Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Πράσινο φως για 15χίλιαρο στους Βέλγους αγρότες

Ενίσχυση έως 15.000 ευρώ ανά εκμετάλλευση θα λάβουν οι Βέλγοι αγρότες, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση εθνικών ήσσονος σημασίας (de minimis) ενισχύσεων.

Μετά από τους Γάλλους, Γερμανούς, Ολλανδούς, Ιταλούς, Ούγγρους και Λιθουανούς, σειρά παίρνουν οι Βέλγοι αγρότες, αφού εγκρίθηκε από την Κομισιόν το αίτημα της Βελγικής κυβέρνησης για την καταβολή de minimis εθνικών ενισχύσεων στους αγρότες της χώρας.

Οι Βέλγοι αγρότες θα λάβουν ενίσχυση ύψους 2,73 εκατ. ευρώ για την αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος που είχαν κατά τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της μείωσης των τιμών των αγροτικών προϊόντων και της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Με το εν λόγω ποσό, το σύνολο των εθνικών de minimis ενισχύσεων που έχει εγκριθεί μέχρι τώρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να χορηγηθεί στους αγρότες των επτά κρατών της Κοινότητας ανέρχεται στα 1.164,64 εκατ. ευρώ.πηγη

Κυρία Μπατζελή, γιατί οι Ελληνες αγρότες δεν ειχαν απώλεια εισοδήματος?δεν περνάει κρίση η Ελληνική Αγροτιά? Οι Ελληνες Αγροτες για ποιό λόγο έμειναν απ' έξω απο το 15χίλιαρο.

http://www.skala-lakonias.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια: