Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Προληπτικός έλεγχος και στην Ελλάδα σε Toyota Yaris, κατασκευής 2005-2007

Στην αποστολή επιστολών σε 10.856 Έλληνες κατόχους Yaris, τα οποία κατασκευάσθηκαν από τις 13 Ιουνίου 2005 έως τις 17 Απριλίου 2007 σε Ιαπωνία και Γαλλία, προχωρά η Toyota Ελλάς στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου που διενεργείται στις ζώνες ασφαλείας των μπροστινών καθισμάτων στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Αφορμή για τον έλεγχο είναι πρόβλημα που διαπιστώθηκε στον σχεδιασμό της ζώνης ασφαλείας και είχε σαν αποτέλεσμα την ανάφλεξη ενός αυτοκινήτου στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την Toyota «...διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένο αριθμό αυτοκινήτων τύπου Yaris, σε περίπτωση σύγκρουσης, αν ενεργοποιηθεί ο προεντατήρας της ζώνης ασφαλείας, υπάρχει πιθανότητα το ηχομονωτικό υλικό, που βρίσκεται πίσω από τον προεντατήρα, να υποστεί ζημιά από τα αέρια υψηλής θερμοκρασίας που εκλύονται. Στη χειρότερη περίπτωση, το ηχομονωτικό υλικό μπορεί να αναφλεχθεί».

Για το λόγο αυτό η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να αφαιρέσει, προληπτικά, στα συγκεκριμένα οχήματα το ηχομονωτικό υλικό και από τις δύο μεσαίες κολώνες του αμαξώματος (δεξιά και αριστερά), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του κατόχου.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ευρώπη καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο προληπτικός έλεγχος αφορά συνολικά σε 159.000 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία η κίνηση αυτή εντάσσεται στην ανάκληση περισσότερων από 1,35 εκατομμυρίων αυτοκινήτων τα οποία έχουν κατασκευαστεί από τον Ιανουάριο του 2005 έως τον Απρίλιο του 2008 και αφορά 525.898 αυτοκίνητα τύπου Vitz, Belta και Ractis που κυκλοφορούν στην Ιαπωνία και 830.000 Vitz -ή Yaris στην Ευρώπη- και Belta τα οποία διατέθηκαν εκτός Ιαπωνίας, στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και άλλες αγορές.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: