Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ.

Τη συμπαράστασή τους, στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Ευρώτα, μαζί με τους φορείς και τους μαθητές, για την απρόσκοπτη λειτουργία του Γυμνασίου – Λυκείου, διατύπωσαν εγγράφως τα συμβούλια Δημοτικής Ενότητας Σκάλας και Τοπικής Κοινότητας Στεφανιάς, αντίστοιχα.
Πιο συγκεκριμένα, οι παραπάνω φορείς εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση σε μια πιθανή ενέργεια κατάργησης του ανωτέρω σχολείου, διότι, όπως ισχυρίζονται, οι υφιστάμενες κτιριακές υποδομές (Σκάλας)δεν επαρκούν για την υποδοχή περισσότερου μαθητικού δυναμικού αφενός και η σχολική μονάδα των Κροκεών αποτελεί αναμφισβήτητα χώρο διαμόρφωσης προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών, αφετέρου. Παρατίθενται ακολούθως τα δύο ψηφίσματα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΚΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΟΚΕΩΝ

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, ως εκφραστής της κοινωνίας της Σκάλας, έχει θέση στην εγκύκλιο του Υπουργείου παιδείας για την ίδρυση – συγχώνευση σχολείων Αβάθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης.
Στα πλαίσια του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας του Δήμου Ευρώτα δεν μπορεί να συναινέσει στη συγχώνευση (κλείσιμο) του όποιου σχολείου της περιοχής του Δήμου Ευρώτα.
Το Γυμνάσιο – Λύκειο Κροκεών, πέραν της διαχρονικότητας και της ιστορικότητάς του, πρόκειται για σχολείο με ποιοτικά χαρακτηριστικά και υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης.
Οι σχολικές μονάδες Σκάλας, Βλαχιώτη, Γερακίου και Κροκεών, μαζί με το ΕΠΑΛ της Γλυκόβρυσης και το Εσπερινό Γυμνάσιο Σκάλας, μπορούν, στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, να δώσουν ποιότητα εκπαίδευσης, κοινωνικότητας και αλληλεγγύης για τη νεολαία μας.
Ως κοινωνία της Σκάλας, είμαστε αλληλέγγυοι στην κοινωνία των Κροκεών για την ομαλή λειτουργία του Λυκείου Κροκεών.
Γνωρίζουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι, μια πολιτική συγχώνευσης θα δημιουργήσει, εκτός των άλλων, πολλά προβλήματα και στο Λύκειο Σκάλας (έλλειψη υποδομών κλπ).
Το Λύκειο Κροκεών είναι αναγκαίο να λειτουργήσει και στο μέλλον και να προσφέρει όσα μέχρι σήμερα προσέφερε σε όλους μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
1.Γούσγουλα – Σκάλκου Αγάπη
2. Διαμαντάκου – Κολλάτου Γεωργία
Γκουβούσης Δημήτριος 3. Λεϊμονίτης Μιχαήλ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, η σχολική μονάδα των Κροκεών ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ, αποτελεί ιστορικό και συναισθηματικό κομμάτι για τη Στεφανιά.
Σ΄ αυτό το σχολείο, για πολλές δεκαετίες, διαμορφώθηκαν προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών της παραγωγής και προπάντων της αγροτικής οικονομίας, που δόμησαν το χαρακτήρα τους μέσα σ΄ αυτό το σχολείο.
Οι πολίτες της Στεφανιάς θα είναι και στο μέλλον ενεργοί συμπαραστάτες της απρόσκοπτης λειτουργίας αυτής της σχολικής μονάδας, που έχει ως μπροστάρη το Νικηφόρο Βρεττάκο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τα μέλη
Χρήστος Παπαδάκος Αλεξάνδρα Μυλωνάκου
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: