Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Τέλος καλό όλα καλά

Αίσιο τέλος είχε για ένα περιπατητή βουνών από τη Σκάλα.
Συγκεκριμένα μια παρέα τεσσάρων περιπατητών από τη Σκάλα είχε πάει στη περιοχή Κρεμαστής και στη τοποθεσία Χιονοβούνι, για τον καθιερωμένο Κυριακάτικο περίπατο.
Κάποια στιγμή ο ένας εκ των τεσσάρων πήρε άλλο μονοπάτι με αποτέλεσμα να αποκοπή από την υπόλοιπη παρέα και να χάσει τον προσανατολισμό του.
Όταν το αντελήφθησαν οι υπόλοιποι της παρέας άρχισαν να τον αναζητούν φωνάζοντας, αλλά η ένταση του αέρα που έπνεε εκείνη την ώρα 16:00 στη περιοχή ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν απάντηση .
Αφού οι αγωνιώδης προσπάθειες έπεφταν στο κενό ,ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία Μολάων και την αστυνομία προς ανεύρεση του αγνοουμένου.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας αλλά και κατοίκων της περιοχής, για τον εντοπισμό του περιπατητή, αλλά η προσπάθεια τους όλοι την νύχτα παρέμειναν άκαρπες.
Ο αγνοούμενος καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας προσπαθούσε να βγει σε κάποιο δρόμο ,αλλά η προσπάθεια του δεν είχε αποτέλεσμα.
Μην μπορώντας να βρει κάποιο μονοπάτι, άναψε φωτιά σε μια σπηλιά για γλιτώσει από το κρύο.
Με το ξημέρωμα ο αγνοούμενος κατόρθωσε και βγήκε σε έναν δρόμο που οδηγεί στα Πελετά όπου τον βρήκε διερχόμενος οδηγός κάτοικος Γλυκόβρυσης και έτσι έλαβε αίσιο τέλος και η αγωνία της οικογενείας του όσο και των ανθρώπων που τον αναζητούσαν.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους άνδρες της Πυροσβεστικής της Αστυνομίας και στους εθελοντές διασώστες για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν .
http://leimonitis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: