Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ


Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ευρώτα και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ευρώτα. Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ευρώτα θα λειτουργήσουν άμεσα τμήματα για το πρόγραμμα:
  • Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων (διάρκειας 25 ωρών)
  • Επιχειρηματικότητα & Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη (διάρκειας 25 ωρών)
  • Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση - Διάθεση (διάρκειας 25 ωρών)
  • Πράσινη Επιχειρηματικότητα (διάρκειας 25 ωρών)
  • Γεωργία & Φυσικοί Πόροι  (διάρκειας 25 ωρών)
  • Ασφάλεια – Ποιότητα Τροφίμων  (διάρκειας 25 ωρών)
  • Αγωγή Υγείας & Πρώτες Βοήθειες (διάρκειας 25 ωρών)
  • Διαχείριση εργασιακού άγχους / Εναρμόνιση επαγγελματικής & Προσωπικής ζωής (διάρκειας 25 ωρών)
  • Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (διάρκειας 25 ωρών)
  • Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες I (διάρκειας 50 ωρών)

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο των αρχών της ισότητας των ευκαιριών και της μη διάκρισης εξαιτίας της φυλής ή της εθνικής καταγωγής, της θρησκείας ή και των πεποιθήσεων, της ύπαρξης αναπηρίας, του φύλου και της ηλικίας, τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης θα απευθύνονται σε όλους, ενήλικες άνεργους και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, τόπο διαμονής, νέους, φοιτητές κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.
·                 Η λειτουργία των τμημάτων θα πραγματοποιείται σε 2 εκπαιδευτικές περιόδους:
-        1η εκπαιδευτική περίοδος (χειμερινή): Οκτώβριος – Ιανουάριος
-        2η εκπαιδευτική περίοδος (εαρινή) Φεβρουάριος – Μάιος

Ο αριθμός των εκπαιδευομένων, που μπορούν να ενταχθούν σε ένα τμήμα μάθησης εξαρτάται από τον τύπο του τμήματος. Σε κάθε τμήμα μάθησης ο αριθμός των εκπαιδευόμενων κυμαίνεται μεταξύ 12 και 20 ατόμων. Ο αριθμός 12 ατόμων αποτελεί το ελάχιστο όριο έναρξης κάθε τμήματος μάθησης.
Τμήματα, στα οποία μετά από συνεχείς αποχωρήσεις εκπαιδευόμενων, συμμετέχουν λιγότερα των 8 ατόμων διακόπτονται αυτόματα. Για τμήματα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων το όριο προσαρμόζεται στα 5 άτομα.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης (επισυνάπτεται φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου).

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε :
1.   Δημαρχείο (Λιναρδάκου 5, Γραφείο Δημάρχου, τηλ. 27353 60036)

Δεν υπάρχουν σχόλια: