Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ο καθηγητής Εντομολογίας Δημήτρης Περδίκης στο δήμο Ευρώτα


Επιτόπιος έλεγχος στον Δήμο Ευρώτα από τον καθηγητή Εντομολογίας Δημήτρη Περδίκη για την αντιμετώπιση του «Αλευρώδη».
 Συνάντηση στον Δήμο με τον καθηγητή Εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Περδίκη και τον Καθηγητή του Φυτοπαθολογικού Μπενάκιου Ινστιτούτου είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης για το θέμα που πλήττει τις καλλιέργειες της περιοχής όπως είναι ο Αλευρώδης.
Στην σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε επιτόπιος έλεγχος σε οπωρώνες της περιοχής για να συλλεχθούν στοιχεία σε ερευνητικό επίπεδο και να διαπιστωθεί το μέγεθος της υπάρχουσας κατάστασης.
Επίσης στην συνάντηση παραβρέθηκαν γεωπόνοι και παραγωγοί του Δήμου αναφορικά με τα δεδομένα που πρέπει να συλλέξει ο κ. Περδίκης για την καλύτερη δυνατή ενημέρωσή του. Η κατάσταση που επικρατεί μέχρι σήμερα στις καλλιέργειες δεν είναι ανησυχητική αλλά η πρόληψη είναι σωτήρια δεδομένου ότι οι ασθένειες μπορούν πλήξουν σε μεγάλο ποσοστό την παραγωγή με αποτέλεσμα την μεγάλη οικονομική ζημιά στους αγρότες και την τοπική οικονομία.
Κάθε ενέργεια είτε είναι δομημένη στην πρόληψη είτε στην καταπολέμηση και την καταστολή των φαινομένων εκείνων που μπορούν να απειλήσουν την αγροτική περιοχή του Δήμου Ευρώτα είναι υποχρέωση μας να την διεκπεραιώνουμε στο έπακρων αναζητώντας πάντα λύσεις πριν ακόμα το πρόβλημα είναι μη αναστρέψιμο. Σε όλες τις περιπτώσεις ο Δήμος Ευρώτα στέκει αρωγός σε όλες τις προσπάθειες των αγροτών μας.

 Η ολοκλήρωση της επίσκεψης και της επιτόπιας ανάλυσης θα ολοκληρωθεί αύριο ημέρα Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: