Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2009 ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ

Για μια άλλη χρονιά ο δήμος Σκάλας είναι στο επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων .
Όταν άλλοι δήμοι ψάχνουν να βρουν την ταυτότητα τους , ο δήμος Σκάλας, στολίζει την πόλη, οργανώνει μικρές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στο κέντρο και στα διαμερίσματα, επιστρατεύοντας φαντασία και πρωτοτυπία, δημιουργώντας έτσι ένα άψογο αισθητικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα για να αναζωπυρώσει τα αισθήματα της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
Ο χτύπος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων χτυπάει στη πλατεία Πηγών στη Σκάλα, όπου βρίσκεται στο παγοδρόμιο και κάθε μέρα συρρέουν πλήθος κόσμου , μικροί και μεγάλοι δίνουν μια ζεστή νότα στον δύσκολο καιρό που διανύουμε ,ξεπερνώντας έστω και για λίγο τα προβλήματα τους και δίνοντας και μια μικρή οικονομική ανάσα στα καταστήματα της Σκάλας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με τους επισήμους προσκεκλημένους{πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες της Λακωνίας}.
Το έναυσμα των εκδηλώσεων έδωσε ο δήμαρχος Σκάλας κ. Γιάννης Γρυπιώτης, και εκθαμβωτικά πυροτεχνήματα έλαμψαν στον ουρανό της Σκάλας δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.
Μικροί και μεγάλοι σχημάτισαν ουρές στην είσοδο του παγοδρομίου, για να δοκιμάσουν τη χαρά το να περπατάς στο πάγο .
Κάτω από τα μουσικά ακούσματα του υπέροχου Dj και από υπέροχες φιγούρες αλλά και τούμπες του παγοδρομίου ο κόσμος διασκέδασε έως αργά το βράδυ.
Το Σάββατο επίσημοι καλεσμένοι ήταν η Εθνική ομάδα χόκεϋ της Ελλάδος, όπου έκανε επίδειξη τους αθλήματος και προσπάθησε να «μυήσει» τους στο μη συνηθισμένο άθλημα αυτό. Μας εξέπλητταν με τη ταχύτητα τους γλιστρώντας στο πάγο, παρόλο που το παγοδρόμιο ήταν κατά πολύ μικρότερο από αυτό που αγωνίζονται.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Σκάλας κ. Γρυπιώτης παρέδωσε στον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος κ. Καλύβα τη σημαία {έμβλημα} του δήμου Σκάλας, και αυτός με τη σειρά του έδωσε στο δήμαρχο τη σημαία της Εθνικής ομάδας χόκεϋ.
Μετά το πέρας των απονομών έγινε διαγωνισμός χόκεϋ οπού ο πρώτος νικητής παρέλαβε ένα ζευγάρι παγοπέδιλα και υπόλοιποι φανέλες και μπαστούνια του χόκεϋ.
Στη σκυτάλη μετά το πέρας του διαγωνισμού πήραν νεανικά μαθητικά ροκ συγκροτήματα από τη Λακωνία ξεσηκώνοντας το νεανικό πληθυσμό.
Ένα πρόβλημα παρουσιάστηκε στη πίστα του παγοδρομίου το βράδυ και ανάγκασε τους υπεύθυνους να το κλείσουν για το υπόλοιπο της βραδιάς ,καθότι ο πάγος άρχισε να λιώνει και αιτία ήταν οι άνοδος της θερμοκρασίας ένα φαινόμενο ασυνήθιστο στην καρδιά του χειμώνα και η θερμοκρασία να είναι μέσα στο παγοδρόμιο το βράδυ στους 18° .
Σήμερα Κυριακή το πρωί και ώρα 11:00 θα είναι στη πίστα του παγοδρομίου και πάλι οι άνδρες της εθνικής ομάδας χόκεϋ σε μια δεύτερη επίδειξη του αθλήματος και στη συνέχεια το καλλιτεχνικό εργαστήρι από το παιδικό σταθμό και με τους μικρούς καλλιτέχνες θα παρουσιάσει το καλλιτεχνικό του έργο.
Την αυλαία της σημερινής εκδήλωσης θα κλείσει το δεύτερο γκρουπ των μαθητικών ροκ συγκροτημάτων .
Η ιστοσελίδα μας είναι παρών σε όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με ζωντανές συνδέσεις από live webcam και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που θα ανανεώνεται κάθε μέρα και δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που ζουν εκτός Σκάλας το χριστουγεννιάτικο παλμό της πόλης.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΙΜΟΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: