Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Σ.Ε.Η Λακωνίας: Σχετικά με τις ρευματοκλοπέςΟ Σύνδεσμος  Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Λακωνίας , που εκπροσωπεί το σύνολο  των  Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, σε απάντηση δημοσιευμάτων τα οποία αναφέρονται σε «σπείρες Ηλεκτρολόγων»  που επεμβαίνουν παράνομα στους μετρητές της Δ.Ε.Η, μετά από σχετικές «έρευνες της ΔΕΗ» δηλώνει τα παρακάτω.

Οι επαγγελματίες Εργολήπτες Ηλεκτρολόγοι μέλη του Σωματείου μας, ουδεμία σχέση έχουν με τα δημοσιεύματα και τις τηλεοπτικές εκπομπές που τα αναπαράγουν και αναφέρονται σε «σπείρες Ηλεκτρολόγων» που επεμβαίνουν στους μετρητές της Δ.Ε.Η Α.Ε.
Οι επαγγελματίες Εργολήπτες Ηλεκτρολόγοι δεν διαπραγματεύονται την επαγγελματική τους υπόσταση, καταφεύγοντας σε παράνομες ενέργειες και δεν θέτουν την ασφάλεια των καταναλωτών σε κίνδυνο για κανέναν λόγο.
Αντίθετα στο παρελθόν έχουν αποκαλυφθεί περιπτώσεις απάτης με παρεμβάσεις σε μετρητές της Δ.Ε.Η, οι οποίες προέρχονταν από «εξωγενείς» παράγοντες εκτός του κλάδου των επαγγελματιών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων.
Η Σ.Ε.Η Λακωνίας   έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες προς τα μέλη της ώστε:
1.       Όχι μόνο να μην προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες μετά από παρότρυνση των καταναλωτών, αλλά σε περίπτωση που διαπιστώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα βιοπορισμού συμπολιτών μας, να προβαίνουν μέσω του   Σωματείου σε ενέργειες για την διευκόλυνση και εξυπηρέτησή τους
2.       Οι επαγγελματίες Εργολήπτες Ηλεκτρολόγοι, να μη συμμετέχουν σε εργολαβικές συμβάσεις με τη ΔΕΗ Α.Ε που έχουν ως αντικείμενο τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για τη μη πληρωμή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.
Η  Σ..Ε.Η Λακωνίας  καλεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μη στοχοποιούν ένα ολόκληρο κλάδο μικρομεσαίων επαγγελματιών, αναμεταδίδοντας αποτελέσματα αυθαίρετων ερευνών. 
Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να φροντίζουν για την προβολή της άποψης  και της άλλης πλευράς, εκείνης  που στοχοποιούν, των επαγγελματιών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, οι οποίοι εν προκειμένω βάλλονται χωρίς να έχουν βήμα να απαντήσουν και να υπερασπίσουν την επαγγελματική τους υπόσταση.

Για το Προεδρείο της Σ.Ε.Η Λακωνιας
Ο Πρόεδρος
Κάρκουλας Ιωάννης                              
Δημοσίευση σχολίου