Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΚΑΛΑΣ

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010, πληροφορηθήκαμε με μεγάλη μας λύπη τη διάλυση της εργολαβίας γα τον ηλεκτροφωτισμό του Δημοτικού Σταδίου Σκάλας.
Πληροφορηθήκαμε την ακύρωση των διαδικασιών ενός ήδη δημοπρατημένου έργου πνοής, που αφορά αν μη τι άλλο, σε νέους ανθρώπους και γενικότερα τον αθλητισμό μιας έντονα παραμελημένης περιοχής.
Μιας περιοχής που κατά καιρούς έχει γνωρίσει κατά κόρον την αδικία, οι νέοι της οποίας δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις, ενώ η μάστιγα των ναρκωτικών τους έχει πλήξει σε πολύ υψηλά ποσοστά.
Σε αυτή την κοινωνία που όλοι μαζί πασχίζουμε –ακολουθώντας ο καθείς τις δικές του πολιτικές διαδρομές- να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και ιδίως των νέων που ασχολούνται με τον αθλητισμό, μια τέτοια απόφαση κατακεραυνώνει όλες μας τις πολιτικές ενέργειες και τα πιστεύω και πάνω από όλα αφήνει άναυδα τα παιδιά μας, τη νέα γενιά. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, στο Δημοτικό Στάδιο Σκάλας εξυπηρετούνται καθημερινά πάνω από εκατό (100) αθλητές, ενώ παράλληλα προπονούνται περισσότερα από εκατόν πενήντα (150) παιδιά – μέλη των σωματείων του δήμου. Ταυτόχρονα, λειτουργούν τμήματα – προ παίδων – παίδων, στίβου και μαζικού αθλητισμού.
Επιπροσθέτως, το Στάδιο φιλοξενεί την ομάδα βόλεϋ κορασίδων της περιοχής, αθλητές Πανελλήνιας Κλίμακας, καθώς επίσης μέλη Εθνικών Ομάδων.
Παρακαλώ όπως επανεξετάσετε το αίτημά σας κι επιτρέψετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εργολαβίας, προς όφελος και μόνο των νέων ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής της Σκάλας Λακωνίας.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίου
Χρήστος Αναγνωστάκος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΟΧΙ ΚΟΠΟ...ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΩΣ ΔΗΜ.ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.ΠΟΥ ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΤΕ;;;ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;Η ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΤΗ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕ ΑΛΛΟΥ;;;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε-η,
Επειδή προφανώς δεν γνωρίζεις τι ακριβώς έχει συμβεί με το θέμα του Ηλεκτροφωτισμού του Σταδίου και βιάζεσαι να επιρρίψεις ευθύνες, να σε ενημερώσω λοιπόν:
Πρώτον, ουδέποτε η Δημοτική Αρχή καθυστέρησε να καταθέσει οποιαδήποτε μελέτη και δεύτερον, μετά από δικές μας ενέργειες, την εν λόγω μελέτη ανέλαβε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία και θα προχωρούσε εν συνεχεία στην κατάθεσή της. Το έργο αυτό δημοπρατήθηκε και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι ακυρώνεται... Δεν κατηγορούμε κανέναν...Δεν μας φταίει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ που ακυρώθηκε το έργο. Κι επειδή μιλάς για πρόσβαση στον κομματικό μηχανισμό αλλά και για καθυστέρηση από μέρους μας, να σε πληροφορήσω λοιπόν ότι, η δημοπρασία και η σύμβαση του έργου πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την κήρυξη των τελευταίων βουλευτικών εκλογών...
Και κάτι άλλο...Εμείς δεν έχουμε κομματική πειθαρχεία και ούτε βαδίζουμε με πολιτικές σημαίες! Εμάς μας ενδιαφέρει η πραγμάτωση του έργου, είτε είναι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση είτε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Εξάλλου, είναι κρίμα η περιφέρεια να στερείται έργων υποδομής, την ίδια στιγμή που πραγματοποιούνται τεράστια έργα στις μεγαλουπόλεις...
Εδώ πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, ένα έργο που έχει ανάγκη η περιοχή μας... Να σου υπενθυμίσω μάλιστα ότι, τα Δ.Σ. των Ποδοσφαιρικών Σωματείων προσφέρουν δικά τους χρήματα, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα παιδιά, η νέα γενιά!
Τέλος, είναι επιεικώς άκομψο και αποτελεί δείγμα αγένειας - έλλειψης παιδείας, να κατηγορεί κανείς και δη ΑΝΩΝΥΜΑ μια ομάδα εκλεγμένων πολιτών για ανικανότητα!
Βέβαια θα μου πεις...δημοκρατία και απόλυτη ελευθερία λόγου έχουμε, επομένως ο καθείς μπορεί να διατυπώνει ελεύθερα την άποψή του, είτε αυτή συνάδει με των υπολοίπων είτε όχι, με τη βασική προϋπόθεση όμως να εμπεριέχει έναν στοιχειώδη σεβασμό και να μη θίγει ανθρώπους και καταστάσεις...
Αλλά θα μου πεις πάλι...προεκλογική περίοδο διανύουμε... ο καθένας ότι μπορεί κάνει γι΄αυτο!!! Είναι βλέπεις ίδιον πολλών η προεκλογική λασπολογία...!
Αναρωτιέμαι όμως: λυπόσαστε ή χαιρόσαστε τελικά που δεν θα γίνει ένα έργο πνοής για την περιοχή μας;;;;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ