγώνας.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: