Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

8η λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών στο Δήμο Σκάλας


Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης και των ενεργειών της για την ανάδειξη του πνεύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη μεταλαμπάδευση του μηνύματος της αγάπης και της σύμπνοιας, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Σκάλας συμμετέχει ενεργά στην 8η κατά σειρά λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών που διοργανώνει και φέτος η ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών).
Ειδικότερα, η αφή της «φλόγας της αγάπης» ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Αυγούστου 2010 από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στο Γκάζι (οδός Πειραιώς) με σκοπό να κάνει το γύρο ολόκληρης της Ελλάδας…μέχρι τελικά να φθάσει και στην πόλη μας(!)
Συγκεκριμένα, η διαδρομή για τη Σκάλα, θα ξεκινήσει την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010 από το άγαλμα του «Λεωνίδα» Σπάρτης (με την πολύτιμη συνδρομή του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών) και θα καταλήξει στην Πλατεία Πηγών Σκάλας, με τη συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών του Συλλόγου «Γεώργιος Κρεμμύδας», αλλά και λιλιπούτειων αθλητών (παιδιών) του δήμου. Να σημειωθεί ότι, τη λαμπαδηδρομία θα πλαισιώσει και φέτος μια πλούσια σε δραστηριότητες εβδομάδα, μια εβδομάδα πολιτισμού, αφιερωμένη στον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη. Ειδικότερα, η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει την Κυριακή 29 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. οπότε θα πραγματοποιηθεί ένα ευχάριστο μουσικό ταξίδι,μια <<διαδρομή>> από το ρεμπέτικο στο έντεχνο, με το σχήμα <<ΝΕΦΕΛΕΣ>>. Ακολούθως, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ., τα συγκροτήματα THE GOATS και ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ θα μας μυήσουν στον κόσμο του ελληνικού και ξένου ροκ. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείψει, ωστόσο, η δημοτική Φιλαρμονική και η ορχήστρα νέων του Ωδείου Τέχνης και Πολιτισμού. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, η μπάντα του δήμου και η ορχήστρα του Ωδείου, θα πραγματοποιήσουν μια ξεχωριστή συναυλία που θα περιλαμβάνει όμορφες μουσικές μελωδίες. Η εβδομάδα πολιτισμού θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, με την περίφημη λαμπαδηδρομία να κλέβει για άλλη μια χρονιά την παράσταση. Η <<φλόγα της αγάπης>> θα ξεκινήσει επιτέλους το ταξίδι για τη Σκάλα, σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, συνοδευόμενη και φέτος από εθελοντές αιμοδότες του συλλόγου <<ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ>> και παιδιά – αθλητές των Δήμων Σκάλας και Σπαρτιατών. Έτσι, περί τις 4.30΄το απόγευμα της Κυριακής, η φλόγα θα βρίσκεται στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη -αφετηρία της διαδρομής- μαζί με τους είκοσι πέντε συμμετέχοντες του Αθλητικού οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών, οι οποίοι θα ξεκινήσουν το ταξίδι για τη Σκάλα. Στη μέση, περίπου, της διαδρομής, οι σκαλιώτες εθελοντές αιμοδότες θα αναλάβουν τη μεταφορά τη φλόγας μέχρι την Πλατεία Πηγών, με τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο να ανάβει>το βωμό. Εξάλλου, μαθητές από τα σχολεία του Δήμου Σκάλας θα σχηματίσουν τον περίφημο <<Κύκλο της Ζωής>>, γύρω από το βωμό, απαγγέλλοντας ταυτόχρονα στίχους για τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη συναυλία από έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη, το Γιάννη Κότσιρα, ο οποίος θα μας <<ταξιδέψει>> με τη μοναδική του ερμηνεία και τις διαχρονικές του επιτυχίες. Τονίζεται ότι, <<οικοδέσποινα>> όλων των εκδηλώσεων θα είναι η Πλατεία Πηγών, καθώς και ότι, η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Ο δήμαρχος Σκάλας κ. Γρυπιώτης καλεί όλους ανεξαιρέτως να συμμετάσχουν σε αυτή την παλλακωνική στρατιά, σε αυτή την εβδομάδα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης, στόχος της οποίας δεν είναι άλλος από την ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση.
Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου ΚΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: