Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινά ο Βιολογικός στον Δήμο Ευρώτα. Έργο πνοής για τον τόπο μας.

Μετά από χρόνια αναμονής και υποσχέσεων έρχεται σήμερα να ολοκληρωθεί η διαδικασία έναρξης ενός μεγάλου και σημαντικού έργου για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ευρώτα. Αυτό του Βιολογικού Καθαρισμού ο οποίος θα συνδέσει το αποχετευτικό σύστημα Σκάλας και Βλαχιώτη ανακουφίζοντας τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όσο και το Περιβάλλον.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο εργολάβος θα εγκατασταθεί για την έναρξη των εργασιών την ερχόμενη εβδομάδα ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ύψος των 4.000.000 ευρώ.
Ο Δήμος Ευρώτα αναβαθμίζοντας όλες εκείνες τις υπηρεσίες με έργα υποδομής έρχεται και ολοκληρώνει τις δεσμεύσεις του κρατώντας σε υψηλό επίπεδο το κοινωνικό συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τους πολίτες της περιοχής μας.
Στην επόμενη ημέρα που ξημερώνει τόσο για την χώρα όσο και για την δική μας περιοχή, θέτουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης το δήμο μας λειτουργώντας με γνώμονα για το κοινό καλό.
Τα έργα, τόσο του αποχετευτικού Σκάλας και Βλαχιώτη όσο και του ολοκληρωμένου Βιολογικού Καθαρισμού δίνει την δυνατότητα να έχουν οι πολίτες της περιοχής μας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στην καθημερινότητά τους, βγάζοντας από τον χάρτη της παλιάς εποχής ολόκληρη την περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης μετά το πέρας των υπογραφών δήλωσε.

«Σήμερα ο Δήμος Ευρώτα κάνει ένα ακόμα βήμα προς το μέλλον. Με την σημερινή εξέλιξη βάζουμε την σφραγίδα σε ένα έργο που ήταν πάγιο αίτημα για όλους τους κατοίκους της περιοχής και αναμφισβήτητα θα ανακουφίσει την καθημερινότητα όλων μας, όπως επίσης θα δώσει και την προστασία που τόσο χρειάζεται το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον. Η ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού στην περιοχή μας θα συνδέσει τα αποχετευτικά συστήματα Σκάλας και Βλαχιώτη και θα αποκόψει μια και καλή την περιοχή μας από το χθες. Έργα υποδομής που τα αφήνουμε ως παρακαταθήκη στον τόπο μας. Ο Δήμος Ευρώτα με καθημερινό αγώνα δίνει την μάχη του για να δώσει σε όλους τους πολίτες του την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.»

Συνεχίζοντας όμως τα έργα ο Δήμος Ευρώτα δεν σταματά εδώ. Προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις μελέτες για την υποβολή των προτάσεων έργων επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς
Γλυκόβρυσης – Αγίου Ιωάννη
Κροκκεών – Δαφνίου
Νιάτων – Απιδιάς – Αγίου Δημητρίου
Στεφανιάς
Βρονταμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: