Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Στο Αγρίνιο η πρώτη μηχανική συγκομιδή ελιάς


H πρώτη απόλυτα μηχανοποιημένη συγκομιδή της ελιάς στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις 10.30 το πρωί, στο Αγρίνιο, καθώς οι πρώτες εκμεταλλεύσεις του συστήματος πυκνής γραμμικής ελαιοκαλλιέργειας έχουν ήδη συμπληρώσει 3 χρόνια από την εγκατάστασή τους και είναι έτοιμες προς συγκομιδή.

Η αρχική συγκέντρωση των ενδιαφερομένων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Αχελώου στη Νεάπολη Αιτωλοακαρνανίας (γεωγραφικό στίγμα και οδηγίες στη διεύθυνση www.geolivo.gr).

Διοργανωτές είναι η Geoplant ΑΕΕΓΕ και η Ελαιοκομική ΑΕ, που αποτελούν τους επίσημους αντιπροσώπους της ισπανικής Agromillora Iberia και των φυτών Olint. Η ποικιλία που θα συγκομιστεί είναι η ελληνική κορωνέικη (I-38) και η μηχανή συγκομιδής είναι η New Holland VX 7090 της Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ που αποκτήθηκε από τις δύο εταιρείες για τον σκοπό αυτό.

Στην πρόσκλησή τους προς όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς, οι δύο εταιρείες θεωρούν «πως η απόλυτη εκμηχάνιση της καλλιέργειας αποτελεί μονόδρομο για μια οικονομικά βιώσιμη κι ανταγωνιστική ελαιοκαλλιέργεια. Είμαστε βέβαιοι πως η στιγμή αυτή, από καταβολής της ελαιοκαλλιέργειας, είναι ιστορική και σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας αυτή την εμπειρία».ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: