Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Παρέμβαση Τατούλη για αποζημίωση αγροτών από τον παγετό.

Την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησαν οι άσχημες καιρικές συνθήκες στην Πελοπόννησο στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, ζήτησε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ.
Ο κ. Τατούλης, αμέσως μετά τον ισχυρό και παρατεταμένο παγετό, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι καλλιέργειες στην περιφέρεια, ιδιαίτερα στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας.
Ο περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ μετέφερε την αγωνία και την απόγνωση των παραγωγών, ενώ ζήτησε να σταλεί άμεσα κλιμάκιο γεωπόνων, προκειμένου να εκτιμηθούν πλήρως οι ζημιές και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις των αποζημιώσεων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «οι κόποι τους και τα έξοδα καλλιέργειας όλης της χρονιάς πάνε χαμένα και η μόνη τους ελπίδα είναι η άμεση και αντικειμενική εξατομίκευση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ».

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε πλήρως για τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από τον ισχυρό παγετό σε συνδυασμό με τους βόρειους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Καταστροφές υπέστησαν η ελαιοκαλλιέργεια (κατά τόπους αγγίζει το 100%), στα υπαίθρια κηπευτικά, στα εσπεριδοειδή, στις αγκινάρες αλλά ακόμα και σε ορισμένες θερμοκηπιακές καλλιέργειες.πηγη
Δημοσίευση σχολίου