Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Επιμόρφωση των μελών των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών



 Το προγραμματισμένο Περιφερειακό Εργαστήριο – Επιστημονικό Σεμινάριο, με θέμα: «Παροχή τεχνικής υποστήριξης στα μέλη των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ), παροχή κατάρτισης στους εμπλεκόμενους σ’ αυτά, σχετικά με τη λειτουργία των Συμβουλίων αυτών και διευκόλυνση της δικτύωσης, της ανταλλαγής καλών πρακτικών κλπ ανάμεσα στα μέλη των ΣΕΜ», πραγματοποιήθηκε χθες, 28 Μαΐου 2013 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα.

  Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξειδίκευση και η παροχή υποστηρικτικών δομών για τη λειτουργία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών στο Δήμο Ευρώτα.
  Όπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών θεσμοθετήθηκε με την υπ’ αριθ. 56/2012 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα, σύμφωνα με το άρθρο ν. 3852/2010.
  Την ομάδα του ΚΕΚ «Διάσταση» και της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Συνοχής και Ανάπτυξης, ενημέρωσε εκ μέρους του Δήμου Ευρώτα, ο αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΣΕΜ κος Ηλίας Παναγιωτακάκος.
  Πιο συγκεκριμένα, αφού παρουσίασε μια συνοπτική εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης, ο κος Παναγιωτακάκος ανέλυσε τις προτάσεις του δημάρχου Ευρώτα κου Ιωάννη Γρυπιώτη, αναφορικά με το πρόβλημα των μεταναστών.
  Υπενθύμισε μεταξύ άλλων:
-          την πλήρη εφαρμογή μεταναστευτικής πολιτικής
-          την πλήρη εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων
-          τον τρόπο επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών στις πατρίδες τους
-          την άμεση απογραφή
-          τη θεσμοθέτηση κάρτας προσωρινής διαμονής.
  Επιπρόσθετα, διατυπώθηκε η πρόταση, σύμφωνα με την οποία,  για να μπορέσουν τα ΣΕΜ να υλοποιήσουν τους στόχους τους, χρειάζονται υποδομές, προσωπικό και πόροι, ανάλογα με το μοντέλο της Ισπανίας.
  Συνοψίζοντας, στο σεμινάριο συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κκ. Ηλίας Παναγιωτακάκος και Σωτήριος Μένεγας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ελένη Δεντάκου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και υπάλληλοι του Δήμου Ευρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: