Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

«Λακωνικό Καρναβάλι» Δήμου Σκάλας Ο θεσμός που έκλεψε και φέτος την παράσταση


Με μεγάλη επιτυχία και… ως εκ θαύματος χωρίς βροχή, πραγματοποιήθηκε το «λακωνικό καρναβάλι» της Σκάλας, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που έπλητταν τις τελευταίες μέρες το νομό μας.
Ο καιρός στάθηκε, ευτυχώς, σύμμαχος των καρναβαλιστών, οι οποίοι έδωσαν και φέτος το δυναμικό παρόν, παρελαύνοντας στον κεντρικό δρόμο της πόλης, από τις 4 έως τις 5.30΄περίπου το απόγευμα.
Ο βασιλιάς καρνάβαλος και οι υπήκοοί του, έκλεψαν και φέτος την παράσταση, κερδίζοντας το απλόχερο χειροκρότημα των χιλιάδων επισκεπτών από όλη τη Λακωνία, οι οποίοι αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κατέκλυσαν και φέτος την πόλη της Σκάλας.
Με τη συνοδεία δυνατής μουσικής και μιας εκρηκτικής διάθεσης, είκοσι σε σύνολο άρματα και πεζά προσέδωσαν στη Σκάλα ζωντάνια και χρώμα αποκριάς.
«Πειρατές της Καραϊβικής, Άνοιξη, Σκιάχτρα, Μαζορέτες, Κλόουν, Ταυρομάχοι, Σπανιόλες, Καουμπόηδες, Ινδιάνοι, Χάρυ Πότερ, κλπ» ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που σατίρισαν οι καρναβαλιστές της Σκάλας, ενώ από το σκηνικό, δεν θα μπορούσε βέβαια να λείψει, το αχτύπητο δίδυμο Πετρούλας και Αφρούλας –γνωστές από την παρουσίαση του δελτίου καιρού γνωστού καναλιού- αλλά επίσης και το θέμα που απασχολεί έντονα το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ακούει στο όνομα «Καλλικράτης»!
Την παρουσίαση του καρναβαλιού επιμελήθηκαν οι κκ. Δημήτριος Διαμαντάκος –δημοτικός σύμβουλος και Νεκταρία Λυμπέρη –γραμματέας του ΔΣ της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Σκάλας.
Άφθονο γέλιο, λοιπόν, ξεφάντωμα και πολύ…θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθησαν στην όμορφη αυτή διοργάνωση, η οποία ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική υπό τους ήχους της ορχήστρας του κέντρου «ΗΧΟΔΡΟΜΙΟ», στην Πλατεία Πηγών Σκάλας.
Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΝΔ Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο νομάρχης Λακωνίας κ. Κωνσταντίνος Φούρκας, ο αντινομάρχης Λακωνίας κ. Παναγιώτης Φαρλέκας, ο δήμαρχος Σκάλας κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεανώ Παπαφάγου, οι αντιδήμαρχοι κκ. Γεώργιος Σταυράκος και Παναγιώτης Λυμπέρης, ο δήμαρχος Γυθείου κ. Συμεών Χατζηχαραλάμπους, ο δήμαρχος Μυστρά κ. Δημήτριος Αποστολάκος, ο δήμαρχος Θεραπνών κ. Ιωάννης Ράλλης, ο δήμαρχος Νιάτων κ. Γεώργιος Ντόβολος, ο αντιδήμαρχος Σπαρτιατών κ. Χρήστος Κανακάκος, ο αντιδήμαρχος Έλους κ. Ιωάννης Πλατανίτης, νομαρχιακοί ,δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας κ. Γεώργιος Μαρουδάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Κωνσταντίνος Πανδής, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μολάων κ. Μάριος Μαρσινόπουλος και πλήθος κόσμου.
Εξάλλου, η διοργανώτρια Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση είχε πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες μια πλούσια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της αποκριάς, πρωταγωνιστές των οποίων υπήρξαν και φέτος τα παιδιά.
Ειδικότερα, την Τσικνοπέμπτη 4 Φεβρουαρίου, οι δημότες της Σκάλας αλλά και όλοι όσοι παρέστησαν στην Πλατεία Πηγών, απήλαυσαν τους μαθητές της Σχολής Χορού «Χριστιάνου – Μαραβέλια», οι οποίοι προσέφεραν μοναδικό θέαμα με τις χορευτικές τους ικανότητες.
Μοναδική όμως, ήταν και η εικόνα των μελών του Χορευτικού Ομίλου Σκάλας, οι οποίοι, την επομένη -Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου- «πλημμύρισαν» αφενός με την παρουσία τους την Πλατεία Πηγών, εντυπωσιάζοντας αφετέρου το κοινό με τις πανέμορφες χορευτικές φιγούρες τους, υπό τους ήχους παραδοσιακών αποκριάτικων τραγουδιών.
Μικροί και μεγάλοι έστησαν το περίφημο «γαϊτανάκι», μυώντας τον κόσμο που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον, στο πνεύμα της αποκριάς.
Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου ,δε, οι μαθητές του Δήμου Σκάλας ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης για την εξεύρεση του χαμένου θησαυρού. Πρόκειται για ένα παιχνίδι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αποκριά και το Καρναβάλι στο Δήμο Σκάλας, που δεν αφήνει αδιάφορα τα νέα παιδιά.
Το ίδιο βράδυ ακολούθησε πάρτι μασκέ και δυνατή μουσική, επίσης στην Πλατεία Πηγών. Ο dJ Σπύρος διασκέδασε τους μικρούς φίλους, ενώ το αποκριάτικο πρόγραμμα διήρκεσε έως αργά το βράδυ.
Με ξεφάντωμα, χορό, αμείωτο κέφι, διασκέδαση και ατελείωτη μουσική γιόρτασε και φέτος ο Δήμος Σκάλας την αποκριά, στο πλαίσιο μιας διοργάνωσης που θα μείνει, αν μη τι άλλο, αξέχαστη!
Νεκταρία Λυμπέρη

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά συγνώμη, μήπως εγω πήγα κάπου αλλού φέτος???? Ούτε κατά διάνοια δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Ελάχιστα άρματα, διαφημιστικά και όχι καρναβαλιστικά τα περισσότερα, ελάχιστος κόσμος σε σχέση με το παρελθόν και από κέφι... Έλεος πιά, δεν ζούμε και στην Αμερική για να μασς δουλεύετε και να μας πυροβολήτε με ασύστολα ψεύδη!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ
ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ.
ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ.
ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ
ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟ.
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

i megaliteri patata tou aiwna! aisxos! ti pragmata einai auta akou ekei "«Λακωνικό Καρναβάλι» Δήμου Σκάλας Ο θεσμός που έκλεψε και φέτος την παράσταση" blakeies kai kourafeskala pou to 70% twn theatwn itan pakistanoi... kai kamarwnwte prepei na ntrepeste!

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΕΒΡΕΧΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΦΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΧΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΚΕΦΙ ΑΣΤΕ ΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΕΦΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑΙ ΠΟΥ????ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ????? ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ?????

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν θα τα πήρανε και φέτος αγαπητέ φίλε...γι' αυτό αντιδρούν έτσι... Έχεις απόλυτο δίκιο!!!
Όσον αφορά εσάς που μιλάτε για ντροπή...σας λέω κατάμουτρα ότι ΕΣΕΙΣ θα έπρεπε να ντρέπεστε τόσο για τον τρόπο με τον οποίο διατυπώνετε τις όποιες θέσεις σας όσο και για τις κατηγορίες που εκτοξεύετε -έμμεσα ή και άμεσα- εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την περιοχή μας και κάνουν υπερπροσπάθεια για την πολιτιστική ανάπτυξη αυτού εδώ του τόπου...
Σπεύδετε όλοι εσείς να εκτοξεύσετε αμέτρητα "κατηγορώ" πραγματοποιώντας ασύστολες και ανυπόστατες κριτικές σε βάρος ουσιαστικά του ίδιου του θεσμού...ενός θεσμού που ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι διατείνεστε -κατά τα άλλα- ότι αγαπάτε και υπερασπίζεστε...!
Μάλλον όμως ξεχνάτε ότι, το καρναβάλι της Σκάλας παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με αξιοπρεπέστατο τρόπο!!! Μήπως αυτό είναι που σας πείραξε τελικά; Πιθανολογώ ότι πολλοί από εσάς θα θέλατε να μην πραγματοποιηθεί για τον χ,ψ λόγο το καρναβάλι φέτος για να σας δοθεί η πολυπόθητη ευκαιρία να ασκήσετε για άλλη μια φορά άμετρη κριτική συνοδεία δριμύτατων χαρακτηρισμών!!!!
Πού είσασταν όλοι εσείς οι κριτές και παντογνώστες όταν γινόταν η προετοιμασία της διοργάνωσης του καρναβαλιού; Πόσοι από εσάς ενδιαφερθήκατε να βοηθήσετε; Πού είναι ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ σας; Ξέρετε αλήθεια τι πάει να πει εθελοντισμός;;;;;;
Θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να επαινείτε τέτοιου είδους προσπάθειες και όχι να σπεύδετε να τις κατακεραυνώσετε!!!
Και ναι...είτε σας αρέσει είτε όχι το καρναβάλι της Σκάλας αλλά και όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου έχουν λακωνική εμβέλεια και βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της τοπικής ειδησεογραφίας!!!
Είναι πραγματικά λυπηρό να στηρίζουν τις αξιόλογες αυτές πρωτοβουλίες του δήμου μας οι κάτοικοι των όμορων περιοχών και όχι οι ίδιοι οι σκαλιώτες, που στην τελική αυτοί είναι οι άμεσοι αποδέκτες των εκδηλώσεων...Γι΄αυτούς γίνονται όλα αυτά...Για την πόλη στην οποία έχουν μεγαλώσει, για την πόλη στην οποία ζουν, για την πόλη που λένε ότι αγαπούν...! Αλλά, καθώς φαίνεται, δεν το εκτιμάτε αυτό...
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως δεν βρίσκω κατι λαθος στο αρχικο κειμενο για το οποιο κάνετε τοσο ντόρο!!!!
Πραγματι πού ειναι ο εθελοντισμός σας; Ποιος βοηθησε για να γίνει εστω κι αυτό το καρναβαλι; Και πάλι καλα να λεμε που ήρθε τοσος κοσμος με τετοια βροχή. Και στην πλατεια είχε μετά πάρα πολύ κοσμο. Αυτα δεν ταβλεπετε;;; Γιατί τσιτώνεστε ετσι και κατηγορειτε; και ποιο ψεμα ειδατε εσεις; Εγω μεγάλος ανθρωπος και δεν ειδα ψεμα. Και κοσμο ειχε και αρκετα ήταν τα πεζα και τα αρματα υπεραρκετα με τετοιο καιρό και από οτι εμαθα ακυρωθηκαν και πολλα τελευταια στιγμή...αυτα που φτιαχτηκανε συνολικα ήταν οντως αρκετα. τα πεζα που συμμετειχανε δεν τα ειδατε;
κριμα να αντιδρατε ετσι στις προσπαθειες που κανει ο δημος... Βγαζετε πολυ κακία...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε/η κατ' αρχήν μην εκνευρίζεσαι. Εγώ τουλάχιστον που άνοιξα τον χορό των σχολίων δεν έκρινα στο ελάχιστο τη διοργάνωση. Αν καταλαβαίνεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ, η ένστασή μου είναι για το ρεπορτάζ και μόνο και επιμένω ακόμα και τώρα ότι παρακολουθήσαμε φέτος μια παρωδία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Πιθανόν η γενικότερη οικονομική κατάσταση, πιθανόν ο καιρός, δεν ξέρω, το γεγονός είναι ότι το ρεπορτάζ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Όσον αφορά για την υπερπροσπάθεια για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου που λες ότι κάνουν κάποιοι, κάνε μια βόλτα σε μερικούς δρόμους τησ Σκάλας να χορτάσεις ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ από τους βόθρους που νυχθημερόν χύνονται στους δρόμους με την ανοχή και ίσως τη συναίνεση της δημοτικής αρχής.
Εκεί θέλουμε να δούμε τον πολιτισμό, εκεί που απειλείται η δημόσια υγεία και η αξιοπρέπεια των κατοίκων οι οποίοι ζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις.
Επίσης η δημιουργία πχ μιας κινηματογραφικής λέσχης, κάποιο πρόγραμμα που θα ξεκολίσει τη νεολαία από τα μπαράκια και τα ναρκωτικά, αυτά είναι πολιτισμός, όχι το καρναβάλι. Αυτό υπάγεται στο ζήτημα της παράδοσης, της διατήρησης των εθίμων, αλλά δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
τα σέβη μου...

ilias01 είπε...

Τελικά η επιτυχία ενός καρναβαλιού ή μιας πολιτιστικής εκδήλωσης από τι εξαρτάται; Από πληρωμένα άρθρα σε έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο; από το σχόλιο κάποιου που επιμένει να δηλώνει δημοσιογράφος; από τον καιρό; Από το «μπάτζετ»; από τον κόσμο που παρακολούθησε; από τον κόσμο και τους φορείς που συμμετείχαν; από τον παλμό και την ζωντάνια των συμμετεχόντων; ή από την ποιότητα και το επίπεδο της θεματολογίας. Πάντα θα κρίνουμε υποκειμενικά. Tις περισσότερες φορές όμως, δεν κρίνουμε με βάση τα προαναφερθέντα ερωτήματα, αλλά με βάση ποιος διοργανώνει. Με λίγα για το φετινό καρναβάλι: είσαι του Δήμαρχου; τότε το καρναβάλι ήταν φανταστικό, δεν είσαι του Δήμαρχού; τότε το καρναβάλι ήταν μάπα και αυτό θα συνεχίζεται κάθε χρονιά. Εγώ θα μιλήσω μόνο για την εκδήλωση που ακολούθησε της παρέλασης των αρμάτων και των πεζών. Σας είπε κανένας ότι νοσταλγούμε την εποχή που η Σκάλα και η ευρύτερη περιοχή ήταν γνωστή στο πανελλήνιο για τα "σκυλάδικα και τις σκυλούδες", με τα ουίσκι, τα λουλούδια και τους χορούς πάνω στα τραπέζια; Που κολλάει αυτό το σκηνικό που στήνεται κάθε χρόνο με τη λήξη της παρέλασης; Ξεκαβαλείστε κάποιοι από το καλάμι, να αφουγκραστείτε τα προβλήματα και τις ανάγκες της περιοχής μας, γιατί στο τέλος η «παρέα» σας θα μικρύνει πολύ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε παρασκευοπουλε μαλλον και εμεις σε ξερουμε και αν θυμαμαι καλα εισαι απο εκεινους που αγαπαει τον πολιτισμο....και που δεν σου αρεσει το σκυλαδικο και οι σκυλουδες... εσυ παντα ακουγες βιολι και φλαουτο και τον εκφραζεις εντονα σε καθε λεξη που γραφεις αλλου ειναι το προβλημα σου απο οτι καταλαβα αλλα δεν πειραζει τσουζει .... και αλλοι το εχουν.... βεβαια στην σκαλα χυνονται οι βοθροι..... και στην υπολοιπη λακωνια χυνονται σε βιλογικους .....ρε κοφτε την πλακα .... και καντε την δουλεια σας και αφηστε την υψηλη ραπτικη.... και χορεψετε κανα τσαμικο ετσι για να σε χαιρομαστε γιατι εσυ ερχεσε απο την πρωτευουσα του πολιτισμου....και εμεις ειμαστε τα κρι κρι.... σε οτι αφορα την λεσχη κινηματογραφου προχωρα και καντην για να δουμε την συμμετοχη ε και ασε τα ναρκωτικα σε εκεινους που γνωριζουν να τα αντιμετωπισουν και ναεισαι σιγουρος οτι το τελευταιο που σε κανει να ξεπερνας τα ναρκωτικα ειναι ο κινηματογραφος μην ξεχναμε βεβαια οτι οι ηθοποιοι δεν πεφτουν ποτε στα ναρκωτικα αλλα ουτε και οι θεατες... και ασχολησου με εκεινα που γνωριζεις αφου πιστευεις στον πολιτισμο δειξετον
αντε γεια >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου κύριε Παρασκευόπουλε, τόσο εσένα όσο και τους ανώνυμους, για τα καλά σας λόγια!!!
Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σας...θα σας πω μόνο τούτο: Το καρναβάλι της Σκάλας φέτος πραγματοποιήθηκε αξιοπρεπώς με το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ και με τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΠΟΤΕ δεν πληρώσαμε κανέναν για να γράψει έναν καλό λόγο για τον τόπο μας!!! ΠΟΤΕ!!! Όσοι επιλέγουν αυτοβούλως να γράψουν καλά λόγια και να στηρίξουν την περιοχή μας..."είτε είναι είτε δεν είναι του Δημάρχου" όπως λες...το κάνουν μέσα από την ψυχή τους!!!
Κι επειδή αναφέρεσαι στο λαϊκό γλέντι που ακολούθησε μετά τη λήξη της παρέλασης των αρμάτων... ΛΥΠΑΜΑΙ πραγματικά για τον άτυχο παραλληλισμό που κάνεις μεταξύ λαϊκού γλεντιού και "σκυλάδικων"... Προσβάλλεις, αν μη τι άλλο, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που επέλεξε να διασκεδάσει μαζί μας... Αναφέρεις τη λέξη "μπάτζετ"...
Εμείς προσπαθούμε συνεχώς να περιορίσουμε τα έξοδα λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας...
Γνωρίζουμε πολύ καλά τι κάνουμε...
Όσον αφορά στον ανώνυμο ή την ανώνυμη που σπεύδει να μιλήσει για "βόθρους" και να αγγίξει το ευαίσθητο θέμα της δημόσιας υγείας του/της λέω το εξής: Ας μην προτρέχει να βγάλει συμπεράσματα... Του / της γνωρίζω ότι, έχουν ήδη διαταχθεί τέσσερις εισαγγελικές έρευνες μετά από μήνυση που υπέβαλε η ίδια η ΔΕΥΑ Σκάλας, αψηφώντας το οποιοδήποτε πολιτικό προσωπικό κόστος, μπροστά στο μεγάλο και σημαντικό ζήτημα της ΥΓΕΙΑΣ!!!
Σας ενημερώνω παράλληλα ότι, εντός λίγων ημερών κατατίθεται η μελέτη του βιολογικού καθαρισμού Σκάλας!
Επίσης, η ΔΕΥΑ Σκάλας έχει φροντίσει ακόμη και για τις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, μειώνοντας το κόστος εκκένωσης των βόθρων, ενώ έχει ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες για την αγορά λυματοφόρου με σκοπό την εξυπηρέτηση των δημοτών...!!! Πράγματα που όχι απλώς δεν είχαν υλοποιηθεί, αλλά πολλοί... ούτε καν τα είχαν φανταστεί...!
Σας υπενθυμίζω ακόμη ότι, ο Δήμος Σκάλας είναι μέλος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ κι έτσι εξασφαλίζει στους δημότες της Σκάλας, ενημέρωση, δωρεάν εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι μόνο.
Αναφορικά με το ρεπορτάζ...να ενημερώσω όλους, ανώνυμους και μη ότι, πρόκειται περί δελτίου τύπου...και κάθε δελτίο τύπου σκοπό έχει να προβάλλει και να εξυμνήσει την κάθε προσπάθεια και κυρίως την προσπάθεια των συμμετεχόντων!!! Άλλωστε, η έλευση των πολιτών -τόσο από τη Σκάλα όσο και από την ευρύτερη περιοχή- παρά την έντονη βροχόπτωση, ήταν αρκετά ικανοποιητική!!!
Και κάτι άλλο... Πολιτισμός και κουλτούρα δεν είναι η οποιαδήποτε βιτρίνα...Ο πολιτισμός πηγάζει μέσα από την ψυχή και την παιδεία μας...
Κύριε Παρασκευόπουλε, εμείς σας καλέσαμε με φιλική διάθεση και σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας να συμμετάσχετε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας. Και το κάνατε... Πώς είναι δυνατόν τώρα να μιλάτε με αυτά τα λόγια για μια διοργάνωση σε ένα μέρος της οποίας συμμετείχατε;
Και όσον αφορά στην παρέα μας που λέτε ότι ...σύντομα θα «μικρύνει»...αφήστε το μέλλον να δείξει τι θα γίνει και την ιστορία να γράψει τους δικούς της υπότιτλους!!!
Την καληνύχτα μου στα λεγόμενά σας!!!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΑΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μεγάλο θέμα άνοιξε τελικά με το φετινό καρναβάλι και δυστυχώς παίρνει και άλλες προεκτάσεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις επί ζητημάτων άσχετων με την εκδήλωση.
Καταρχήν να πω ότι ποτέ δεν ήμουνα ''φαν΄΄ του καρναβαλιού, όχι μόνον για την περιοχή μας και τη Σκάλα εν προκειμένω, αλλά γενικότερα. Έτσι πιστεύω ότι δεν θα ήμουνα αντικειμενικός σε οποιαδήποτε κρίση μου σχετικά με την γιορτινή ατμόσφαιρα. Επειδή το παρακολουθώ κι εγώ σχεδόν κάθε χρόνο ως κάτοικος της ευρύτερης περιοχής (όχι του Δήμου Σκάλας), θεωρώ πράγματι ότι φέτος ήταν φτωχότερο προηγούμενων διοργανώσεων. Είναι επίσης γεγονός ότι οι γενικότερες συγκυρίες δεν επέτρεπαν πολλά πράγματα φέτος. Καταλαβαίνω ότι η διοργάνωση θέλει μπόλικο χρήμα, τρέξιμο, εθελοντισμό, οργάνωση. Δύσκολοι καιροί για τέτοια... Ίσως να γίνεται κάθε 2ο χρόνο, τι να πω... Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι ΄΄φαν΄΄ καρναβαλικών εκδηλώσεων και σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ τη διοργάνωση προσφορά στον πολιτισμό. Είναι αστείο αυτό. Παρόλα αυτά, και μόνο το γέλιο και τη χαρά που βλέπω κάθε χρόνο στα πρόσωπα των παιδιών (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου) είναι αρκετό για μένα να πω ότι αποτελεί υπό προϋποθέσεις μιά απαραίτητη εκδήλωση. Η περιοχή την έχει τελικά ανάγκη και όχι μόνον αυτή. Μακάρι να μπορούσαμε και εμεις οι μεγαλύτεροι να νιώσουμε όπως τα παιδιά αλλά δεν...
Κλείνοντας να αναφερθώ στον σχολιαστή που μιλάει επικριτικά για τον Ηλία Π. υπονοόντας ότι ξέρει γιατί διαμαρτύρεται..
"Αγαπητέ φίλε/η γνωρίζω τον Ηλία από πολύ μικρή ηλικία και σε διαβεβαιώνω ότι είσαι πολύ μακρυά από την αλήθεια. Ακουσέ με...΄΄
Για το Δήμαρχο έχω να πω ότι από τη στιγμή που αποφάσισε να πολιτευτεί θα πρέπει να μάθει να ακούει και αντίλογο, να μην εκνευρίζεται και κυρίως να μην απαντά επιθετικά αλλά να μάθει να σέβεται τουλάχιστον αυτούς που επιχειρηματολογούν, έστω και αν διαφωνεί.
Εγώ προσωπικά τον γνωρίζω ως άτομο και ξέρω ότι δίνει μεγάλο αγώνα από τη θέση του για να φτάσει το Δήμο του ψηλά.
Χρειάζεται όμως μεγαλύτερη υπομονή και κυρίως ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ τους πολίτες.
Με αγάπη,
Ένας φίλος σας

Ανώνυμος είπε...

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ...ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΚΡΟΚΕΩΝ...

leimonitis είπε...

Αγαπητέ φίλε-η κανένα σχόλιο δεν ήρθε με θέμα το καρναβάλι Κροκεών, αν έχεις κάνει εσύ λάθος στην αποστολή σχολίου μην επιρρίπτεις ευθύνες στο διαχειριστή του blog. Μπορείς να στείλεις πάλι το σχόλιο σου και φυσικά θα δημοσιευθεί .
Ας αναγνωρίσουμε και λίγο τα λάθη μας, δεν είναι κακό και μην βγάζεις τόσο εύκολα συμπεράσματα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΟΥ ΠΡΟΒΑΛΩΝΤΑΣ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ......ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ......ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ.........Δ Α Σ Ο Σ......ΑΓΑΠΗΤΕ ILIA

Ανώνυμος είπε...

Κα ΛΥΜΠΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΠΑΧΙΑ ΠΑΧΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΑΚΙΑ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΑΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ...ΠΕΝΝΑ.... Ο Κος ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΚΑΛΑΣ ΠΟΥ Δ Ε Ν ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΩΣ Ε Ρ Γ Ο ΤΟΥ Δ. ΣΚΑΛΑΣ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ....ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;;

Ανώνυμος είπε...

TO KARNABALI THS SKALAS INE ENAS THESMOS PLEON POY ME TIS PROSPATHIES TOYS KATHIEROSAN OI EKASTOTE DHMARXOI THS ME TON KOSMO THS. KALO H KAKO, TO EKANAN THESMO EDO K TOYLAXISTON 10 XRONIA, KE FISIKA ME TH SYMBOLH TON XORHGON. AS TOLMHSOYN NA KANOYN K ALLOI EKTOS TOY ISTORIKOY KARNABALIOY KROKEON FYSIKA
NA DOYME MPOROYN?

Ανώνυμος είπε...

ante na doyme giati apo kritiki imaste protoi apo praxeis ti ginete?

Ανώνυμος είπε...

etsi ine agapiti fili distihos. Apo kafeniaki kritiki ke ek toy asfalous mpoliki. apo erga omos?

Ανώνυμος είπε...

MONO APOPIRA SIMETOHIS SE ENA KARNAVALI ARKEI GIA NA DEIS TI GINETE APO MONO ENA MEROS TOY. DEN MILAME GIA KANA KARNAVALI PATRON ETSI? PROS THEOU!!! KE THIMAME APO PEDI POU LEGAME OI SKALIOTES MA TOSO AHRISTOI IMASTE POU DEN MPOROUME NA KANOUME ENA KARNAVALI? KE OTAN TO KANAME OLO GRINIA KE KAKO. ELEOS!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΣΥΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΡΟΚΕΕΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ
ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ