Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ



Το Γυμνάσιο Γερακίου  πραγματοποίησε 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή των Δελφών, στις 11-14 Απριλίου 2013. Η εκδρομή έγινε στα πλαίσια δύο Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που πραγματοποίησε το σχολείο μας: Το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο " Εξερευνώντας τις μεταβολές της Γης και του τόπου μέσα από τα μονοπάτια της Μυθολογίας", με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σαράντη Ανθή, και Αγωγής Υγείας με τίτλο "Σύγχρονες καλλιέργειες... με αρχαίους καρπούς, δυναμίτες υγείας", με υπεύθυνη την κα Τσιμπίδη Σοφία. Στα προγράμματα συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄και της Γ΄τάξης.
Στα πλαίσια της εκδρομής, οι μαθητές , μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους και τον διευθυντή του σχολείου, παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας, σχετικό με τη Γεωμυθολογία της περιοχής, με εισηγητή τον κο Θωμά Καραβεντζα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεχίστηκε  στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών , καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου οι μαθητές απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, σχετικές με την Ιστορία, τη Μυθολογία και τη Γεωλογική ιστορία της περιοχής, υπό την καθοδήγηση του παραπάνω εκπαιδευτικού του ΚΠΕ.

Την άλλη μέρα, η ομάδα επισκέφτηκε το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας ( "Vagonetto"), στο όρος Γκιώνα, όπου παρακολούθησαν βιωματικά και διαδραστικά, όλα τα στάδια εξόρυξης του Βωξίτη και παραγωγής του Αλουμινίου. Επίσης επισκέφθηκαν την Ιτέα, το γραφικό Γαλαξείδι, τη Λιβαδειά, την Αράχωβα και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού.
Η εκδρομή αυτή αποτέλεσε αναμφισβήτητα μια ευκαιρία για πολύτιμες και μοναδικές εμπειρίες που εμπλουτίζουν τις γνώσεις , τις εικόνες και τα βιώματα των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: