Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Προληπτική Ιατρική στο Δήμο Σκάλας

Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ο Δήμος Σκάλας παρέχει -μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης- δωρεάν εξετάσεις στις δημότισσες ηλικίας 40 έως 70 ετών, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου. Ειδικότερα, όσες δημότισσες επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο που αφορά:
στο μαστό (με ψηφιακή μαστογραφία) στον τράχηλο της μήτρας, με το τεστ Παπανικολάου Στο παχύ έντερο, με το Τεστ της μικροσκοπικής αιμορραγίας από το τοίχωμα του παχέος εντέρου στα κόπρανα και το τεστ αυτό λέγεται Haemoccult Test.

Σημειώνεται ότι, οι γυναίκες οι οποίες θα υποβληθούν στις ανωτέρω εξετάσεις θα πρέπει να μην έχουν συμπτώματα, δηλαδή να μην έχουν χειρουργηθεί για καρκίνο Μαστού, Τραχήλου Μήτρας και Παχέος Εντέρου, καθώς η παρακολούθηση των ατόμων αυτών, γίνεται από τους ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ ιατρούς τους και ΟΧΙ από το ΚΕΝΤΡΟ.

Οι παραπάνω εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ στις 13, 14 και 26 Μαΐου - ώρα 9 π.μ., στην Αθήνα.

Τα έξοδα μετακίνησης των δημοτισσών θα καλύψει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Σκάλας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.: 2735360038 και 2735360022.

Ο Δήμος Σκάλας επιδεικνύοντας ευαισθησία, δίνει από την πρώτη στιγμή βαρύτητα στον κρίσιμο τομέα της υγείας και συνεχίζει την αξιόλογη πρωτοβουλία, εισάγοντας νέα προγράμματα τόσο στην υγεία όσο και τον εθελοντισμό.

Γραφείο Τύπου ΚΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: