Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Η Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής συμβάλει στη διευθέτηση του θέματος των διοδίων
Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου συνεδρίασε σήμερα 13/1/2011 με θέμα το κρίσιμο ζήτημα των διοδίων στις εθνικές και περιφερειακές οδούς. Στην Επιτροπή παρέστησαν ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Ιωάννης Μαγκριώτης και ο Γ.Γ. Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων κ. Σέργιος Λαμπρόπουλος.
Ο Υφυπουργός μετά από λεπτομερή ανάλυση των δεδομένων και του προγραμματισμού για το άμεσο μέλλον στο θέμα των διοδίων, δέχθηκε σειρά από παρεμβάσεις και προτάσεις από τα μέλη της Επιτροπής.
Ο Πρόεδρος, κ. Λ. Γρηγοράκος, κρίνοντας απολύτως αναγκαία τη διεξαγωγή εκτεταμένης συζήτησης επί του θέματος των διοδίων, λόγω των πρόσφατων γεγονότων, αναφέρθηκε και ο ίδιος στην κατάσταση που επικρατεί, τονίζοντας τον τραγικό απολογισμό της μετακίνησης των πολιτών στην περίοδο των εορτών με 63 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν ήταν στις εθνικές οδούς αλλά σε επαρχιακούς και περιφερειακούς δρόμους.
O υφυπουργός υπογράμμισε ότι οι τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης θα έλθουν στα τέλη Μαρτίου για κύρωση από τη Βουλή.
Με το πέρας της συζήτησης, η Επιτροπή έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Υφυπουργό ότι θα ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για το θέμα των διοδίων και κυρίως η πίεση από την πλευρά της Κυβέρνησης προς τις συμβαλλόμενες εταιρείες, να προβούν σε άμεση μείωση των τιμών των διοδίων. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης και υπό τις δυσμενείς συνθήκες τις οποίες βιώνει η χώρα μας, η Κυβέρνηση κρατά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μείωση των τιμών των διοδίων.
Τέλος, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής τόνισαν τις αδικίες που υφίστανται οι πολίτες στο ζήτημα των διοδίων και έλαβαν τη βεβαίωση ότι ειδικά για τις περιοχές γύρω από τους τοπικούς σταθμούς αλλά και για την επίτευξη ορθής πολιτικής πληρωμής στη βάση της χιλιομετρικής απόστασης που διανύει ο κάθε οδηγός, θα υπάρξει εκπτωτική πολιτική για τις τακτικές διελεύσεις και όλα αυτά θα επιτευχθούν με την εφαρμογή και χρήση του ηλεκτρονικού διοδίου.
Από το Πολιτικό Γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: