Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Το Σάββατο 27/12 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να επικρατήσει έντονη κακοκαιρία με κατά τόπους ισχυρές βροχές , καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και ισχυρές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από τη Στερεά και βορειότερα. Χιονοπτώσεις αναμένονται και στα βορειότερα τμήματα του λεκανοπεδίου Αττικής και πιθανόν τις βραδινές ώρες στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Σχεδόν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, ισχυροί νοτιοανατολικοί στο Νότιο Αιγαίο και θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι έντασης 8 -9 μπ. στο Ιόνιο

Την Κυριακή 28/12 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κυρίως στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, με κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλώνονται κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο και σχεδόν θυελλώδεις ανατολικοί στο Ιόνιο, όπου από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Τη Δευτέρα 29/12 τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένιση και θα περιοριστούν σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας.

Τονίζεται ότι λόγω της μεγάλης διάρκειας και έντασης των χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο, οι εκδρομείς θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επίσης προσοχή χρειάζεται να επιδειχθεί στην περιοχή του Ιονίου, όπου οι άνεμοι θα πνέουν με ιδιαίτερα αυξημένες εντάσεις και με παρατεταμένη διάρκεια.



http://www.meteo.gr/newsDetails.asp?NewsID=412

Δεν υπάρχουν σχόλια: