Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Επιτυχής η ημερίδα με θέμα το μελάνωμα


Ημερίδα με θέμα το μελάνωμα διοργάνωσε, επιτυχώς, ο Δήμος Ευρώτα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.  
  Πρόκειται για  μια πρωτοβουλία, η οποία υλοποιείται από το δήμο για δεύτερη φορά,  στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής και κοινωνικής προσφοράς προς τους δημότες.

  Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγητικές ομιλίες από τους ειδικευμένους ιατρούς του νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», σχετικά με τα αίτια, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του μελανώματος.
  Εισηγητές, ειδικότερα, ήταν οι ιατροί: Ουρανία Καστανά, διευθύντρια του τμήματος πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής και υπεύθυνη του ιατρείου μελανώματος, Δημήτριος Αλεξάκης, τ. διευθυντής τμήματος πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής, καθώς επίσης, οι ειδικευόμενοι ιατροί του Τμήματος πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής κκ. Παναγιώτης Κουράκος και Νεκτάριος Σταμπουλίδης.
  Οι επιστήμονες προέβησαν σε μια κατατοπιστική ενημέρωση, αναφορικά με το θέμα των σπίλων, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη και τους τρόπους αντιμετώπισης του μελανώματος.
    Στην εκδήλωση παρευρέθησαν: ο δήμαρχος Σκάλας κος Ι. Γρυπιώτης και λοιποί εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, ιατροί του δήμου και πλήθος κόσμου.
  Μετά το πέρας των ομιλιών ενενήντα (90) τον αριθμό δημότες είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν από τους ειδικούς επιστήμονες και να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους.
  Ο Δήμος Ευρώτα συνεχίζει, ωστόσο, την αξιόλογη προσπάθεια και μέσα από τις δράσεις του υφιστάμενου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Νικηφόρος Βρεττάκος», δίνει -επί πρακτέου- ιδιαίτερη έμφαση στον κρίσιμο τομέα της υγείας και της πρόληψης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: