Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Παρέμβαση του Νομάρχη Λακωνίας και των Δημάρχων για την άμεση επίλυση του προβλήματος στελέχωσης του Τμήματος του ΤΕΙ στην Σπάρτη.

Την Τρίτη 31 Αυγούστου 2010, στο Διοικητήριο Λακωνίας και μετά από πρόσκληση του Νομάρχη Λακωνίας κ. Κωνσταντίνου Φούρκα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των Δημάρχων των Δήμων που θα αποτελέσουν το νέο Δήμο Σπάρτης, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο μείζον πρόβλημα της παντελούς έλλειψης διοικητικού προσωπικού στο τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του ΤΕΙ στην Σπάρτη.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Σπάρτης κ Χρήστος Πατσιλίβας, Θεραπνών κ. Ιωάννης Ράλλης, Μυστρά κ. Δημήτριος Αποστολάκος, Οινούντος κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, Πελλάνας κ. Δημήτριος Γομάτος και Φάριδος Δημήτριος Κουμουτσίδης, καθώς και ο Προϊστάμενος του Παραρτήματος Σπάρτης του ΤΕΙ κ. Ιωάννης Παπουτσής
Μετά την ενημέρωση των Δημάρχων για το πρόβλημα και τις μέχρι τώρα ενέργειες της Διοίκησης του ΤΕΙ και της Ν.Α. Λακωνίας, αποφασίστηκε η από κοινού αποστολή υπομνήματος διαμαρτυρίας προς την Υπουργό Παιδείας, δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου από τον Νομάρχη Λακωνίας και όλους τους συμμετέχοντες Δημάρχους. Στο υπόμνημα που έγινε προς την Υπουργό, αναλύθηκε η υπάρχουσα κατάσταση καθώς και οι κίνδυνοι που αυτή εγκυμονεί για τη λειτουργία του ΤΕΙ.
Επίσης αποφασίστηκε να εξετάσουν όλοι οι συμμετέχοντες φορείς, τη δυνατότητα άμεσης προσφοράς προσωπικού από τις υπηρεσίες τους, ώστε να καλυφθεί η διοικητική υποστήριξη προσωρινά, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: