Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Δραστηριότητες Γυμνασίου Σκάλας σχολικού έτους 2011-2012


Την Πέμπτη 17-05-2012 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ευρώτα στο πλαίσιο της ημέρας  της αφιερωμένης στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των σχολείων έγινε   απολογισμός της σχολικής δράσης και ζωής κατά το σχολικό έτος που διέτρεξε με επιμέλεια της καθηγήτριας Βασιλάκου Κυριακούλας.

      Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που είχε αναλάβει το σχολείο. Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν αναλάβει σε μια πολύπτυχη ενότητα που αφορούσε το πολύτιμο στοιχείο του νερού.
      Συγκεκριμένα στα πλαίσια  του Πολιτιστικού Προγράμματος: “Το Αθάνατο Νερό”- Νερό και Πολιτισμός συμπαρουσιάστηκαν από εκπροσώπους των μαθητικών ομάδων  και τους υπεύθυνους καθηγητές οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:
  1. Το νερό στην ποίηση των ποιητών Γ. Ρίτσου και Ν. Βρεττάκου (υπεύθυνη καθηγήτρια κ.Τσάκωνα Αικατερίνη).
  2. Μελέτη της  στερεοτυπίας των εκφράσεων. Η περίπτωση των στερεότυπων εκφράσεων με το λεξιλογικό στοιχείο του νερού (υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Αντιμισιάρη Αγγελική) .
  3. Μελέτη των εκφράσεων με το λεξιλογικό στοιχείο του νερού στην Αγγλική (υπεύθυνος καθηγητής κ. Ατσαβές Νικόλαος).
  4. Το νερό στη θρησκεία (υπεύθυνη καθηγήτρια κ.Βασιλάκου Κυριακούλα).
       Ακολούθησε  η βιωματική παρουσίαση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος: Ευρώτας: “Nεαρόν Ύδωρ” με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Tσώνη Παναγιώτη.
       Το  τρίτο πρόγραμμα  περιεχομένου Αγωγής Υγείας «Το νερό στη υγεία του ανθρώπου» εκπροσωπήθηκε από το θεατρικό δρώμενο « Η ιστορία του Βασιλοπόταμου» διασκευή επιμελημένη από τους υπευθύνους καθηγητές του προγράμματος Μιχελάκου Αφροδίτη και Παπαδόπουλο Ανδρέα .
       Η παρουσίαση των προγραμμάτων υποστηρίχθηκε καλλιτεχνικά από την κ. Μυλωνά Πηνελόπη και τον πατέρα Τσάκο Νικόλαο.
      Ενδιαμέσως παρουσιάστηκε  ερευνητική εργασία στο πλαίσιο του μαθήματος της τεχνολογίας με θέμα τη λειτουργία του Συνεταιρισμού Σκάλας επιμελημένη από τον υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Λαγκαδιώτη Ιωάννη.
      Βραβεύτηκαν  οι μαθητές που διακρίθηκαν στους τελικούς αγώνες στίβου που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Σκάλας με την επιμέλεια του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Παπαδόπουλου Ανδρέα.
     Τέλος η Διευθύντρια ευχαρίστησε τους μαθητές της Γ′ Τάξης που αποφοιτούν για την άριστη συμπεριφορά τους, το σύλλογο των διδασκόντων και τους παριστάμενους γονείς και συναδέλφους.
Σε λίγες ώρες θα δείτε  και βίντεο τις δραστηριότητες του γυμνασίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: