Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Ίδρυση πυροσβεστικού κλιμάκιου στο Δήμο Ευρώτα ΛακωνίαςΣύμφωνα με επιστολή του Δήμαρχου Ευρώτα προς το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, ο Δήμος, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, παραχωρεί δωρεάν στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος κτίριο κατάλληλο για τη στέγαση πυροσβεστικού κλιμακίου, αλλά και δωρεάν σύνδεση του κτιρίου αυτού με τις παροχές κοινής ωφέλειας, καθώς και ένα πυροσβεστικό όχημα 2,5 τόνων, τύπου IVECO πλήρως εξοπλισμένο, προκειμένου να λειτουργήσει πυροσβεστικό κλιμάκιο στην περιοχή.

Ο Δήμος Ευρώτα, έκτασης πάνω από 650 τ. χλμ, αριθμεί συνολικό πληθυσμό περί τις 20.000 κατοίκους, ενώ κατά τους θερινούς μήνες παρουσιάζει σημαντική επισκεψιμότητα λόγω της τουριστικής περιόδου. Στα όριά του περικλείονται δύο προστατευόμενα δάση, ιδιαίτερης βιοποικιλότητας, το δάσος Βασιλακίου και το δάσος Κρεμαστής.
Η ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή θα συμβάλλει αποφασιστικά στην πυροπροστασία της, δεδομένου ότι θα υπάρχει δυνατότητα άμεσης και έγκαιρης επέμβασης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών στα όρια του Δήμου, τα οποία είναι εκτεταμένα και πολλά από αυτά εξαιρετικά απομακρυσμένα από οποιοδήποτε πυροσβεστικό κλιμάκιο του Νομού.
Η ίδρυση του εν λόγω πυροσβεστικού κλιμακίου θα συμβάλλει και στη συνολική προσπάθεια πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών στο Νομό, λόγω της γεωγραφικής θέσης του Δήμου Ευρώτα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να προβεί στην ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στο Δήμο Ευρώτα Λακωνίας, λαμβανομένων υπόψη τόσο της αναγκαιότητάς του όσο και της δωρεάν παραχώρησης εκ μέρους του Δήμου κτιριακής εγκατάστασης, παροχών και πυροσβεστικού οχήματος;
Αθήνα, 29 Μαΐου 2013
Η ερωτώσα Βουλευτής
Φεβρωνία Πατριανάκου
Δημοσίευση σχολίου