Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Εσπερινός στον Αγιο Γεώργιο στο Κάστρο Γερακίου

Από Εσπερινός στον Αγιο Γεώργιο στο Κάστρο Γερακίου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια έγινε ο φετινός εσπερινός ανήμερα το Πάσχα προς τιμή του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο Γερακίου.
Το τελετουργικό ξεκίνησε μέσα από το Γεράκι και συγκεκριμένα από την τοποθεσία Κάτω-Βρύση, όπου ο αιδεσιμότατος Ηλίας Βουρβουριώτης, παρέδωσε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου- δωρεά του αείμνηστου δασκάλου Γεωργίου Μαρούδη- σε ιππείς όπου μαζί με τα άλογα τους μετέφεραν την εικόνα έως τον Κάστρο Γερακίου.
Εκεί τους περίμενε ο ιερέας μαζί με την Αντιδήμαρχο Ευρώτα κ. Νικολλέτα  Χρήστου-Μιχαλούτσου και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γερακίου κ. Νικόλαο Σακελλαρίου που παρέλαβαν την εικόνα και την οδήγησαν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου πρώτοι οι ιππείς μαζί με τα άλογα τους πήγαν και την προσκύνησαν.
Πλήθος κόσμου από το Γεράκι αλλά και από την γύρω περιοχή με σύμμαχο τον καλό καιρό παρακολούθησαν τον εσπερινό και στο πέρας αυτού δόθηκαν σε όλους βαμμένα κόκκινα αυγά όπου τα τσούγκρισαν και αντάλλαξαν ευχές για το καλό της ημέρας. Επίσης παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ.Ευρώτα κ. Δημήτριος Διαμαντάκος.
Αξίζει να αναφέρω τα ονόματα των συμμετεχόντων ιππέων γιατί τα τελευταία χρόνια βρίσκονται δίπλα σε όλες τις εκδηλώσεις του Γερακίου:
1)Γεώργιος Κόντος του Δήμου
2) Κωνσταντίνος Μαρουδάς του Αγγελή
3) Μάκης Πουλημένος του Βασιλείου
4) Γιώργος Τσίπουρας του Χρήστου
5) Γιώργος Βάρλας του Νικολάου
6) Λεωνίδας Μαλαβάζος του Παναγιώτη
7) Μανώλης Φασμούλος του Παναγιώτη
8) Δημήτρης Αργειτάκος (από το Δήμο Σπάρτης).

Η ατμόσφαιρα ήταν έντονα φορτισμένη συναισθηματικά αφού ξύπνησαν μνήμες από άλλες εποχές όπου τα άλογα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την γιορτή. Ο Άγιος Γεώργιος ας είναι βοήθεια για όλο τον κόσμο.

Χρήστος Μπαλαμπάνος
Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: