Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ο Γιάννης Κότσιρας στη Σκάλα Λακωνίας


Τις σελίδες του μουσικού του ημερολογίου, ξεφυλλίζει φέτος το καλοκαίρι ο Γιάννης Κότσιρας, περιοδεύοντας σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και η πόλη μας. Ειδικότερα, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις 21:15 μ.μ. ο γνωστός τραγουδιστής θα βρίσκεται στην Πλατεία Πηγών Σκάλας, για να μας ταξιδέψει με τη μελωδική του φωνή, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο συμμετοχής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης στην 8η Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Έχοντας στις αποσκευές του την πρόσφατη κυκλοφορία του ολοκαίνουριου διπλού live cd του, με σύγχρονες αλλά και κλασσικές επιτυχίες από το χώρο του έντεχνου, του λαϊκού και του ποπ τραγουδιού, ταξιδεύει και συναντάει τους φίλους του ανά την Ελλάδα, για να μοιραστεί μαζί τους στίχους και μελωδίες που όλοι έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει.

Μεγάλες επιτυχίες από το προσωπικό του ρεπερτόριο, όπως «Το τσιγάρο», «Το σεντόνι, το «Κάνε το χειμώνα καλοκαίρι» ή το «Άντρας που δεν έκλαψε» σε φρέσκιες, πραγματικά… ζωντανές εκτελέσεις, μαζί με επιλογές - έκπληξη από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής, συνθέτουν μια πολύχρωμη μουσική παράσταση, με στιγμές ρυθμικές και διάθεση έντονα καλοκαιρινή. Ο αγαπημένος τραγουδιστής ποντάρει στις ερμηνευτικές του δυνατότητες και φλερτάρει με το ίδιο πάθος τόσο με τους ροκ και έντεχνους ήχους όσο και με το λαϊκό τραγούδι στις καλύτερες στιγμές του.

Συνοδοιπόρος του σε αυτό το μουσικό ταξίδι είναι η Βασιλική Καρακώστα, την οποία έχουμε γνωρίσει στο πλευρό σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής μουσικής, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ο Γιώργος Ανδρέου, αλλά και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο οποίος υπογράφει επίσης τους στίχους και τη μουσική στο πρώτο προσωπικό cd της Βασιλικής με τίτλο «Η σβούρα και άλλες ιστορίες».

Η παρέα συγκροτείται από μια ομάδα παλιών και νέων συνεργατών. Στα τύμπανα, ο Γρηγόρης Συντρίδης, στο βιολί η Μιγκέν Σελμάνι, στο μπουζούκι ο Βαγγέλης Μαχαίρας, στο μπάσο ο Δημήτρης Μουτάφης, στην ακουστική κιθάρα ο Γεράσιμος Σιούρας, στα πλήκτρα ο Κώστας Συντρίδης και στις κιθάρες ο Γιάννης Κωνσταντινίδης που είναι και ο συνδημιουργός του CD "Και πάλι παιδί" αλλά και του καινούργιου τραγουδιού "Αγάπη μου εσύ". Τις ενορχηστρώσεις έχουν αναλάβει ο Κώστας Συντρίδης και ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, ενώ στον ήχο και τα φώτα είναι οι Άρης Κουντούρης - Λάμπρος Μπούνας και Γιώργος Τέλλος αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: