Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

40 εθελοντές αιμοδότες κατά την 46η αιμοδοσία.



 Η 46η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Σκάλας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013.
  40 εθελοντές αιμοδότες, ηλικίας 21 έως 61 ετών, έσπευσαν στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, προκειμένου να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, ενισχύοντας την προσπάθεια της ομάδας εθελοντών αιμοδοτών «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ».

  Η αιμοληψία διήρκεσε από τις 5 έως τις 7 μμ., ενώ την όλη διαδικασία έφερε εις πέρας κινητό συνεργείο του Γ.Ν.Ν. Σπάρτης, με ειδικευμένο προσωπικό.
  Μετά το τέλος της διαδικασίας, στους αιμοδότες προσφέρθηκαν μπισκότα και φρέσκος φυσικός χυμός πορτοκαλιού.
  Σημειώνεται ότι, μέχρι τώρα, οι εθελοντές αιμοδότες μας έχουν δώσει πλέον των 3.940 φιαλών αίματος για τις ανάγκες των ασθενών και συγκεκριμένα για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, για τροχαία και λοιπά ατυχήματα, εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, γαστρορραγίες, κατάγματα και έκτακτες περιστάσεις.
  Επισημαίνεται, ότι η ανταπόκριση των αιμοδοτών σε κάθε αιμοληψία, αποδεικνύει έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία, αλληλεγγύη και εθελοντική δράση.
  Ο Δήμος Ευρώτα ευχαριστεί θερμά τους ιατρούς και φαρμακοποιούς για την αμέριστη συμπαράστασή τους, καθώς επίσης το προσωπικό του Γ.Ν.Ν. Σπάρτης.
  Πάνω από όλα, όμως, ευχαριστεί και συγχαίρει τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι για ακόμη μια φορά προσέφεραν το πολυτιμότερο αγαθό τους, το αίμα.
  Με το σύνθημα ότι «το αίμα δεν αγοράζεται, αντίθετα μόνο προσφέρεται», ο Δήμος Ευρώτα συνεχίζει την αξιόλογη πρωτοβουλία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: