Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Μήνυμα Νομάρχη Λακωνίας Κων/νου Φούρκα για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

Η φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος», βρίσκει τη χώρα μας, αλλά και πολλές χώρες του λεγόμενου ανεπτυγμένου κόσμου, αντιμέτωπες με μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Και αυτό αποτελεί ίσως την καλύτερη ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι η επιδίωξη μιας υπέρμετρης οικονομικής ανάπτυξης δεν μπορεί πια να αποτελεί το άλλοθι για την ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου.
Η κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί ο πλανήτης μας, η κλιματική αλλαγή που συντελείται, η αύξηση της θερμοκρασίας, τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η εξαφάνιση ενός μεγάλου αριθμού ζωικών και φυτικών ειδών, θα δημιουργήσουν στο άμεσο μέλλον πέραν από τις οικολογικές και οικονομικές επιπτώσεις σε όλον τον κόσμο.
Για αυτό και η σημερινή μέρα, θα πρέπει να λειτουργήσει ως μια ευκαιρία αφύπνισης και υπενθύμισης των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα από τα διεθνή και εθνικά κέντρα αποφάσεων.
Όμως και όλοι εμείς θα πρέπει, στο μέτρο που μας αναλογεί και από τη θέση που βρισκόμαστε, να φροντίζουμε μέσα από την καθημερινή μας πρακτική για την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού μας πλούτου.
Τέλος για τη Ν.Α. Λακωνίας η φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα χαράς, μια που συνέπεσε με τη βράβευση από την Ε.Ε. του Προγράμματος Envifriendly που εφαρμόσαμε στον Ευρώτα, μεταξύ των πέντε καλύτερων Προγραμμάτων Life Environment, σε σύνολο 57 Προγραμμάτων που ολοκληρώθηκαν το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: