Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

O ΚΡΟΚΕΑΤΗΣ ΛΙΘΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER

Ο Δήμος Ευρώτα ανέλαβε την πρωτοβουλία να προχωρήσει στην « Ανάδειξη του Κροκεάτη Λίθου», με στόχο την ενθάρρυνση Τουριστικών δραστηριοτήτων.  Το πρόγραμμα ανέρχεται στα 40.000€, είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Leader.To συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει:
 - Μελέτη σήμανσης του αρχαίου Λατομείου στην θέση Ψηφί – Κροκεών  - Εικόνες και φωτογραφίες ανάδειξης του Κροκεάτη Λίθου - Δημιουργία εντύπου για την προβολή- Δημιουργία Ιστοχώρου- Συνέδριο ανάδειξης του λατομείου και του Κροκεάτη Λίθου- Συνάντηση των πόλεων, που έχουν σε αρχαίες κατασκευές Κροκεάτη Λίθο, όπως οι εκκλησίες του  Αγ. Πέτρου και του Αγ. Παύλου σε Ρώμη και Βατικανό αντίστοιχα,Σημειώνεται ότι ο Κροκεάτης Λίθος είναι ηφαιστειογενές βαθυπράσινο πέτρωμα με κιτρινοπράσινες κηλίδες. Έχει την επιστημονική ονομασία ΑΝΔΕΣΙΤΗΣ. Για τον Κροκεάτη Λίθο έχουν γράψει ο Ξενοφώντας, ο Παυσανίας, ο Στράβωνας και άλλοι αρχαίοι συγγραφείς και περιηγητές.
Η Δημοτική αρχή έχει στόχο την ανάδειξη τόσο του Λατομείου, όσο και του Κροκεάτη Λίθου καθώς και τις διασυνδέσεις με τις πόλεις στις οποίες υπάρχει στις αρχαίες κατασκευές τους Κροκεάτης Λίθος

Δεν υπάρχουν σχόλια: