Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011:ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑΣ

Παρελθόν από σήμερα οι πρώην καποδιστριακοί δήμοι, στο νεοσύστατο δήμο Ευρώτα.
Οι δήμοι ΓΕΡΟΝΘΡΩΝ, ΕΛΟΥΣ, ΚΡΟΚΕΩΝ, ΝΙΑΤΩΝ, ΣΚΑΛΑΣ αποτελούν από σήμερα το νέο δήμο Ευρώτα.
Από ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΗΜΩΝ ΓΕΡΟΝΘΡΩΝ-ΚΡΟΚΕΩΝ
Χθες, Παρασκευή 31-12-10 ολοκληρώθηκαν και επίσημα οι παραλαβές παράδοσης στους δήμους ΓΕΡΟΝΘΡΩΝ και ΚΡΟΚΕΩΝ.
Συγκεκριμένα στις 12:30μ.μ., στο δημαρχιακό κατάστημα του δήμου Γερονθρών έγινε η παράδοση και παραλαβή από τον απερχόμενο δήμαρχο Γερονθρών κ. Φίλιππο Πήλιουρα στον δήμαρχο Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη.
Ο κ. Πήλιουρας σε σύντομη ενημέρωση προς τον δήμαρχο και στους παρευρισκόμενους αντιδημάρχους και προέδρους ΔΕΥΑΔΕ και ΚΕΔΕ, αναφέρθηκε για την άψογη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη διάρκεια της θητείας του με την ύδρευση και την άμεση επίλυση τους και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ύδρευσης για τα επόμενα σαράντα χρόνια. Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο δήμος με τις διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου, που είχε σαν αποτέλεσμα την κωλυσιεργία διαφόρων αναγκαίων έργων. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης συμφώνησε με τον κ. Πήλιουρα για τα προβλήματα που προκύπτουν μεταξύ  δήμου και κράτους.
Η τελετή έληξε, ανταλλάσοντας ευχές για την έλευση του νέου έτους.
Δείτε ένα μικρό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος με με τους αντιδημάρχους και τους προέδρους μετέβησαν στο δήμο Κροκεών όπου στο δημαρχιακό κατάστημα τους ανέμενε ο απερχόμενος δήμαρχος Κροκεών κ. Δημήτρης Νταλιάνης. Παρόντες στην παραλαβή παράδοσης ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Αγρανιώτης Πέτρος και οι εκλεγμένοι στην τοπική κοινότητα Κροκεών οι, Γορανίτης Σαράντος και ο Παναγάκος Ιωάννης.
Ο κ. Νταλιάνης ευχήθηκε στο κ. Γρυπιώτη καλή δύναμη και καλό κουράγιο στη δύσκολη συγκυρία που περνάει ο τόπος μας ένεκα της οικονομικής κρίσεως και των αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο Κ. Γρυπιώτης ευχαρίστησε τον κ. Νταλιάνη για την συνεργασία του η οποία θα συνεχιστεί και στην μετέπειτα δύσκολη πορεία του δήμου Ευρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: