Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ιερά Μητρόπολη Γυθείου και Οιτύλου μετονομάστηκε σε Μητρόπολη Μάνης

Σε Ιερά Μητρόπολη Μάνης μετονομάστηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Γυθείου και Οιτύλου.

Να σημειωθεί, ότι η Ιερά Μητρόπολις Γυθείου και Οιτύλου (Μητρόπολη Μάνης) περιλαμβάνει τμήματα του Νομού Μεσσηνίας (τους δήμους Αβίας, Λεύκτρου και τμήμα του δήμου Καλαμάτας) και τμήματα του νομού Λακωνίας (τις τέως επαρχίες Γυθείου και Οιτύλου).

Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, αποτελεί σήμερα μία από τις 81 Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με έδρα το Γύθειο.

Η "Romfea.gr" παρακάτω παραθέτει από την εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Κανονιστική Διάταξη.

Μετονομασία Ιεράς Μητρόπολεως Γυθείου και Οιτύλου.

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έχουσα υπόψη:

1) Τας διατάξεις του άρθρου 11 παρ. 1 υποπαρ. Α στοιχ. στ και παρ. 2 Ν. 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος» (146/Α/31.5.1977).

2) Την διάταξιν του άρθρου 1 παρ. 30 περ. Α. υποπαρ. 2, του νόμου 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα

Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α΄ 87/2010).

3) Τους Ιερούς Κανόνας λδ΄ των Αγ. Αποστόλων, ιζ΄ της Δ΄ ΟKκ. Συνόδου, λη΄ της Πενθέκτης Συνόδου, στ΄ της εν Σαρδική Συνόδου, νστ΄, ρθ΄ της εν Καρθαγένη Συνόδου.

4) Την υπ. αριθμ. 180/7.5.2010 Πρότασιν – Εισήγησιν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γυθείου και Οιτύλου Χρυσοστόμου προς την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος.

5) Την από 16.6.2010 Εγκριτικήν Απόφασιν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

6) Την από 23.6.2010 Απόφασιν Αυτής, αποφασίζει:

Η κατά το άρθρον 11 παρ. 1 στοιχ. στ΄ του Ν. 590/1977«Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος» συσταθείσα «Ιερά Μητρόπολις Γυθείου και Οιτύλου» της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος, μετονομάζεται πλέον δια λόγους ιστορικούς ως «ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΑΝΗΣ» με έδραν το Γύθειον, έδραν του Δήμου Ανατολικής Μάνης, εντεύθεν δε δια του φερωνύμου ιστορικού τίτλου «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΝΗΣ» μνημονεύεται και υπογράφεται ο επιχώριος Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου.

Η παρούσα να δημοσιευθή δια της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και του Επισήμου Δελτίου της Εκκλησίας της Ελλάδος «ΕΚΚΛΗΣΙΑ».

Ο Πρόεδρος

† Ο Αθηνών ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Ο Αρχιγραμματεύων

† Αρχιμ. ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: