Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Με θετική προοπτική ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου «Η ΚΑΠ Ενάντια στην κρίση»

Με αισιόδοξα μηνύματα και θετική προοπτική ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ στο πλαίσιο του προγράμματος «Η κοινή αγροτική πολιτική ενάντια στην κρίση».
ΤΟ Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που προγραμμάτισε και υλοποίησε ο Δήμος Ευρώτα, ήταν το ουσιαστικό ξεκίνημα διαλόγου και προβληματισμού για το μέλλον των πολιτών και την συναδέλφωση των τεσσάρων συμμετεχόντων Δήμων ( Καλιμανέστι/Ρουμανία, Καπάνορι/ Ιταλία, Πόποβο/Βουλγαρία, Ευρώτας/Ελλάδα).

Στο κλειστό Στάδιο Βλαχιώτη από 1 έως και 6 Μαρτίου αναλύθηκαν τα θέματα της Αγροτικής Ανάπτυξης και της ποιοτικής αναβάθμισης της ζωής των πολιτών σε συνθήκες κρίσης.
Στη διάρκεια του συνεδρίου οι εισηγητές ανάλογα με την θεματολογία ανέλυσαν τα προβλήματα, αποτύπωσαν την πραγματικότητα και έδωσαν προτάσεις προς επεξεργασία.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να είναι απάντηση στην κρίση και διέξοδος για την ανεργία πολλών νέων ανθρώπων.
Η επανάκτηση της γης με νέες μεθόδους και αντιγραφειοκρατικές διαδικασίες μπορεί να προσφέρει εισόδημα με ανταγωνιστικά προϊόντα που θα κερδίσουν έδαφος στις αγορές.
Επίσης και ο εκθεσιακός χώρος έδωσε την ευκαιρία σε συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών, έμποροι και επιχειρηματίες να αποδείξουν ότι υπάρχει παρόν και μέλλον στην περιοχή.
Τα πολιτιστικά δρώμενα και οι βραδιές γευσιγνωσίας έδωσαν ιδιαίτερο τόνο στις εκδηλώσεις.
Τις επόμενες μέρες ο Δήμαρχος Ευρώτα κος Γιάννης Γρυπιώτης θα ανακοινώσει τα συμπεράσματα των εξαήμερων εκδηλώσεων δίνοντας την προοπτική του μέλλοντος για το Δ. Ευρώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: