Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Ντού της ΔΕΗ για ρευματοκλοπή σε καταστήματα στη Σκάλα.

Κρούσματα συνδρομητών που πειράζουν τους μετρητές τους προκειμένου να καταγράφουν μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και να απολαμβάνουν μειωμένους λογαριασμούς εντόπισε ειδικό συνεργείο της ΔΕΗ σε καταστήματα στη Σκάλα.
Το τελευταίο διάστημα τα συνεργεία της ΔΕΗ εντοπίζουν πειραγμένους μετρητές σε καταναλωτές, πολλά από τα οποία εμφανίζουν ακόμη και μηδαμινή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να πληρώνουν ελάχιστα ή ακόμη και καθόλου χρήματα στη ΔΕΗ.
Στα καταστήματα που εντόπισαν τη ρευματοκλοπή αφαιρέθηκαν οι μετρητές . Όπως τονίζεται πάντως, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν στα καταστήματα, ενώ θα επεκταθούν και σε οικίες..
Πως μπλοκάρουν τους μετρητές
Οι πρώτες έρευνες της ΔΕΗ δείχνουν πως η ρευματοκλοπή γίνεται από σπείρες ηλεκτρολόγων, αλλά και των ιδίων καταναλωτών, καθώς υπάρχουν και σχετικές οδηγίες στο διαδίκτυο με εικόνες και βίντεο, που αλλοιώνουν τις ενδείξεις του μετρητή ώστε να μην καταγράφεται η κατανάλωση του ρεύματος. Το πιο διαδομένο κόλπο είναι να μπλοκάρουν την ταχύτητα κίνησης του μετρητή, με την αποσύνδεση ειδικών εξαρτημάτων.
Δημοσίευση σχολίου