Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ


Μεγάλες καταστροφές στης πορτοκαλιές, ελιές, και κηπευτικά, προξένησε η πυκνή χαλαζόπτωση στη περιοχή Στεφανιάς, Σουλίου, και νοτιοδυτικά της Σκάλας το απόγευμα ,στις 2-6-2008 .


Ήταν τόσο πυκνή και με μεγάλη δύναμη η χαλαζόπτωση που στο πέρασμα του προξένησε μεγάλη καταστροφή στις πορτοκαλιές ,μιας και η περιοχή της Στεφανιας ,και Σουλίου, το 90% της παραγωγής ήταν αδιάθετη .


Η καταστροφή δεν είναι μόνο για τη φετινή παραγωγή ,αλλα και για την επόμενη διότι έχει καταστρέψει και τα καινούργια πορτοκαλάκια.


Την ίδια καταστροφή έχουν πάθει ελιές διότι ήταν στο στάδιο της καρποδεσης, και η παραγωγή για την επόμενη σοδειά θα ήταν μεγάλη.

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση από τη μεγάλη καταστροφή, μιας και έχουν δαπανήσει πολλά χρήματα στη καλλιέργεια φέτος λόγω της μεγάλης ανόδου των λιπασμάτων και πετρελαίου.
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αναμένεται σήμερα 3-6-2008 για να δουν το μέγεθος της καταστροφής. Να σημειωθεί ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν μεγάλα στρώματα χαλαζιού στο έδαφος το οποίο δεν έχει λιωσει , και η ώρα που γράφεται το κείμενο είναι 10:30
Ας ελπίσουμε η πολιτεία θα συμπαρασταθεί στους πληγέντες παραγωγούς ,όπως έχει κάνει και στη προηγούμενες μεγάλες καταστροφές του 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια: