Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ :ΒΡΟΝΤΑΜΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Το Σάββατο 30-01-2010 εορτάσθηκε με μεγαλοπρέπεια η μνήμη των Τριών Ιεραρχών πολιούχων του Βρονταμά στον ομώνυμο ιερό ναό.

Το πρωί ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ΄Αρτοκλασίας υπό του εφημερίου π. Μιχαήλ Λάτση και συλλειτουργούντες με τους, πρωτοπρεσβύτερο Διονύσιο Μιχαλέτο εφημέριο του αγίου Νικολάου Βοιών, του π. Παναγιώτη Ξηροδήμα εφημέριου Παλαιοπαναγιάς, του π. Νικολάου Βλάχου εφημέριου αγίων Αναργύρων και του π. Νικολάου Τσέτσεκα εφημέριου Σελλασίας.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών παρουσία του βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανασίου Δαβάκη..

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας αναφέρθηκε στο βίος των αγίων η εκπαιδευτικός του δημοτικού σχολείου Βρονταμά κ. Φωτεινή Φαμπρικη .

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη η λιτάνευση της εικόνας των Τριών Ιεραρχών έως την πλατεία του χωριού και ετελέσθη δέηση και στην συνέχεια επέστρεψαν στον ιερό ναό.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στην πλατεία του χωριού, όπου ανακοινώθηκαν τα πέντε ονόματα κοριτσιών που είναι εγγεγραμμένα στο δημοτολόγιο του Βρονταμά ,και έλαβαν το χρηματικών ποσόν των 1000 ευρώ από το κληροδότημα του Ιωάννη και Ελένης Σταύρου .

Η ιστοσελίδα μας κατάφερε μετά από δύσκολες συνθήκες να μεταδώσουν όλο το εορταστικό της ημέρας απευθείας σύνδεση, μέσα από το ίντερνετ και να καταγράψει την εκδήλωση με βίντεο και φωτογραφικό υλικό .

Το φωτογραφικό υλικό το αφιερώνω στους απόδημους Βρονταμίτες και ιδιαίτερα στον Αντώνη Κοτζιά και στην Σουζάνα Νίκια –Σερεμέτη, που διαμένουν στις ΗΠΑ.

http://leimonitis.com/

1 σχόλιο:

leimonitis είπε...

Κληροδότημα Ιωάννη και Ελένης Σταύρου.
Είναι οι ευεργέτες του Βρονταμά τους οποίους δεν γνώριζα έως και σήμερα και από ότι έμαθα από τους κατοίκους του Βρονταμά είχαν προσφέρει πολλά στο χωριό τους .
Σε αναφορά στο διαδίκτυο για τους παραπάνω ευεργέτες δεν βρεθήκε καμιά αναφορά .
Όποιος έχει στοιχεία παρακαλώ να τα δημοσιεύσει για να γνωρίσουμε και εμείς το ευεργετικό τους εργο και να παραδειγματιστούνε οι οι έχοντες και κατέχοντες