Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή δημάρχου Ευρώτα προς Περιφέρεια Πελοποννήσου και ΕΛΓΑ

Αξιότιμοι κύριοι,
Σύμφωνα με το υπ΄αρ.6837/17-12-2010 έγγραφό μας, είχαμε γνωστοποιήσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς ότι, το ξημέρωμα Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2010, η ευρύτερη περιοχή του διευρυμένου Δήμου Ευρώτα επλήγη από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ειδικότερα από το ακραίο φυσικό φαινόμενο του παγετού (-7 βαθμοί Κελσίου).

Στο σχετικό έγγραφο επισημάναμε, δε, την αναγκαιότητα καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες, καθώς η περιφέρεια του δήμου μας, αποτελείται από κατεξοχήν αγροτικό πληθυσμό, στον οποίο βασίζεται άμεσα και κατ΄αποκλειστικότητα η οικονομία του τόπου.
Παρά τις ενέργειές μας, όμως και το γεγονός ότι η έγκαιρη απόδοση των αποζημιώσεων συνιστά πλέον επιτακτική ανάγκη, ο αριθμός των εκτιμητών γεωπόνων δεν επαρκεί για την καταγραφή των ζημιών.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι, το αγροτικό εισόδημα το οποίο διαδραματίζει αποκλειστικό ρόλο για την ορθολογική διαχείριση της περιοχής, έχει συρρικνωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου.
Για τη συγκρότηση και λειτουργία του νέου Καλλικρατικού Δήμου μας, υπό το πρίσμα μάλιστα της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, η εξασφάλιση οικονομικής σταθερότητας, σιγουριάς κι ελπίδας στους δημότες μας –αγρότες πλειοψηφικά- ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.
Ως εκ τούτου, ζητούμε από την υπηρεσία σας να φροντίσει για την αύξηση αριθμού των γεωπόνων - εκτιμητών, με σκοπό την άμεση καταγραφή των ζημιών και ακολούθως την καταβολή των αναγκαίων αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες μας.
Τέλος, παρακαλούμε όπως ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες, για την αποφυγή του οικονομικού μαρασμού και της απόγνωσης στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης
Δήμαρχος Ευρώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: