Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Γ. Γρυπιώτης : «Σταθερή η προσήλωσή μας στην εκπαίδευση»



Με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου -κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου Ευρώτα- ο Δήμαρχος κος Γιάννης Γρυπιώτης διατύπωσε τις κατευθυντήριες αρχές για το νέο έτος 2013.

  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν προσκεκλημένοι διευθυντές κι εκπαιδευτικοί των όμορων σχολικών μονάδων Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής.
 Καταθέτοντας -ενώπιον των ακροατών του- τον απολογισμό του δήμου ιδίως σε ό,τι αφορά στις σχολικές μονάδες, ο κος Γρυπιώτης υπογράμμισε, ότι βασική κατεύθυνση - προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Ευρώτα, αποτελεί η επένδυση στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
  «Η προτεραιότητά μας αυτή, εν μέσω της δύσκολης και πρωτοφανούς συγκυρίας που διέρχεται η χώρα, αποκτά ιδιαίτερο νόημα και περιεχόμενο, διότι, ενισχύοντας τις δομές του κοινωνικού κράτους, ο Δήμος μας θα γίνει ομπρέλα προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ευρώτα.
  Ταυτόχρονα δε, επεσήμανε την αναγκαιότητα διασφάλισης κι ενίσχυσης  του αισθήματος ασφάλειας στους μαθητές και τους γονείς τους, τόσο για την ποιότητα σπουδών των πρώτων όσο και για το περιβάλλον στο οποίο εκπαιδεύονται.
 «Ως Δήμος, κατά την τελευταία διετία, προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε τις ασφαλείς και υγιείς συνθήκες στα σχολεία μας,  επενδύοντας 200.000 ευρώ επιπλέον από τον προϋπολογισμό. Όλοι αναγνωρίζουν, ότι τα σχολεία μας βρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εμείς ως δήμος θα εφησυχάσουμε. Τουναντίον δεσμευόμαστε για την αναβάθμιση και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων»,  συμπλήρωσε με έμφαση ο κος Γρυπιώτης.
   Καταλήγοντας, ανέλυσε τις προτεραιότητες για το νέο έτος 2013, τονίζοντας ότι αυτή τη χρονιά θα αναδειχθούν δράσεις και προτεραιότητες που αφορούν:
ñ  Στις πρώτες βοήθειες, καθώς είναι απαραίτητο, τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν με ποιον τρόπο θα δώσουν την αναγκαία βοήθεια στο άτομο που κινδυνεύει
ñ  Στους μικρούς διασώστες, ένα πρόγραμμα, στόχος του οποίου είναι να τροφοδοτήσει με γνώσεις μαθητές κι εκπαιδευτικούς, αναφορικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των έκτακτων περιστατικών που μπορούν να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια παραμονής των παιδιών στο σχολείο.
ñ  Στην ανάδειξη των σχολείων σχετικά με τις καλές πρακτικές, με σκοπό τη συμμετοχή τους στο μεγάλο διαγωνισμό της Ε.Ε.    
    Ο κος Γρυπιώτης ολοκλήρωσε την ομιλία του διαβεβαιώνοντας τους παριστάμενους, ότι ο Δήμος Ευρώτα είναι διατεθειμένος να δώσει μια νέα πνοή στην Παιδεία του τόπου μας. Προς τούτο, δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:
«Να είστε βέβαιοι, ότι μαζί με τη δική σας συμμετοχή, θα δώσουμε μέλλον και προοπτική στην Παιδεία του Τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: