Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ο Δήμος Ευρώτα έτοιμος για την ένταξή του στη νέα εποχή πρωτοβάθμιας φροντίδα Υγείας.

Στο Συνέδριο με θέμα «Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση» έλαβε μέρος ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη του διήμερο 21 και 22 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο είχε ως στόχο την παρουσίαση της συμβουλής και των προσπαθειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων για την ομαλή λειτουργία των Κοινωνικών Δομών αλλά και την ενημέρωση των Δήμων ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου.
Ο Γιάννης Γρυπιώτης έλαβε μέρος στην ενότητα ομιλιών «πρόληψη και προαγωγή της υγείας» αναδεικνύοντας τις προοπτικές του Δήμου Ευρώτα για την ψηφιακή σύγκληση. Ως δήμος είναι έτοιμος να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να αποτελέσει πρότυπος πυλώνας στα θέματα υγείας στην ευρύτερη περιοχή με την λειτουργία τηλεατρικής και παροχή βοήθειας σε απομακρυσμένες περιοχές μέσα από την δημιουργία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αναβαθμίζοντας τις μέχρι τώρα υπηρεσίες του, την ίδια στιγμή που στον ίδιο τομέα παρατηρούνται αναρίθμητα προβλήματα σε όλη την χώρα.

Μέχρι σήμερα ο Δήμος ενεργώντας πιλοτικά έβγαλε πολύτιμα συμπεράσματα και αποτελέσματα καταγράφοντας όλες τις ανάγκες του Δήμου δείχνοντας τον δρόμο για την ομαλή ένταξη στη νέα εποχή της υγείας. Την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας καταρρέει ο Δήμος Ευρώτα αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του για το καλό των πολιτών.

Η αγαστή συνεργασία και η προώθηση των υπηρεσιών υγεία στον Δήμο Ευρώτα μέσα από την ψηφιακή σύγκλιση θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες πολίτες δίνοντας το δικαίωμα για καλύτερη πρόληψη αλλά και αποκατάσταση. Η κάρτα του δημότη με τον ατομικό κλειδάριθμο, η τηλεατρική αλλά και η παροχή βοήθειας και στον πιο απομακρυσμένο κάτοικο του Δήμο Ευρώτα αποτελεί ένα στοίχημα που θα κερδηθεί για το κοινό καλό.

Ο Δήμος Ευρώτα δηλώνει έτοιμος για τη νέα εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: