Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Cerrone - Supernature

Ταξινόμηση και απογραφή εισαγόμενων μεταχειρισμένων διαξονικών ελκυστήρων

Σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την παραπάνω σχετική Υπουργική Απόφαση, από 01-06-2010 οι εισαγόμενοι μεταχειρισμένοι διαξονικοί γεωργικοί ελκυστήρες θα ταξινομούνται και θα παίρνουν άδεια κυκλοφορίας (απογράφονται) μόνο εφόσον είναι εφοδιασμένοι με εθνική έγκριση τύπου και φέρουν κινητήρα τουλάχιστον φάσης Ι ως προς την εκπομπή ρυπογόνων ουσιών.
Οι ελκυστήρες που θα επιτρέπεται να εισάγονται ως μεταχειρισμένοι από 01-06-2010, είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα excel με τους εγκεκριμένους τύπους που είναι ανηρτημένος στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr), και είναι όσοι έχουν δίπλα από την εμπορική τους ονομασία και τον αριθμό της απόφασης έγκρισης, στοιχεία για τον κινητήρα με την απαραίτητη σήμανση για την αντιρρυπαντική τεχνολογία.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ


Αποτελέσματα Εσωκομματικών Εκλογών στη Λακώνια

Την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, διεξήχθησαν οι Εσωκομματικές Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 Διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Στη Λακωνία πρόεδρος ΝΟΔΕ εκλέχθηκε ο νυν δήμαρχος Σκάλας κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ,με διαφορά εξήντα επτα (67) ψήφων από τον συνυποψήφιο του κ.ΧΡΗΣΤΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ.
Οι ψήφοι που ελαβε ο κ. ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ στους Δήμους, ΣΚΑΛΑΣ-ΕΛΟΥΣ-ΝΙΑΤΩΝ ξεπέρασε το 80% και στο Δήμο ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ έφτασε το 40%.
Στην Τ.Ο. του Δήμου Σκάλας πρόεδρος εκλέχθηκε ο ΜΟΤΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και στην Τ.Ο. του Δήμου Έλους ο ΣΑΠΟΥΝΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ.
Συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες,και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν, υστέρα από τα αποκαΐδια που άφησε ο χειρότερος πρωθυπουργούς που πέρασε ποτέ στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!!

Συλλήψεις και ανακρίσεις από το Α.Τ.ΣΚΑΛΑΣ


Έντονη κινητικότητα υπάρχει από το πρωί στο αστυνομικό τμήμα Σκάλας
Συγκεκριμένα έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων από τη Σκάλα και ανακρίνονται, επίσης σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων έχουν βρεθεί όπλα και σφαίρες , ανιχνευτές μετάλλων, υπολογιστές και αποκωδικοποιητές τους όποιους χρησιμοποιούσαν για σπάσιμο κωδικών (NOVA).
Κλιμάκιο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος εξετάζει τους υπολογιστές
Αναζητούνται και άλλα άτομα από την περιοχή μας που εμπλέκονται σε αυτό το κύκλωμα.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Αφού ευχηθώ σε όλα τα παιδιά, που πέρασαν τη δοκιμασία των εξετάσεων, να έχουν καλά αποτελέσματα, τους προτείνω ένα site προκειμένου να υπολογίσουν το βαθμό πρόσβασης και τα μόριά τους: http://www.protipoedu.gr/moria/ (Αν δεν φαίνεται καλά η σελίδα επιλέξτε απο την γραμμη μενου του i.explorer ή του Mozila Προβολή - κωδικοποίηση - unicode UTF 8)

Επανάληψη διαγωνισμού Δακοκτονίας

Από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι στον διαγωνισμό που έγινε για την ανάδειξη εργολάβων ψεκασμών δακοκτονίας έτους 2010 δεν αναδείχθηκε μειοδότης για τις περιοχές : Παππαδιάνικα , Μεταμόρφωση, Συκέα, Αγγελώνα-Αγιος Ιωάννης Μονεμβάσιας, Πύργος Διρού , Βρονταμάς, Πετρίνα, Άγιος κωνσταντίνος Αγόριανη,Λογγανίκος, Καλλιθέα Καρίτσα , Γεράκι, Άγιοι Ανάργυροι, Γκοριτσά, Πλατάνα Σκούρα, Λογγάστρα, Θεολόγος, Αλευρού Γεωργίτσι Περιβόλια, Καστόρι, Πελλάνα, Καμίνια, Πολοβίτσα, Ξηροκάμπι , Ανώγεια, Παλαιοπαναγιά . Για τις περιοχές αυτές θα γίνει επαναληπτική δημοπρασία , με κατάθεση εκ΄ νέου προσφορών στις 10 Ιουνίου 2010 ημέρα Πέμπτη.
Η επανάληψη του διαγωνισμού θα γίνει με τους ίδιους όρους της 2158/18-3-2010 προκήρυξης .
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν πλήρεις προσφορές προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ορίζονται από την 2158/18-3-2010 προκήρυξη στην γραμματεία της 2ης Νομαρχιακής Επιτροπής έως την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 και ώρα 9:30 π.μ. για όλες τις περιοχές που προαναφέρθηκαν .
Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή την ίδια ημέρα από ώρα 10:00 π.μ. .
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Παραγωγής Φυτοπροστασίας στο τηλέφωνο 2731093800 εσωτερικό 1109.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΕΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ


Για κατοχή όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών συνελήφθησαν την Πέμπτη 27 Μάιου, το μεσημέρι τρεις Έλληνες πολίτες ηλικίας 81, 41 και 40 ετών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη επιχείρηση, παρουσία εισαγγελέα σε δύο σπίτια κι ένα ελαιοτριβείο των παραπάνω (που είναι συγγενείς μεταξύ τους) στον Πύργο Δυρού της Μάνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Τέσσερα εύχρηστα πιστόλια διαμετρήματος 0.380 mm και 9mm.

- Ένα πολεμικό μονόκαννο τυφέκιο.

- Δύο εύχρηστες χειροβομβίδες

- 9.245 γραμ. ζελατινοδυναμίτιδας.

- 63 πυροκροτητές.

- Δύο δίκαννα κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια κατοχής.

- Έξι γεμιστήρες διαφόρων διαμετρημάτων

- 527 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων (0.32mm, 0.38mm, 0.6.55mm, 9mm, 0.45mm).

- 13 τεμάχια ηλεκτρονικού φιτιλιού με τους αντίστοιχους πυροκροτητές

- 33 περίπου μέτρα φιτιλιού.

- Μία ξιφολόγχη, ένα στιλέτο.

- Κι ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Προανάκριση διενεργεί η ασφάλεια Σπάρτης, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση και ο σκοπός κατοχής της παραπάνω ποσότητας όπλων και εκρηκτικών υλών.
Πλαστά χαρτονομισμάτα στη Μάνη
Την Τετάρτη 26 Μαΐου το απόγευμα συνελήφθησαν τρεις Έλληνες πολίτες στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αρεόπολης - Γερολιμένα, για παράνομη κατοχή και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων, ύστερα από καταγγελία καταστηματάρχη από το Γερολιμένα, και ο οποίος έπεσε θύμα τους. Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες και σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν να κατέχουν και κατασχέθηκαν 37 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και το ποσό των 350 ευρώ, καθώς και τρία ναρκωτικά χάπια στην κατοχή του ενός εκ των τριών. Από τις έρευνες που γίνονται μέχρι στιγμής έχουν προκύψει έξι περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν σε συναλλαγές πλαστά χαρτονομίσματα, πέντε από αυτές στην Αρεόπολη και μια στο Γύθειο, ενώ η αστυνομία ερευνά και πιθανή συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Γυθείου.
Συλλήψεις ναρκωτικών στη Σκάλα
Συνελήφθησαν πατέρας και γιος στη Σκάλα για κατοχή ναρκωτικών, διότι σε κατ οίκον έρευνα που έγινε τη Τετάρτη 26 Μάιου στη από άνδρες του Α.Τ. Σκάλας, βρέθηκε μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.Οι συλληφθέντες στάλθηκαν στον εισαγγελέα Σπάρτης

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ

1ος ποδηλατικός γύρος Λακωνίας στις 29-30/5

Τον 1ο ποδηλατικό γύρο Λακωνίας διοργανώνει στις 29 και 30 Μαΐου ο αθλητικός οργανισμός της νομαρχίας Λακωνίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τους Δήμους του νομού και φορείς.

Το Σάββατο, οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από τη Σπάρτη και ακολουθώντας τη διαδρομή περιφερειακός Γυθείου-Γύθειο-Σκάλα-Βλαχιώτη-Ελιά-Πλύτρα-Αρχάγγελος, θα φτάσουν στη Νεάπολη.
Την Κυριακή οι ποδηλάτες θα ολοκληρώσουν τον ποδηλατικό τους γύρο με αφετηρία την Παντάνασσα, Μονεμβάσια, Μολάους, Απιδιά, Αγ. Δημήτριο, Γεράκι και θα τερματίσουν στη Σπάρτη

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΝΟΜ/ΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κυρίες, κύριοι,
Καλείσθε σε συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης την 31 Mαίου 2010 ημέρα Δευτέρα & ώρα 13.30 μ.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
1ο Τροπ/ση 6 προγ/τος ΚΑΠ
Εισηγητής: Π. Φαρλέκας
2ο Συμμετοχή στη διοργάνωση 8ου πολυθεματικού συνεδρίου στη Νεάπολη
Εισηγητής: Κ. Βλάχος
3ο Τροποποίηση της 144/06 απόφασης του Νομαρχιακού συμβουλίου
Εισηγητής: Ν. Μηλιάκος
4ο Τροπ/ση 3 προγ/τος τελών μεταβίβασης
Εισηγητής:Π. Φαρλέκας
5ο Τροπ/ση 5 προγ/τος ΟΣΚ
Εισηγητής: Α. Τζανετέα
6ο Αναμόρφωση προϋπ/σμού Ε.Φ. 390
Εισηγητής: Π. Δήμας.
7ο Αναμόρφωση προϋπ/σμού Ε.Φ. 151
Εισηγητής: Π. Δήμας.
8ο Eκδήλωση απολογιστικής δράσης της Ν.Α. 2007-2010
Εισηγητής: Π. Φαρλέκας
8ο ΄Εγκριση μετακινήσεων εκτός έδρας του Νομάρχη
Εισηγητής: Η. Μυλωνάκος

Ο Πρόεδρος Ν.
Νικόλαος Καλογεράκος

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Νέο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για το σχέδιο "Καλλικράτης"

Την τελευταία εβδομάδα είμαστε θεατές της πρωτοφανούς και ανεξήγητης εγκατάλειψης του τόπου μας που ξεχασμένος απο τους Βουλευτές του Νομού (κυρίως τον κυβερνητικό),εντάσσεται σ’έναν Δήμο-τέρας απο πλευράς εδαφικής έκτασης.

Μολονότι ο Υπουργός δήλωσε οτι κατανοεί το πρόβλημα της περιοχής μας και μολονότι τα γεωγραφικά όρια των Δήμων μπορούν να αλλάξουν ακόμη και τώρα εαν συμφωνήσουν οι τοπικοί Βουλευτές,τα Βάτικα,ο 2 ος σε πληθυσμό Δήμος της Λακωνίας όχι μόνο δεν ενώνεται με τη Μονεμβάσια αλλά ούτε και με την Ελαφόνησο.

Γιατί λοιπόν μένουν όλοι απαθείς; Που είναι οι φιλοκυβερνητικοί μεγαλοπαράγοντες της περιοχής μας,γιατί δεν βοηθούν;

Μήπως τελικά οι φίλοι και παραθεριστές με τις ογκώδεις βίλες της γειτονικής Ελαφονήσου είναι ισχυρότεροι και αποτελεσματικότεροι;

Γιατί δεν γίνεται το αυτονόητο ώστε ο Δήμος Βοιών να ενωθεί με την Ελαφόνησο και να αποτελέσουν μια ενιαία αυτοδιοικητική ενότητα μια και έχουν κοινές καταβολές και ίδιους στόχους; Ποιός το εμποδίζει;

Ας μην κρυβόμαστε άλλο, όποιος δεν βοηθήσει στην προσπάθεια μας αυτή για ένα μικρότερο αλλά οικονομικά βιώσιμο Δήμο απολύτως σύμφωνο με το πνεύμα και την στόχευση του υπο ψήφιση νομοσχεδίου (αυτό έχει άλλωστε ήδη προταθεί απο επίσιμη επτροπή στο Υπουργείο),ταυτίζεται με τα συμφέροντα που θέλουν ένα μεγάλο «ενεργειακό» Δήμο και την βιομηχανοποίηση της περιοχής μας.Τέρμα πια η κοροιδία,οι υπεκφυγές και οι προφάσεις.

Την ύστατη αυτή στιγμή ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Βατικιώτες που μπορούν να βοηθήσουν,να συμπαραταχθούν μαζί μας και επιτέλους να δραστηριοποιηθούν,ώστε ο τόπος μας να παραμείνει αυτοδιοικητικά ζωντανός.

Την ώρα του αγώνα δεν χρειάζονται ειδικές προσκλήσεις και απόδοση τιμών,όλοι προστρέχουν για να βοηθήσουν το κοινό καλό ανεξαρτήτως κοματικών τοποθετήσεων,αξιωμάτων ή ακόμη και προσωπικών συμφερόντων και εγωισμών.

Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι

1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΙΤΩΝ «ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ»

2)ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΙΟΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ «Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ»

3)ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΑΧΙΩΤΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ»

4)ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΩΝ «Η ΕΠΙΔΗΛΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ»

5)ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΩΝ « ΤΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙ»

6)ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΤΩΝ « Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ»

7)ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΦΑΡΑΚΛΙΩΤΩΝ «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»

που είναι μέλη της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΚΩΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ,

καθώς και η «ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΣ» ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Με εκτίμηση

Οι εν Αθήναις Βατικιώτικοι Σύλλογοι – Σύνδεσμοι

Τηλ επικοινωνίας :

6972422654 Κος Μηνόγιαννης Μιχαήλ

6945462575 Κος Λιωνής Ιωάννης

6976402377 Κος Αναστασάκης Γιώργος


Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΦΙΛΙΣΙΟΥ

Την 15η Μαίου 2010 δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο φωτογραφία και σχόλιο από ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΦΙΛΙΣΙΟΥ σχετικά με την κατάσταση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Γηπέδου Φιλισίου. Σχολιάζοντας το ανωτέρω ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ αναφέρθηκε στην ομάδα (δεν αναφέρεται το όνομα της ομάδας) αλλά από τα λεγόμενα του στο σχόλιο φωτογραφίζει την ομάδα που φιλοξενείται στο γήπεδο αυτό (Α.Ε Περιστερίου-Φιλισίου). Επειδή κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το ονομά τους και ο αναγνώστης πρέπει να έχει πλήρη και σαφή ενημέρωση σας παραθέτουμε τα παρακάτω:
1 Ο δήμος Σκάλας κατά το έτος 2009 ‘έδωσε οικονομική ενίσχυση για κάλυψη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ αναγκών της ομάδας το ποσό των 8.000 ευρώ. Επισημαίνουμε ότι οικονομική ενίσχυση έλαβαν όλες οι ομάδες του Δήμου και όχι μόνο η δική μας. Παρόλο που είναι η μόνη ομάδα του Δήμου που αγωνίζεται στην Α κατηγορία Λακωνίας.
2 Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων κάλυψε (ο Δήμος) τη δαπάνη για την αμοιβή συγκροτήματος σε εκδήλωση που έγινε στο Περιστέρι στο τέλος Ιουλίου σε συνδιοργάνωση με την ομάδα και ευχαριστούμε τον κύριο Δήμαρχο και το Δημ. Συμβούλιο για την συμπαράσταση τους. Άρα τα παραπάνω χρήματα αφορούν ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ της ομάδας και όχι συντήρηση του γηπέδου το οποίο είναι ιδιοκτησία του Δήμου. Τονίζουμε ότι ποσό των 1.000 ευρώ πλήρωσε από τα ανωτέρω χρήματα η ομάδα για εξόφληση λογαριασμού ΔΕΗ της γεώτρησης από την οποία ποτιζόταν το γήπεδο και η οποία είχε να πληρωθεί τρία χρόνια. Επίσης για μικροσυντηρήσεις του γηπέδου και των αποδυτηρίων έβαλαν το χέρι στη τσέπη μέλη του Δ.Σ. της ομάδας μας. Το ποσό αυτό είναι περίπου 1.200 ευρώ.
3 Σχολιάζοντας την πληρωμή προπονητή και παικτών θέλουμε να πληροφορήσουμε το φίλαθλο κόσμο ότι στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 η ομάδα ήρθε σε συμφωνία με καθηγητή-γυμναστή-διπλωματούχο προπονητή προκειμένου να αξιοποιήσει τους νεαρούς παίκτες της παράλληλα με την ανδρική ομάδα έναντι μικρής αμοιβής. Σχετικά με την πληρωμή παικτών είμαστε η μόνη ομάδα που δεν πληρώνει «ντόπιους» παίκτες. Οι δε ποδοσφαιριστές που έχουμε και είναι από άλλα χωριά παίρνουν μόνο τα έξοδα μετακίνησης τους σε αντίθεση με άλλες ομάδες του Δήμου που πληρώνουν και «ντόπιους» και παίκτες από άλλα χωριά. Πιστεύουμε ότι εμείς αθλούμε τους νέους εφαρμόζοντας την ερασιτεχνική νοοτροπία. Είμαστε στη διάθεση του Κ.Κ. ΑΝΩΝΥΜΟΥ για να του παρέχουμε ό,τι πληροφορίες θέλει σχετικά με την διαχείριση και την λειτουργία της ομάδας μας. Μας κάνει τρομερή εντύπωση γιατί ο Κ.Κ. ΑΝΩΝΥΜΟΣ αντί να σχολιάσει την ουσία του κειμένου του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΦΙΛΙΣΙΟΥ ασχολήθηκε με την ομάδα μας. Μήπως έχει προηγούμενα με την ομάδα μας; Μήπως δεν του αρέσει που η ομάδα μας παρουσιάζεται στις υψηλές θέσεις του Λακωνικού ποδοσφαίρου; Μήπως…, μήπως…, μήπως…
Εμείς απαντήσαμε ονομαστικά στο σχόλιο του Κ.Κ. ΑΝΩΝΥΜΟΥ. Θα ήταν χαρά μας να σχολιάσει το παρόν κείμενο με ονοματεπώνυμο.

Εκ του Δ.Σ.

Ένωση Περιστερίου- Φιλισίου

ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κος Γ. Ραγκούσης, δήλωσε χθες, κυριολεκτικά την υστάτη ώρα, ότι είναι έτοιμος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη» στην Ολομέλεια της Βουλής να κάνει τις αναγκαίες προσαρμογές στο χωροταξικό των Δήμων, εφόσον υπάρξει ομοφωνία των τοπικών βουλευτών.

Πιστεύω πως είναι μοναδική ευκαιρία για το Νομό μας να γίνει ουσιαστική συζήτηση όλων μας για τη νέα διοικητική δομή, μέσα από την οποία θα προκύψει και η αναπτυξιακή κατεύθυνση και προοπτική της Λακωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, νομίζω ότι πρέπει να εξεταστούν και να συμφωνηθούν:

Η ιστορικότητα, η βιωσιμότητα και η τουριστική ανάπτυξη των Δήμων Μυστρά και Μονεμβάσιας.
Τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Δήμου Βοιών που βλέπουν μια χωροταξική κατανομή, η οποία δεν λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν της κανένα κριτήριο βιωσιμότητας του νέου εγχειρήματος.
Οι επιπτώσεις της συνένωσης στην βιωσιμότητα των ορεινών Δήμων.

Οι αποφάσεις είναι επιβεβλημένο να ληφθούν με ορίζοντα και προοπτική τις επόμενες δεκαετίες, έχοντας ως βασικό κριτήριο τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της Λακωνίας, τη βιωσιμότητα των νέων Δήμων, τις τοπικές οικονομίες, τις τοπικές ιδιαιτερότητες, την καλυτέρευση των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητάς τους και την περιφερειακή αποκέντρωση μέσα στους ίδιους τους ΟΤΑ.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες για τη Λακωνία και την Ελλάδα, θα επηρεάσουν τις ζωές μας για τα επόμενα χρόνια.

H Λακωνία είναι ανάμεσα στους Νομούς:

Με τα περισσότερα λουκέτα στις επιχειρήσεις το 2010.
Με τη μεγαλύτερη απώλεια τουριστικών αφίξεων το 2010.
Με το χαμηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα.


Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που:

Τα πορτοκάλια όταν πωλούνται, πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.
Οι ελαιοπαραγωγοί του νομού μας εξαιρέθηκαν από τους δικαιούμενους αποζημιώσεων από την παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σπάρτη, 21 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΑΜΜΟΥΣΑΣ


Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται το σχολείο Γράμμουσας, με πόρτες και παράθυρα διάπλατα ανοιγμένα,με αποτέλεσμα σιγά σιγά να λεηλάτητε από διαφόρους και κάθε ιστορική ανάμνηση στο ότι κάποτε σε αυτό το χώρο ήταν σχολείο περνάει απαρατήρητο.
Είναι ένα πέτρινο κτίσμα, που το έφτιαξαν οι Γονείς μας, οι Παππούδες μας, οι Προπαππούδες μας, οι πρόγονοι μας, που στέγασε για πολλές δεκαετίες τα όνειρα των μικρών μαθητών του χωριού.
Μετά το κλείσιμο του σχολείου, ο χώρος αυτός φιλοξενούσε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις του χωριού, με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση κατοίκων και από τη γύρω περιοχή.Εδώ και δυο χρόνια σταμάτησαν οι εκδηλώσεις και το κτίριο και ο προαύλιος χώρος αρχίζει να ρημάζει μέσα στην αδιαφορία όλων μας.
Δεν υπάρχει ένας σύλλογός του χωριού στο ν’ αφυπνίσει τους κατοίκους, το τοπικό συμβούλιο του χωριού, για την ανάγκη προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης του παλιού σχολείου?
Εως πότε θα κάνουμε μνημόσυνα σε καθετί ιστορικό στοιχείο υπάρχει στα χωριά μας?
Ας αναλογιστούμε όλοι μας τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας και είναι καιρός να ξυπνήσουμε από το λήθαργο της αδιαφορίας,
Είναι χρέος μας, προς τους προγόνους μας και την ιστορία μας.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» και επί της αρχής και στα άρθρα, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση να αποφασίζει αλλαγές με βάση παρατηρήσεις όλων των πτερύγων της Βουλής και των ενδιαφερόμενων φορέων.
Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν επί της αρχής και επιφυλάσσονται στην Ολομέλεια να λάβουν θέση επί των άρθρων.
Ο υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σε αλλαγή σύμφωνα με την οποία καθορίζεται μεταβατική περίοδος έως το 2011 από την έναρξη της εφαρμογής του «Καλλικράτη», κατά την οποία δεν θα ισχύει το ασυμβίβαστο για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 25.000.

Ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε αλλαγές σε έδρες δήμων (κατόπιν αιτημάτων όλων των βουλευτών) και συγκεκριμένα:

- Στον δήμο Βοΐου του Ν. Κοζάνης, ως έδρα ορίστηκε η Σιάτιστα αντί για την Νεάπολη, η οποία γίνεται ιστορική έδρα του δήμου.

- Στον δήμο Δωρίδος του Ν. Φωκίδος, ως έδρα ορίζεται το Λιδορίκι, αντί για το Ευπάλιο, το οποίο γίνεται ιστορική έδρα του δήμου.

Αλλαγές

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών:

Στο νομό ΑΡΚΑΔΙΑΣ ο Δήμος Λεωνιδίου μετονομάζεται σε Δήμο Νότιας Κυνουρίας, ενώ οι δήμοι Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας χαρακτηρίζονται ορεινοί.

Στον νομό ΑΡΤΑΣ ο δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη θα έχει ως έδρα την Άνω Καλεντίνη και ιστορική έδρα τις Πηγές Τετραφυλίας

Στον νομό ΒΟΙΩΤΙΑΣ ο δήμος Διστόμου, Αραχώβης, Αντίκυρας θα έχει έδρα το Δίστομο και χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

Στο νομό ΕΥΒΟΙΑΣ ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης μετονομάζεται σε δήμο Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννης

Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ ο δήμος Κυλλήνης μετονομάζεται σε δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο δήμος Αμαλιάδας μετονομάζεται σε δήμο Ήλιδας και ο δήμος Ανδρίτσαινας με έδρα τα Κρέστενα αποκτά ιστορική έδρα την Ανδρίτσαινα

Στο νομό ΗΜΑΘΙΑΣ ο δήμος Βεροίας θα έχει ιστορική έδρα τη Βεργίνα

Στο νομό ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ο δήμος Ηρακλείου θα έχει ιστορική έδρα τη Νέα Αλικαρνασσό. Ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων θα έχει ιστορικές έδρες τα Πεζά, τις Αρχάνες και τον Πύργο. Ο δήμος Μινώα Πεδιάδας θα έχει ιστορικές έδρες το Καστέλλι και το Αρκαλοχώρι

Στο νομό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ο δήμος Λαγκαδά, με έδρα τον Λαγκαδά, θα έχει ιστορική έδρα τον Λαχανά

Στο νομό ΚΥΚΛΑΔΩΝ ο δήμος Τήνου θα έχει ιστορική έδρα τον Πάνορμο

Στο νομό ΛΑΚΩΝΙΑΣ ο δήμος Σπάρτης θα έχει ιστορική έδρα το Μυστρά

Στο νομό ΛΑΣΙΘΙΟΥ ο δήμος Μιραμπέλου μετονομάζεται σε δήμο Αγίου Νικολάου

Στο νομό ΠΕΛΛΑΣ ο δήμος Αρχαίας Πέλλας μετονομάζεται σε δήμο Πέλλας

Στο νομό ΠΙΕΡΙΑ ο δήμος Πύδνας μετονομάζεται σε δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Στο νομό ΠΡΕΒΕΖΑΣ ο δήμος Πάργας θα έχει ιστορική έδρα την Πάργα

Στο νομό ΣΑΜΟΥ ο δήμος Σάμου με έδρα τη Σάμο αποκτά ιστορική έδρα το Πυθαγόρειο

Στο νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ο δήμος Καλλικράτειας -Μουδανιών μετονομάζεται σε δήμο Νέας Προποντίδας

Στο νομό ΧΑΝΙΩΝ οι νέοι δήμοι Σφακίων και Καντάνου-Σέλινου χαρακτηρίζονται ορεινοί.
πηγη

Προληπτική Ιατρική στο Δήμο Σκάλας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εξετάσεων που διοργάνωσε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Σκάλας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου.
Ειδικότερα, σαράντα δύο (42) δημότισσες ηλικίας 40 έως 70 ετών είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο που αφορά:
1)στο μαστό (με ψηφιακή μαστογραφία)
2)στον τράχηλο της μήτρας, με το τεστ Παπανικολάου
3)Στο παχύ έντερο, με το Τεστ της μικροσκοπικής αιμορραγίας από το τοίχωμα του παχέος εντέρου στα κόπρανα και το τεστ αυτό λέγεται Haemoccult Test.
Οι παραπάνω εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ (Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία) στις 13 και 14 Μαΐου, στην Αθήνα.
Δίνοντας πάντα έμφαση στον κρίσιμο τομέα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση συνεχίζει την αξιόλογη πρωτοβουλία.

Γραφείο Τύπου ΚΔΕΣ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Αναχωρεί αύριο η ομάδα για τους αγώνες της Μόσχας

Η ελληνική αντιπροσωπευτική ομάδα η οποία θα αγωνιστεί στα προκριματικά της Μόσχας (21-23/5) για τα εισιτήρια που δίνουν συμμετοχή στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων τον Αύγουστο στη Συγκαπούρη, αναχωρεί αύριο για τη ρωσική πρωτεύουσα.
Η ομάδα θα συγκεντρωθεί Τετάρτη πρωί (19/5, στις 10.30πμ) στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και θα αναχωρήσει για τη Μόσχα την ίδια ημέρα στις 13.25. Η επιστροφή θα γίνει τη Δευτέρα 24/5 με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στην Αθήνα στις 11.55πμ.
Πρόκειται για 15 κορασίδες και 15 παίδες που στοχεύουν στην πρόκριση για το μεγάλο γεγονός του Αυγούστου που διοργανώνει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή 15-26 Αυγούστου στη Σιγκαπούρη.

Η ομάδα:
Παίδες
Ανδρέας Σταύρου 100 ΑΣ Ηρακλής Φιλιατών
Σοφοκλής Τσελεμπής 1000 ΓΣ Δράμας
Κώστας Χριστοδούλου 110 εμπ. ΑΣΕ Δούκα
Γιάννης Ταϊρης 400 εμπ. ΓΣ Σέρρες 93
Αριστείδης Μήσιαρης 3000μ Πειραϊκός Σύνδεσμος
Δημήτρης Κελεπούρης 10000μ βάδ. ΑΣ Φίλιππος Βέροιας
Παναγιώτης Ρόντος Μήκος ΓΑΣ Σκάλας
Ιάσωνας Κυριακουλάκος Μήκος ΦΓΣ Σπάρτης

Μανώλης Μακρής Τριπλούν ΓΑΣ Ενιπεύς Λιτοχώρου
Νίκος Τσιώκος Τριπλούν ΓΣ Καρδίτσας
Παν.-Θεόδ. Χρυσανθόπουλος Επί κοντώ Πανιώνιος ΓΣ
Δημήτρης Σενικίδης Σφαιροβολία ΓΑΣ Μ. Αλέξ. Γιαννιτσών
Πέτρος Ευαγγελάκος Δισκοβολία ΣΚΑ Δράμας
Κώστας Ηλίας Ακοντισμός ΑΓΕ Βοιωτίας
Νεκτάριος Φυλλαδιτάκης Σφυροβολία ΓΣ Ελ. Βενιζέλος
πηγη

ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΝΟΔΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΓΡΥΠΙΩΤΗ

Φίλες και φίλοι,
Μετά από πολλή σκέψη, σεβόμενος ταυτόχρονα τις αρχές και την ιδεολογική τοποθέτηση τόσο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ιδίου του προέδρου κου Αντώνη Σαμαρά, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στην εκλογή προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Νέας Δημοκρατίας Λακωνίας.
Για την επανίδρυση του κόμματος, απαραίτητη προϋπόθεση συνιστά η θέληση για δυνατή ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού. Με αυτό τον τρόπο, η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να επανέλθει σε τροχιά εξουσίας, έχοντας πλέον αποδείξει στον πληγωμένο ψηφοφόρο της ότι, χρειάζεται αγώνας, πείσμα και θέληση προκειμένου να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη του.
Σύμφωνα με τις αρχές διακήρυξης του προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά, η Νέα Δημοκρατία αναγεννιέται. Βασικό συστατικό της αναγέννησης αυτής, είναι αναμφισβήτητα η ανανέωση των προσώπων. Μια ανανέωση που θα στιγματίσει τόσο το ίδιο το κόμμα όσο και το φρόνημα των Νέο -Δημοκρατών.
Εξάλλου, οι εντολές της βάσης του κόμματος κατά τις εκλογές ανάδειξης προέδρου ήταν ξεκάθαρες. Αλλάζει η λογική, αλλάζουν τα δεδομένα, μακριά από ίντριγκες και μαγαζάκια.
Σε αυτή τη λογική αποφάσισα κι εγώ να πορευθώ, με γνώμονα τις νέες αξίες και απαιτήσεις του απλού Νέο Δημοκράτη και ιδιαίτερα του αρχηγού, του Αντώνη Σαμαρά.
Σε αυτή την πορεία ανασυγκρότησης, απευθύνω πρόταση – πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους Νεοδημοκράτες, καθώς πεποίθησή μου είναι ότι, η συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου μπορεί και πρέπει να προσδιορίσει το αύριο της Λακωνίας.
Μιλούμε για προτάσεις που θα αποτελέσουν το βασικό πυρήνα μιας νέας πολιτικής παρέμβασης για ένα σύγχρονο πρόγραμμα ανάπτυξης του νομού μας.
Ας μην ξεχνάμε ότι, ο πρόεδρός μας, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ψηλά στις προτεραιότητές του την περιφέρεια κι εκείνο που περιμένει από όλους εμάς είναι ο αγώνας.
Εγώ και οι συνεργάτες μου, θεωρώντας ότι, μέσα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να υπάρχει η ανανεωτική πρόταση, κατεβαίνω υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ και ζητώ τη στήριξή σας, για μια Νέα Δημοκρατία που θα μπορεί να προτείνει με φερεγγυότητα και αξιοπιστία.
Καλώ όλους τους ψηφοφόρους να σταθούν στο πλευρό μας, να στηρίξουν τον αγώνα μας δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις εκλογές της 30ης Μαΐου, για ένα καινούργιο ξεκίνημα, για μια καινούργια Νέα Δημοκρατία.
Ο Δήμαρχος Σκάλας
Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Συλλήψεις για μαστροπεία στη Σπάρτη.


Εκτεταμένοι έλεγχοι σε μπαρ και σε συναφή καταστήματα στο νομό Λακωνίας, για την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων (τράφικινγκ) και εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και λοιπής εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομική διεύθυνση του νομού. Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν, στη Σπάρτη, να συλληφθούν, για μαστροπεία και πορνεία, δύο άτομα, ένας Έλληνας και μία αλλοδαπή, αντίστοιχα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Σπάρτης. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι βεβαιώθηκαν 16 συνολικά παραβάσεις για παραβίαση των όρων λειτουργίας καταστημάτων διασκέδασης και υγειονομικού κανονισμού, σε συναφή καταστήματα της περιοχής.πηγη

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΦΙΛΙΣΙΟΥ

Το Δημοτικό γήπεδο Φιλισίου πριν από ενάμιση χρόνο ήταν σε άριστη κατάσταση. Δυστυχώς στη παρούσα φάση η εικόνα του γηπέδου είναι απογοητευτική. Το χορτάρι έχει ξεραθεί ολοσχερώς διότι η στοιχειώδης φροντίδα του έχει εγκαταλειφθεί προ πολλού. Τα προστατευτικά πλέγματα έχουν μισογκρεμιστεί και παρόλες τις επαναλειμένες εκκλήσεις στο Δήμο για την επισκευή τους η αδιαφορία είναι προκλητική. Αυτή τη στιγμή το γήπεδο είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή πολύ απλά θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με λίγη προσοχή και προγραμματισμένη φροντίδα καθώς και με χαμηλό κόστος. Να σημειωθεί ότι παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και το γήπεδο της Γράμμουσας.
Η δημοσίευση αυτή γίνεται για την αφύπνιση και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους υπευθύνους.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΦΙΛΙΣΙΟΥ

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Δημοτικές εκλογές στις 7 Νοεμβρίου σε 325 δήμους!

Νέες αλλαγές περιλαμβάνει μετά τη διαβούλευση, το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» που κατέθεσε η κυβέρνηση- ΚΕΔΚΕ: Προς μυστική ψηφοφορία για τελικές αποφάσεις- Για «περιφρόνηση της ΕΝΑΕ» μιλά ο πρόεδρός της Δ. Δράκος, σχολιάζοντας καυστικά ότι «στη «μεταρρύθμιση» Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!»

Λιγοστεύει αντί να αυξάνει ο αριθμός των δήμων στο νέο διοικητικό χάρτη. Από τους συζητούμενους 343, γίνονται 325! (δείτε εδώ τα νέα χωροταξικά όρια). Επίσης, ανακοινώθηκαν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 7 Νοεμβρίου του 2010 και όχι στις 14 Νοεμβρίου που είχε πριν από μήνες προαναγγελθεί. Η 14η Νοεμβρίου, θα αξιοποιηθεί για την επαναληπτική εκλογή που στην πλειονότητα των δήμων θα απαιτηθεί, καθώς πλέον για την εκλογή δημάρχου ή περιφερειάρχη απαιτείται το 50% +1 των ψήφων αντί του 42% της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης. (Δείτε τις τελευταίες αλλαγές του νομοσχεδίου). Η αιφνιδιαστική όμως κατάθεση του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη», φαίνεται να πυροδοτεί την οριστική ρήξη μεταξύ των σημερινών αιρετών νομαρχών και του συλλογικού τους οργάνου, της ΕΝΑΕ, με τον υπουργό Εσωτερικών. Από τις δηλώσεις του κ. Δράκου προκύπτει ότι μόλις ο διάλογος του υπουργείου με την ΚΕΔΚΕ ολοκληρώθηκε, το νομοσχέδιο κατατέθηκε χωρίς την ανάλογη διαβούλευση με τους νομάρχες... Ενώ η αντίστοιχη δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ κ. Κακλαμάνη, είναι πολύ χαμηλότερων τόνων από προηγούμενες, γεγονός που προϊδεάζει για πρόθεση συνεργασίας. Βέβαια, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί διάλογος με τα κόμματα στη Βουλή, προκειμένου να ληφθούν ύπ΄οψιν κάποιες παρατηρήσεις τους. Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών πρώτα αποδέχθηκε και τις τελευταίες παρατηρήσεις που εδόθησαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης της ΚΕΔΚΕ και μετά προχώρησε στην κατάθεση του νομοσχεδίου, η οποία συνοδεύτηκε από την έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους και Αιτιολογική Έκθεση.πηγη

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 8 - 14/5/2010

Συνεχίστηκαν με κανονικούς για την εποχή ρυθμούς οι εξαγωγές κερασιών ακτινιδίων και φράουλας. Προβλέπεται να σταματήσουν οι εξαγωγές πορτοκαλιών ποικιλίας Valencia λόγω χαμηλής ζήτησης στις καταναλωτικές αγορές που οφείλεται στον ζεστό καιρό που επικρατεί στις καταναλωτικές αγορές, ο οποίος στρέφει τους καταναλωτές στα θερινά φρούτα.
Υπήρξε μικρής έκτασης συγκομιδή και διακίνηση καρπουζιών θερμοκηπίου ατυποποίητων (με οχήματα αυτοκινητιστών και εμπόρων από βαλκανικές χώρες) και γεννάται το ερώτημα αν τηρήθηκαν οι διατάξεις για τυποποίηση και τήρηση των κανόνων ποιότητας.
Δεδομένου ότι η ουσιαστική συγκομιδή και εξαγωγή καρπουζιών, βερίκοκων και ροδάκινων, αναμένεται να αρχίσει στο τέλος Μαΐου, επιβάλλεται ο αυστηρός έλεγχος για την τήρηση των κανόνων ποιότητας, τυποποίησης και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών για να μη δυσφημιστούν τα προϊόντα μας στις καταναλωτικές αγορές, τόσο της κεντρικής Ευρώπης όσο και των Βαλκανίων αλλά και των υπολοίπων κρατών της Ανατολικής Ευρώπης.
Η ισπανική παραγωγή καρπουζιών είναι όψιμη. Αυτό σε συνδυασμό με την πρωιμότητα της ελληνικής παραγωγής αναμένεται να φέρει ισχυρό ανταγωνισμό και δυσμενείς προοπτικές στις τιμές, παρόλο που ήδη οι τιμές παραγωγού είναι χαμηλότερες κατά 30% από τις περσινές τιμές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 8 - 14/5/2010, είναι οι εξής:
Μανταρίνια: 31.652 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 20.625 τόνων
Πορτοκάλια: 236.521 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 192.790 τόνων
Λεμόνια: 326 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 333 τόνων
Γκρέιπ Φρούτ: 332 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 320 τόνων
Ακτινίδια: 45.545 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 38.360 τόνων
Αγγούρια: 19.493 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 16.992 τόνων
Μήλα: 12.903 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 7.081 τόνων

πηγη

Κινητοποιήσεις στη Λακωνία για «Καλλικράτη»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει αύριο Σάββατο στις 7.30 μμ στην κεντρική πλατεία της Νεάπολης ο Δήμος Βοιών. Αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων είναι να συνενωθούν οι Δήμοι Βοιών και Μονεμβασίας και η Κοινότητα Ελαφονήσου, απορρίπτοντας τη ρύθμιση του σχεδίου «Καλλικράτης» σύμφωνα με την οποία η Ελαφόνησος αναγνωρίζεται σε Δήμο.
Ο Δήμος Οινούντος και η Κοινότητα Καρυών καλούν τους δημότες τους την Τετάρτη 19 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σελλασία, στο χώρο του Δημαρχείου, για να διεκδικήσουν όλοι μαζί να παραμείνουν ο Δήμος Οινούντος και η Κοινότητα Καρυών, ένας ενιαίος ορεινός δήμος. Η περιοχή καλύπτει το στοιχείο της ορεινότητας – αναφέρει ο Δήμαρχος Οινούντος, Βαγγέλης Βαλιώτης και ο Κοινοτάρχης Καρυών, Θεόδωρος Σταθάκης -, καθώς έξι στα εννέα χωριά είναι ορεινά, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 2.700 (σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ο πληθυσμός είναι 3.650 κάτοικοι). Σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτης» ο Δήμος Οινούντος και η Κοινότητα Καρυών υπάγονται στον νέο Δήμο Σπάρτης που αποτελείται από τους Δήμους: Σπαρτιατών, Μυστρά, Θεραπνών, Πελλάνας, Φάριδος, Οινούντος και την Κοινότητα Καρυών.πηγη

ΤΟ ΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γνωρίζετε τι είναι το όσμιο;
Είναι ένα μέταλλο με ατομικό αριθμό 76 και ατομικό βάρος 190,2.Ανήκει στην ομάδα του λευκόχρυσου και είναι ένα από τα σκληρότερα στοιχεία που βρίσκονται στη φύση. Το στοιχείο με τη μεγαλύτερη πυκνότητα απ΄όλα τα γνωστά στοιχεία και το πλέον δύστηκτο μέταλλο της ομάδας του.
Τα μεγαλύτερα αποθέματα οσμίου στο κόσμο βρίσκονται στην Τουρκία. Υπολογίζεται ότι τα αποθέματα οσμίου είναι 127.000 τόνοι. Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα που έχει αποθέματα είναι η Βουλγαρία με 2.500 τόνους. Η αξία του οσμίου που υπάρχει στην Τουρκία ανέρχεται στα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Εάν αναλογιστείτε ότι το εσωτερικό και το εξωτερικό χρέος της χώρας είναι 220 δισεκατομμύρια δολάρια,η αξία του οσμίου είναι 40 φορές μεγαλύτερη από το συνολικό χρέος.
Οι φιλοδυτικοί δημοσιογράφοι μας άρχισαν να λένε ότι :
Η Τουρκία είναι μια πολύ πλούσια χώρα για να την αφήσουνε στους Τούρκους (Τζουνέιτ Ουλσεβερ).
Παρόμοια δήλωσε έκανε και ο Μεμχέτ Αλί Μπιράντ σε ένα σεμινάριο στη Βιέννη : "Απευθυνόμαστε σε όλους τους πατριώτες για να γνωρίζουν την αλήθεια."
Ο στρατηγός Γ.Αϋφαντής υποστηρίζει ότι ο διευθυντής του 2ου Ε.Γ του ΓΕΣ στρατηγός Στράτος Νταϊλάκη, του έδειξε μια φωτοτυπία δορυφορικής φωτογραφίας αμερικανικού δορυφόρου η οποία απεικόνιζε όλο το Αιγαίο
Το επίκεντρο της έρευνας των φωτογραφήσεων ήταν τα πετρέλαια του Αιγαίου Στο νοτιοανατολικό άκρο υπήρχε μια πιο σκούρα κηλίδα. Οι αναλύσεις της οποίας έδειξαν ότι υπάρχουν πολύτιμα μέταλλα κ.α,τα οποία εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή των Ιμίων!
Για να αντιληφθούμε την αξία του οσμίου πρέπει να αναφέρουμε ότι ένα γραμμάριό του στοιχίζει 60.000 δολάρια!!! Ένα κιλό οσμίου αντιστοιχεί με πέντε τόνους χρυσού! Εάν στα στοιχεία αυτά προσθέσουμε και τα κοιτάσματα ουρανίου που υπάρχουν στη Καβάλα και αλλού σημαίνει ότι και η Ελλάδα είναι χώρα που δεν μπορούν να την αφήσουν στους Έλληνες!
Επειδή κανένας πόλεμος δεν γίνεται για τα μάτια της <<ωραίας Ελένης>> αλλά μόνο για τεράστια οικονομικά συμφέροντα,περιμένουμε από το Ίδρυμα Γεωλογικών και μεταλλευτικών Ερευνών να ενημερώσει τον ελληνικό λαό εάν αληθεύουν όλα αυτά.
Είναι τυχαία η στροφή της αμερικανικής πολιτικής στο ζήτημα του Αιγαίου;
Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε εγγράφως από την Ελλάδα να προσέλθει σε διμερή ελληνοτουρκικό διάλογο με στόχο την επανεξέταση των συνθηκών που ρυθμίζουν το καθεστώς του Αιγαίου.
Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ υιοθετούν τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και μας οδηγούν σε κάποιο συμβιβασμό. Πιθανότατα σε μια συνδιαχείριση του πλούτου της περιοχής, ο οποίος θα διανέμεται στα τρία, με λιγότερα ποσοστά στις δύο παράκτιες χώρες και μεγαλύτερα στους φίλους και συμμάχους. Κάτι σαν την εκμετάλλευση του πετρελαίου του Πρίνου...
Από το περιοδικό NEMECIS.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Αγαπητοί Μαθητές,
Οι ημέρες αυτές είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, τόσο για εσάς, όσο και για τις οικογένειες σας. Σε αυτές θα δοκιμαστούν η προετοιμασία, οι κόποι και οι προσπάθειες που έχετε καταβάλει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ειδικά για τα παιδιά που ξεκινούν τη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι μέρες αυτές σηματοδοτούν την ολοκλήρωση του κύκλου της μαθητικής σας ζωής και ίσως την έναρξη ενός νέου κύκλου ακαδημαϊκής ή και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
Σε κάθε περίπτωση όμως και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα πρέπει να ξέρετε ότι η δοκιμασία αυτή δεν θα είναι η μοναδική που θα αντιμετωπίσετε. Η ζωή σας από εδώ και μπρος θα είναι γεμάτη από ευκαιρίες και προκλήσεις αλλά και από δυσκολίες. Και φυσικά η επαγγελματική επιτυχία δεν είναι ένας μονόδρομος που περνάει μέσα από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Σας εύχομαι λοιπόν μέσα από την καρδιά μου καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη δοκιμασία σας αυτή, και ελπίζω τα αποτελέσματα να ανταμείψουν την πολύχρονη προσπάθεια που έχετε κάνει.
Εύχομαι επίσης στους γονείς σας να είναι γεροί και δυνατοί συμπαραστάτες στις αγωνίες των παιδιών τους.
Καλή επιτυχία σε όλους.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΤΕΔΚ Λακωνίας:Προτάσεις για το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Την Παρασκευή, 7 Μαΐου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Ν. Λακωνίας με σκοπό την αποστολή προτάσεων για το σχέδιο νόμου του «Προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

ΘΕΣΜΙΚΟ

1.Από τις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ επί του Σχεδίου Νόμου να αποσυρθεί η πρώτη από την Β΄ ομάδα προτάσεων που αφορά τα αιρετά συλλογικά όργανα και να ισχύσει ότι προέβλεπε το μη οριστικοποιημένο σχέδιο νόμου.
2.Πρέπει να τροποποιηθεί το άρθρο 158 του ΔΚΚ ως προς το σκέλος των δαπανών, έτσι ώστε να καλύψει τις νέες αρμοδιότητες που δίνονται στους Δήμους. Σημειωτέον ότι για να εξοφληθεί μια δαπάνη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, πρέπει να προβλέπεται από το Νόμο.
3.Να καταργηθεί η αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας του Δημάρχου (Άρθρο 16)
4.Να υπάρξει η δυνατότητα προσαύξησης των υποψηφίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων κατά 2. (Άρθρο 18)
5.Στο άρθρο 26 «Περιεχόμενο των ψηφοδελτίων» υπάρχει ασάφεια.
6.Στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες, ο εκλογέας να μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ 2 υποψηφίων της εκλογικής περιφέρειας στους καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος.(Άρθρο 27)
7.Να προβλεφθούν θεματικοί και τοπικοί Αντιδήμαρχοι, οι οποίοι σε αριθμό θα αντιστοιχούν στους ΟΤΑ που συνενώνονται συν ένας (1), εκτός κι αν ο νόμος προβλέπει μεγαλύτερο αριθμό. Η θητεία των εν λόγω αντιδημάρχων να είναι ετήσια.(Άρθρο 59)
8.Στο άρθρο 62 να διορθωθεί «που την αφορά» και όχι «που την αφορούν»
9.Να προστεθεί ……καθώς και όποια άλλη αρμοδιότητα προκύπτει από τις κείμενες διατάξεις στο άρθρο 63 «Αρμοδιότητες Εκτελεστικής Επιτροπής»
10.Στις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής να είναι η απευθείας ανάθεση μικρών έργων ή εργασιών. Πρόεδρος της επιτροπής αυτής(Άρθρο 72) καθώς και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής(Άρθρο 73) να είναι ο Δήμαρχος ή όποιος ο ίδιος ορίσει.
11.Θα πρέπει να προβλέπεται από το Νόμο ποιες υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους παλαιούς δήμους, αλλιώς θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα κατανομής και εξυπηρέτησης δημοτών.(άρθρα 83,84,91). Στο άρθρο με τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, δεν προβλέπεται ποιος αποφασίζει για τη στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου που εδρεύει στην Δημοτική κοινότητα.
12.Να προστεθεί η συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου στην επιτροπή καθορισμού γραμμής αιγιαλού και χρηματοδότηση ανασκαφικής έρευνας σε αρχαιολογικού χώρους (άρθρο 94)
13.Πρέπει να προβλεφθεί μια αντίστοιχη υπηρεσία με αυτήν του άρθρου 152 του ΔΚΚ
14.Σε ότι αφορά στο άρθρο 225 «Υποχρεωτικός έλεγχος νομιμότητας» :

*Η προθεσμία των 40 ημερών να γίνει 20, διότι είναι πολύ μεγάλη και θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων.
*Θα πρέπει πριν αποσταλεί ακυρωτική πράξη να υπάρχει σχετικό φύλλο παρατηρήσεων για ανάκληση ή τροποποίηση
*Δεν προβλέπεται καμία συνεργασία ή δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Α.Υ.Ε. και Ελεγκτικού Συνεδρίου
*Να προβλεφθεί κλιμάκιο της Α.Υ.Ε. σε επίπεδο Νομού και η λειτουργία της να ξεκινήσει από 1/1/2011 και όχι αργότερα. Κάθε πρόβλεψη για μεταβατική περίοδο θα είναι καταστροφική.

1.Οι χρηματοδοτήσεις να προβλέπονται κατ’ ελάχιστο από το Νόμο.
2.Οι Δημοτικές και οι Τοπικές Κοινότητες να έχουν τις ίδιες αρμοδιότητες
3.Όσον αφορά στο άρθρο 262 «Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης» ποιο θα είναι το ποσοστό που το χρέος θα υπερβαίνει τα τακτικά έσοδα για να υπαχθεί στο πρόγραμμα εξυγίανσης;
4.Να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα δράσεων – σταδίων προετοιμασίας των νέων ΟΤΑ για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από 1/1/2011
5.Να προβλεφθούν παραρτήματα σε επίπεδο Νομού για τις περιφερειακές ΤΕΔ και τους ΦΟ.Δ.Σ.Α.

ΧΩΤΑΤΑΞΙΚΟ

Με βάση τα κριτήρια που αναφέρει το Σχέδιο Νόμου υποβάλλει τις ακόλουθες προτάσεις:

1.Ο νέος Δήμος Σπάρτης με έδρα τη Σπάρτη να αποτελείται από τους Δήμους α/ Σπαρτιατών, β/ Μυστρά, γ/ Πελλάνας, δ/ Θεραπνών και ε/Φάριδος, οι οποίοι καταργούνται.
2.Ο σημερινός Δήμος Οινούντος, ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος ως ορεινός δήμος και έχει πληθυσμό σύμφωνα με την τελευταία απογραφή άνω των 2.000 κατοίκων, γεγονός που υπερκαλύπτει τα κριτήρια περί ορεινότητας που θέτει το Υπουργείο, να συνενωθεί με την Κοινότητα Καρυών και να αποτελέσει ένα ξεχωριστό Δήμο με έδρα τη Σελλασία.
3.Σε ότι αφορά το νέο Δήμο Μάνης δεν υπάρχει καμία παρατήρηση.
4.Στον νέο Δήμο Ευρώτα να οριστεί ως ιστορική έδρα το Τ.Δ. Γερακίου.
5.Στον νέο Δήμο Επιδαύρου Λιμηράς, ο οποίος θα αποτελείται από τους δήμους, α/Μονεμβάσιας, β/Μολάων, γ/ Ζάρακα, δ/ Ασωπού και ε/ Βοιών, να δοθεί η ονομασία «Δήμος Μονεμβάσιας», διότι το όνομα της ιστορικής Μονεμβάσιας δε πρέπει να χαθεί και η ονομασία αυτή θα βοηθήσει αναπτυξιακά και τον εν λόγω Δήμο αλλά και όλη τη Λακωνία γενικότερα.
6.Σε ότι αφορά τη σημερινή κοινότητα Ελαφονήσου, η οποία βάση του σχεδίου νόμου αναγνωρίζεται σε Δήμο, συμφωνούμε απόλυτα, διότι πληροί τα απαιτούμενα από το σχέδιο νόμου κριτήρια περί νησιωτικότητας.

Πέραν τον ανωτέρω :

α/ Ο σημερινός Δήμος Μυστρά έχει πάρει ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να παραμείνει ως έχει με έδρα το Μυστρά, διότι πληροί όσο κάθε άλλη περιοχή του Νομού το κριτήριο της ιστορικότητας ως μοναδικής σημασίας και αξίας Ιστορικό, Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Κέντρο, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς προστατευόμενο από την UNESCO, αίτημα το οποίο, εφόσον είναι εφικτό, η ΤΕΔΚ Ν. Λακωνίας στηρίζει.

Στη περίπτωση αυτή η πρότασή μας, όσον αφορά την παράγραφο Β1, τροποποιείται και διαμορφώνεται ως εξής: ο Δήμος Σπάρτης τελικά να αποτελείται από τους Δήμους α/Σπαρτιατών, β/ Πελλάνας, γ/ Θεραπνών και δ/Φάριδος, οι οποίοι καταργούνται και να παραμείνει ο Δήμος Μυστρά ως έχει, αποτελώντας αυτόνομο Δήμο με έδρα το Μυστρά

β/ Η ΤΕΔΚ Ν. Λακωνίας θεωρεί ότι ο Δήμος Βοιών αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση και ως τέτοια την αντιμετώπιζε και η μελέτη του ΙΤΑ, η οποία βέβαια με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου δεν υλοποιείται. Γι αυτό προτείνει την αυτόνομη παρουσία του Δήμου Βοιών με έδρα τη Νεάπολη για τους εξής λόγους :

*Είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό σήμερα Δήμος του Ν. Λακωνίας με περίπου 8.000 κατ. και έκταση 215χιλ. στρ.
*Η έδρα του η Νεάπολη, με πληθυσμό πάνω από 4000 κατ. σε μόνιμη βάση, είναι μια από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις του Νομού
*Αποτελείται από 13 Τοπικά Διαμερίσματα εκ των οποίων τα 3 ορεινά και τα 8 ημιορεινά
*Διαθέτει όλες τις βαθμίδες α/βαθμιας και β/βαθμιας εκπαίδευσης
*Διαθέτει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και 3 τράπεζες
*Είναι πλήρως διοικητικά οργανωμένος με υπηρεσίες (οικονομική – τεχνική – ταμειακή- ύδρευσης- καθαριότητας) και μηχανικά εξοπλισμένος
*Διαθέτει αξιόλογο ιστορικό περιβάλλον (Προϊστορικά και Βυζαντινά Μνημεία) και μοναδικό φυσικό περιβάλλον ( σπήλαια – Απολιθωμένο Δάσος)
*Απέχει περίπου μια ώρα από την έδρα του προτεινόμενου νέου Δήμου, τους Μολάους, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνετε η εξυπηρέτηση των δημοτών του.
Εφόσον η πρότασή αυτή γίνει αποδεκτή η παράγραφος Β5 τροποποιείται και διαμορφώνεται ως εξής:
O Δήμος Επιδαύρου Λιμηράς να αποτελείται τελικά από τους Δήμους α/Μονεμβάσιας, β/Μολάων, γ/ Ζάρακα και δ/ Ασωπού με έδρα τους Μολάους και ονομασία του νέου δήμου «Δήμος Μονεμβάσιας» και ο Δήμος Βοιών να αποτελέσει αυτόνομο Δήμο με έδρα τη Νεάπολη.

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για το σχέδιο "Καλλικράτης"

ΨΗΦΙΣΜΑ

Μετά την εξαγγελία του νέου Διοικητικού χάρτη της χώρας με τον οποίο πέρα απο κάθε λογική καταργείται ο Δήμος Βοιών,ο 3ος Δήμος της Λακωνίας και δημιουργείται ο Δήμος Επιδαύρου Λιμηράς με έδρα τους Μολάους και γεωγραφικά όρια απο τον Ζάρακα έως τον Κάβο Μαλιά,είναι πλέον επιβεβλημένο να κινητοποιηθούμε και να αναδείξουμε το λάθος αυτού του εγχειρήματος που μόνο προβλήματα και όχι ανάπτυξη θα φέρει τόσο στις συνενώμενες περιοχές όσο και στην κεντρική διοίκηση που θα είναι ο χρηματοδότης του νέου εγχειρήματος.

Η μόνη λύση για δημιουργία οικονομικά βιώσιμου Δήμου που θα προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης που άλλωστε είναι και στόχοι του υπο διαβούλευση νομοσχεδίου,είναι η ένωση του Δήμου Βοιών,της κοινότητας Ελαφονήσου και του Δήμου Μονεμβάσιας περιοχών με πολιτιστικούς και γεωγραφικούς δεσμούς.

Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι

1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΙΤΩΝ «ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ»

2) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΙΟΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ «Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ»

3) ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΑΧΙΩΤΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ»

4) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΩΝ «Η ΕΠΙΔΗΛΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ»

5) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΩ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΩΝ « ΤΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙ»

6) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΤΩΝ « Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ»

7) ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΦΑΡΑΚΛΙΩΤΩΝ «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» που είναι μέλη της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΚΩΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ,

εκφράζοντας τα αισθήματα των χιλιάδων Βατικιωτών της Αττικής καλούμε την Δημοτική Αρχή Βοιών και τους κατοίκους του Δήμου μας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις (κλείσιμο των Δημοσίων υπηρεσιών,δρόμων κλπ) απο σήμερα και έως την οριστική επίτευξη του ανωτέρω στόχου,έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου,της όμορφης και μοναδικής αυτής γωνιάς της Νοτιοανατολικής Λακωνίας.

Καλούμε επίσης τους κατοίκους της Ελαφονήσου και του Δήμου Μονεμβασίας να σταθούν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και να αναλογισθούν οτι η πρόταση μας είναι δίκαιη,βιώσιμη, προς το συμφέρον όλων,αναδεικνύουσα τους πολιτιστικούς θησαυρούς που οι περιοχές μας διαθέτουν.Απαντά στις απαιτήσεις του παρόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος,είναι σύμφωνη με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου και το σπουδαιώτερο δηλώνει οτι οι διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές που απαιτούνται στην χώρα δεν θα μείνουν μόνο στα λόγια ως εξαγγελίες αλλά θα γίνουν πράξη προς όφελος όλων.

Η δημιουργία ενός τεράστιου μορφώματος χωρίς στην ουσία συνδετικά στοιχεία δεν θα οδηγήσει στα προσδωκόμενα ακόμη και αν έχει μια ελκυστική επωνυμία.

Αγώνας λοιπόν σε όλα τα μέτωπα για να δώσουμε στους υπευθύνους να καταλάβουν ποιό πραγματικά είναι το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής μας.

Με εκτίμηση

Οι εν Αθήναις Βατικιώτικοι Σύλλογοι – Σύνδεσμοι

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Άλλη μια διάκριση για το Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Σκάλας

Ο Παναγιώτης Ρόντος παίρνει τη σκυτάλη για Μόσχα

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή του Παναγιώτη Ρόντου στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων (Ελλάδας και Κύπρου) που διεξήχθη την 5η Μαΐου στο Σχηματάρι, κερδίζοντας την πρωτιά στο άλμα εις μήκος με επίδοση 7,38μ., την υψηλότερη σε πανελλήνια κλίμακα.
Ως εκ τούτου, θα αγωνιστεί με την ελληνική φανέλα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Πρόκρισης της Μόσχας που διοργανώνει η IAAF, στις 21- 23 Μαΐου.
Οι αθλητές που θα αναδειχθούν πρώτοι στους παραπάνω αγώνες, μπαίνουν στην τελική ευθεία για την 1η Ολυμπιάδα Παίδων, η οποία θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Σιγκαπούρη.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών - Γυναικών το Σάββατο και Κυριακή, 8 και 9 Μαΐου, στην Πάτρα, όπου για ακόμη μια φορά δυο ανερχόμενοι αθλητές του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Σκάλας (ΓΑΣ ΣΚΑΛΑΣ), εντυπωσίασαν με την επίδοση τους.
Ο λόγος για τους αθλητές Παναγιώτη Ρόντο και Ευγενία Λιακάκου.
Ο πρώτος κατάφερε να αποσπάσει το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν με επίδοση 14,57μ., καταλαμβάνοντας επάξια την 1η θέση.

Η Ευγενία, πετυχαίνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση στο ύψος με επίδοση 1,57μ (ατομικό της ρεκόρ) και στο τριπλούν με επίδοση 10,95 κατέλαβε την 5η θέση.

Ο ΓΑΣ Σκάλας στηρίζοντας τις προσπάθειες των αθλητών του και φιλοδοξώντας στην αθλητική ενεργοποίηση όλο και περισσότερων παιδιών, εύχεται σε όλους επιτυχία, διακρίσεις και καλή σταδιοδρομία.http://gasskalas.blogspot.com/