Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Μέχρι τέλους του χρόνου θα καταβληθούν όλες οι κοινοτικές ενισχύσεις

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους αγρότες όλες οι φετινές κοινοτικές ενισχύσεις, δήλωσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνα Μπατζελή, απαντώντας σε ερώτηση για τα αγροτικά προβλήματα βουλευτών του ΚΚΕ.

Με βάση τον ισχύοντα κοινοτικό κανονισμό οι κοινοτικές επιδοτήσεις (ενιαία ενίσχυση) κάθε χρονιάς μπορούν να πληρωθούν μέχρι το τέλος Μαΐου του επόμενου έτους, είπε η κ. Μπατζελή, για να προσθέσει ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να καταβληθούν οι ενισχύσεις μέχρι τέλους Δεκεμβρίου χωρίς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κανείς να μας παρακαλέσει και χωρίς κατ΄ ανάγκη κανένας να κλείσει το δρόμο.

Παράλληλα, η κ. Μπατζελή κάλεσε τόσο τα πολιτικά κόμματα, όσο και τους εκπροσώπους των αγροτών να συμβάλουν σε έναν ειλικρινή κοινωνικό διάλογο, ώστε να βρεθεί, όπως ανέφερε, η καλύτερη δυνατή λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική ύπαιθρος.

Επίσης, στην ομιλία της έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, καθώς και στην προώθηση ενός νέο μοντέλου ανάπτυξης, της «πράσινης γεωργίας» ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: