Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΩΝ ΣΚΑΛΑΣ


Την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυρίων Σκάλας πραγματοποίησε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία μονοήμερη εκδρομή αφιερωμένη στη γιορτή της Μητέρας, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών, στο Σπήλαιο Καψιάς και στην Αρχαία Μαντινεία.
Πρώτη στάση, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών, κτισμένη σε ένα ωραιότατο και γραφικό τοπίο, πάνω σε ένα μικρό υψωματάκι, στο νότιο μέρος του Νομού Αρκαδίας με τα σύνορα Λακωνίας, που δεσπόζει στους γύρω καταπράσινους λόφους.
Η Γερόντισσα  Βερονίκη μας εξιστόρησε τον ρόλο που διαδραμάτισε η Μονή στα χρόνια της Επανάστασης και είναι έκδηλος και από το γεγονός ότι στους χώρους της ευλογήθηκε η πρώτη Ελληνική Διοίκηση στις 26 Μαΐου 1821.
 Στην συνέχεια, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο σπήλαιο Καψιάς το οποίο κατατάσσεται στα ποιο αξιόλογα σπήλαια της Αρκαδίας. Επίσης, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την αρχαία Μαντινεία και χτίστηκε το 1972. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό ναό, ο οποίος συνδυάζει στοιχεία της αρχαίας Ελλάδας με το χριστιανικό πνεύμα.
Υπόσχεση του Συλλόγου μας είναι ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το μέλλον της περιοχή μα, θα προσπαθεί να φέρνει κοντά τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και να φροντίζει τη ψυχαγωγία του με μικρές αποδράσεις και πολιτισμό.
Τέλος ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Κυριών Σκάλας εκφράζει την ευγνωμοσύνη και πολλές ευχαριστίες προς τα μέλη του αλλά και τους φίλους του Συλλόγου για την συμμετοχή του στην μονοήμερη εκδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: