Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ντού της ΔΕΗ για ρευματοκλοπή σε καταστήματα στη Σκάλα.

Κρούσματα συνδρομητών που πειράζουν τους μετρητές τους προκειμένου να καταγράφουν μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και να απολαμβάνουν μειωμένους λογαριασμούς εντόπισε ειδικό συνεργείο της ΔΕΗ σε καταστήματα στη Σκάλα.
Το τελευταίο διάστημα τα συνεργεία της ΔΕΗ εντοπίζουν πειραγμένους μετρητές σε καταναλωτές, πολλά από τα οποία εμφανίζουν ακόμη και μηδαμινή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να πληρώνουν ελάχιστα ή ακόμη και καθόλου χρήματα στη ΔΕΗ.
Στα καταστήματα που εντόπισαν τη ρευματοκλοπή αφαιρέθηκαν οι μετρητές . Όπως τονίζεται πάντως, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν στα καταστήματα, ενώ θα επεκταθούν και σε οικίες..
Πως μπλοκάρουν τους μετρητές
Οι πρώτες έρευνες της ΔΕΗ δείχνουν πως η ρευματοκλοπή γίνεται από σπείρες ηλεκτρολόγων, αλλά και των ιδίων καταναλωτών, καθώς υπάρχουν και σχετικές οδηγίες στο διαδίκτυο με εικόνες και βίντεο, που αλλοιώνουν τις ενδείξεις του μετρητή ώστε να μην καταγράφεται η κατανάλωση του ρεύματος. Το πιο διαδομένο κόλπο είναι να μπλοκάρουν την ταχύτητα κίνησης του μετρητή, με την αποσύνδεση ειδικών εξαρτημάτων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου συμπολίτες ύστερα από έγκυρες πληροφορίες που έχω αυτοί οι δυο τύποι που παριστάνουν τους ελεγκτές μετρητών ΔΕΗ δεν είναι τίποτα άλλο από υπηρέτες εισπρακτικής εταιρείας που πληρώνονται με την αφαίρεση κάθε μετρητή με αποτέλεσμα να αφαιρούν μετρητές χωρίς πρόβλημα για προσωπικό τους όφελος.Αν σας παρουσιαστούν αυτοί οι δυο τυχάρπαστοι τύποι απομακρύνετε τους από τους μετρητες σας και μην τους αφήστε να τους αγγίξουν γιατί μόνο πρόβλημα θα σας δημιουργήσουν χωρίς να έχετε..Μπορείτε να κινηθείτε και δικαστικά η νομοθεσία σας καλυπτοι..ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ..