Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Ρομπέν των σούπερ μάρκετ

Κουκουλοφόροι- αντεξουσιαστές, για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα, εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ και αφού πήραν τρόφιμα από τα ράφια, τα μοίρασαν σε λαϊκή αγορά.
Αυτή τη φορά έδρασαν στο Νέο Κόσμο και συγκεκριμένα στο σούπερ μάρκετ "Μαρινόπουλος" στην οδό Ευδόξου 24.
Στις 12:30 το μεσημέρι, ομάδα περίπου 30 ατόμων εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ και αφού ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και τους πελάτες, πήρε τρόφιμα και πέταξε φεϊγ βολάν κατά της ακρίβειας.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εισβολής, έξω από το κατάστημα, μαζεύτηκαν άνθρωποι περιμένοντας τη διανομή των προϊόντων.
Οι αντεξουσιαστές μοίρασαν προϊόντα τόσο στον κόσμο που περίμενε έξω από το σούπερ μάρκετ, όσο και κόσμο που ψώνιζε στη λαϊκή αγορά της περιοχής και εξαφανίστηκαν.
Η ομάδα έδρασε για πρώτη φορά στις 31 Μαΐου, όταν εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια και μοίρασε τρόφιμα στους περαστικούς όπως επίσης και στις 14 Ιουνίου όταν «χτύπησε» σε δύο σούπερ μάρκετ στον Άγιο Παντελεήμονα.http://www.zougla.gr/news.php?id=3777

Το κείμενο που μοιράστηκε στη λαική
Καθημερινά βιώνουμε έντονα τις συνέπειες της αυξανόμενης ανόδου των τιμών που προωθεί το κεφάλαιο στην κοινωνία, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν στα ίδια πενιχρά επίπεδα, οδηγώντας μας κάτω από τα όρια της επιβίωσης.
Παράλληλα οι κάθε λογής υπέυθυνοι και ειδικοί, ωρύονται για τη συνεχόμενη άνοδο των τιμών με προτάσεις τύπου "μποικοτάζ" που οδηγούν την ψευδαίσθηση μιας ισχυρής αντίδρασης- απάντησης στο πρόβλημα.
Επιλέγουμε να αντιδράσουμε αφαιρώντας προιόντα πρώτης ανάγκης από ράφια μεγάλων αλυσίδων super market και διανέμοντάς τα ελέυθερα σε αυτούς που τους ανοίκουν.
Δεν θεωρούμε την πράξη μας κλοπή, γιατί τα προιόντα αυτά αποτελούν καρπό κάθε δική μας εκμεταλλευόμενης εργασίας και ανοίκουν σε όλους μας.
Η κίνησή μας αυτή δεν έχει αλτρουιστικό χαρακτήρα, αντ αυτού αποτελεί ένα συμβολισμό με σκοπό την προτροπή του κοινωνικού συνόλου στην αβίαστη, ελεύθερη διακίνηση και χρήση των αγαθών και τη νοητή διαγραφή των ταμείων ξεπερνώντας τα νόμιμα όρια.Για την εξάπλωση της αμφισβήτησης του κράτους και του κεφαλαίου.
Η επιλογή μας να δράσουμε με τα πρόσωπά μας καλλυμένα δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση στον εκφοβισμό του κόσμου, αλλά στην προσωπική μας ασφάλεια απέναντι σε αυτύς που θεωρούν την πράξη μας καταδικαστέα.
Πρωτοβουλία αναρχικών για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών

Δεν υπάρχουν σχόλια: