Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Κοσμοσυρροή στη Σκάλα Ενθουσίασε και φέτος το καρναβάλι


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά το καρναβάλι Σκάλας, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, συμπληρώνοντας αισίως δέκα χρόνια παράδοσης(!)
Φορέας υλοποίησης της φετινής διοργάνωσης ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος Σκάλας υπό την αιγίδα του Δήμου Ευρώτα, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας.

Σύλλογος Γυναικών Κροκεών 50ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΟΚΕΩΝ.

Δυναμικό <<παρών>> στις εργασίες του 50ου ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ Κροκεών, δίνει ο οικείος Σύλλογος Γυναικών.
Όπως όλα τα χρόνια, οι γυναίκες των Κροκεών δουλεύουν μεθοδικά, συστηματικά και ακατάπαυστα για το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.

Ανεξέλεγκτη κοπή παγωμένων πορτοκαλιών "Βαλέντσια"

Κ. Υπουργέ,
Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για το γεγονός της ανεξέλεγκτης κοπής πορτοκαλιών ποικιλίας ‘’Βαλέντσια’', με πλήρη απουσία των...
κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, τη στιγμή μάλιστα που από τον ισχυρό παγετό που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 ένα τμήμα της φετινής παραγωγής έχει πληγεί, με αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να είναι παγωμένο, επομένως ιδιαίτερα υποβαθμισμένο για να προωθηθεί στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Κλήρωση της Λαχειοφόρου αγοράς

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σκάλας και η Τοπική Δημοτική Ενότητα Σκάλας θέλουν να σας ευχαριστήσουν για την συμμετοχή σας στο Καρναβάλι 2011.
Έπειτα απο την κλήρωση της Λαχειοφόρου αγοράς οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι

1. Αριθ. 2951 προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου ένα Μηχανάκι Zogshen 110
2. Αριθ. 1369 προσφορά Π. Κοτσώνη ένα χαλί
3. Αριθ. 14 προσφορά Αφοί Πατσουράκου ένα βενζινοπρίονο
Παρακαλούνται οι τυχεροί να επικοινωνήσουν στο 2735 0 22501 για να παραλάβουν τα δώρα τους.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΛΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου ο Χορευτικός Όμιλος Σκάλας Λακωνίας πραγματοποίησε αποκριάτικη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ 5η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ


ΠΡΟΣ : Τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67, 68, 69 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ 87 / Α / 07-06-2010), σας καλούμε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 07:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου μας, με τα πιο κάτω θέματα:

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΚΡΟΚΕΕΣ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ


ΠΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Με επιτυχία ξεκίνησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στις Κροκεές, την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Συγκεκριμένα, δεκάδες καρναβαλιστές και πολίτες βρέθηκαν στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου <<Ν. Βρεττάκος>> και διασκέδασαν, χορεύοντας στο ρυθμό δυνατών αποκριάτικων ακουσμάτων.

Βλάχικος Γάμος στο Δαφνί

Δευτέρα 7 Μαρτίου, ώρα 4 μ.μ
Πολλά υπόσχεται και φέτος ο Βλάχικος Γάμος Δαφνίου, την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011, στην Κεντρική Πλατεία της Τοπικής Κοινότητας.
Δυναμική παρουσία του Συλλόγου Κροκεατών Αττικής με προσφορά 3.000 ευρώ
Οι Κροκεάτες της Αττικής, όπως πάντα, συμμετέχουν στα δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Έτσι και φέτος, ανταποκρινόμενοι στο πάθος και τον εθελοντισμό της νεολαίας των Κροκεών, συμμετέχουν και με χρηματική επιχορήγηση της τάξης των 3.000 ευρώ.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥJUNIOR


ΝΕΡΑΤΖΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ


Μεγάλη τύχη θεωρείται η τυχαία ανακάλυψη ενός τετραδίου με παλιές συνταγές.
Το τετράδιο αυτό βρέθηκε εντελώς τυχαία σε μια επίσκεψη σε ένα από τα παλιά νεοκλασικά σπίτια του Γυθείου, στην πλατεία Παρθεναγωγείου.
Μέσα σε ένα μισοσαπισμένο συρτάρι κομοδίνου υπήρχε δεμένος με κορδέλα ένα κιτρινισμένος φάκελος, ο οποίος έκρυβε ένα μικρό θησαυρό.
Η σπιτονοικοκυρά που σύμφωνα με πληροφορίες μάλλον είχε πεθάνει γύρω στα 1970, είχε αφήσει εκεί τη μικρή της περιουσία με συνταγές φαγητών και γλυκών με νεράντζι.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ


Ισχυροί άνεμοι και  πυκνό χιόνι πέφτει αυτή τη στιγμή στο Πάρνωνα.
Κατά την χθεσινή μέρα σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στη περιοχή μας.
Τα ύψη βροχής κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα κατά τις βραδινές ώρες και στην περιοχή του Μαρί τα φαινόμενα ήταν έντονα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το Μαριόρεμα να δέχεται τον υδάτινο όγκο της περιοχής και εντός λίγων ωρών τα νερά θα καταλήξουν στη χείμαρρο Βορβά. Μεγαλη  προσοχή στους κατοίκους Μυρτιάς – Βλαχιώτη και Έλους για πιθανή πλημμυρίδα.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΘΕΙΟΥ 2011

Όνειρο Καρναβαλιού
Γύθειο 2011
Το Καρναβάλι Γυθείου κλείνει φέτος τα 105 γενέθλια του.
Το 1ο Καρναβάλι Γυθείου, του νέου Καλλικρατικού Δήμου της Μάνης πραγματοποιείται κόντρα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, κόντρα στη μίζερη εποχή μας, κόντρα στη μικρότητα και την κατήφεια των καιρών.
Φέτος για πρώτη φορά μέσα από το Καρναβάλι Γυθείου 2011 επιχειρούμε τη δυνατότητα ανάδειξης της τέχνης του Θεάτρου Δρόμου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Σας προσκαλώ σε ΤΑΚΤΙΚΗ Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την 28η Φεβρουαρίου έτους 2011 , ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Δήμου Ανατολικής Μάνης στο Γύθειο για συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση του Γρηγόρη Αποστολάκου για το Νοσοκομείο Μολάων.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου για το Νοσοκομείο Μολάων συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και απαντήθηκε από τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστο Αηδόνη.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΣΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΓΑ ΕΤΟΥΣ 2011

Ασφαλιστική              Ποσά
Κατηγοριών               κατηγορία

1η                                                               450,09             
2η                                                               557,90           
3η                                              671,33             
4η                                                               828,41            
5η                                                               985,47            
6η                                                           1.141,43           
7η                                                           1.296,22             

ΓΛΕΝΤΙ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι,
σας ενημερώνουμε ότι την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ (24 Φεβρουαρίου) και ώρα 9:00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του χωριού ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ο Σύλλογος Νέων Στεφανιάς "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" διοργανώνει τσικνιστό - αποκριάτικο γλέντι με αφορμή την ημέρα.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ.

Στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις» στην Ολομέλεια της Βουλής παρενέβη ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.

Διάθεση πιστώσεων για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Ευρώτα.


Το Δ.Σ. Ευρώτα, μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου κ. Μένεγα ψήφισε τη διάθεση πιστώσεων για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου.
Σύμφωνα με την πρόταση, επιχορηγούνται: το καρναβάλι Σκάλας με 5.500 €, το καρναβάλι Κροκεών με 7.000 € και ο βλάχικος γάμος Δαφνίου με 2.500 €.
Γραφείο Τύπου

Κατάθεση Ερώτησης για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος συνυπέγραψε με συναδέλφους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ραγκούση, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λ. Κατσέλη σχετική με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΟΚΕΩΝ 2011

Το Καρναβάλι Κροκεών, ένας θεσμός άρρηκτα συνυφασμένος με την παράδοση και την επικαιρότητα, κλείνει φέτος τα 50 του χρόνια και σας θέλει όλους κοντά του.
Οι ετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η αφίσα της φετινής επετειακής εκδήλωσης σε λίγο καιρό θα πλημμυρίσει την Λακωνία.
Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΚΥΛΑΚΙ

Βρέθηκε σήμερα το πρωί  το σκυλάκι  της φωτογραφίας στη Σκάλα, στο κάτω δρόμο, στη διασταύρωση του δημοτικού σχολείου, όποιος το έχει χάσει και το ψάχνει ας επικοινωνήσει στο 6972883343 ή στο e-mail.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ

Ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος ορίστηκε Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Τροποποίηση του ν. 2168/1993, εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2008/51/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008 “για την τροποποίηση της Οδηγίας 91/477/ΕΟΚ του Συμβουλίου σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων” και άλλες διατάξεις».

Συμμετοχή του δήμου στη διεκδίκηση της ανακήρυξης του έτους 2012, ως έτος ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ

Ομόφωνα ψήφισε, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα -κατά την 4η συνεδρίασή του- τη συμμετοχή του δήμου στη διεκδίκηση της ανακήρυξης του έτους 2012, ως έτος ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ.
Εισηγητής του θέματος ήταν ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος.

Νέος Παιδικός Σταθμός και Πνευματικό Κέντρο στη Σκάλα.

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ. Ευσταθίου, μετά από πρόταση δωρητή, θα δημιουργηθούν Παιδικός Σταθμός και Πνευματικό Κέντρο στη Σκάλα.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γρυπιώτης, στο πλαίσιο συνεργασίας του με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, παραχώρησε οικόπεδο στην περιοχή <<Αφανιά>>, με σκοπό την πραγμάτωση του εν λόγω σκοπού.

4η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα .

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Κατά την 4η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011, συζητήθηκε, -προ ημερησίας διάταξης- το σοβαρό ζήτημα των οικονομικών μεταναστών και των αθιγγάνων ROM, με αφορμή την καταγγελία του κ. Κωνσταντίνου Παναγιωτακόπουλου, δημότη Σκάλας, σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος από αθιγγάνους της περιοχής.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ

Πτώμα ανδρός πολωνικής υπηκοότητας, βρέθηκε σε δύσβατο σημείο στη περιοχή Αφανιά στη Σκάλα.
Το πτώμα ανακάλυψε τυχαία κάτοικος της Σκάλα, που διατηρεί στάβλο διακόσια μέτρα από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα, όταν σε αναζήτηση πουλερικών που έλειπαν από το στάβλο αντίκρισε το πτώμα σε δύσβατο σημείο και ειδοποίησε την αστυνομία .ΝΕΟΤΕΡΑ 22:00

Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής.

Στην Αναφορά του Βουλευτή Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου για το έγγραφο της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης «Διός Κούροι» σχετικά με το μάθημα «Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής» απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Π. Χριστοφιλοπούλου.

Απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης - ανανέωσης άδειας αρδευτικής γεώτρησης.

Νέα Απάντηση μέλους της κυβέρνησης στην Αναφορά του Βουλευτή Ν. Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκου για τη διαδικασία έκδοσης - ανανέωσης αδειών χρήσης νερού για άρδευση, αυτή τη φορά από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Θ. Μωραϊτη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ 4η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

ΠΡΟΣ : Τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67, 68, 69 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ 87 / Α / 07-06-2010), σας καλούμε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 07:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου μας, με τα πιο κάτω θέματα:

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Σύσκεψη για τα «παγωμένα πορτοκάλια»

Το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας από τον παγετό που έπληξε τα εσπεριδοειδή και κυρίως την ποικιλία «var Valencia», θα είναι το αντικείμενο συζήτησης που θα λάβει χώρα στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 21/2 στο Διοικητήριο.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ

Νεκρός ανευρέθη ο εξαφανισθείς από την περασμένη πέμπτη ο Όμηρος Γκουβούσης ηλικίας 87 ετών .
Ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε σήμερα το πρωί κοντά στο γήπεδο 5χ5 στη Σκάλα από κάτοικο της Σκάλας όταν πήγε να πραγματοποίηση εργασίες στο κατάστημα .
Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής για να διαπιστωθεί η αίτια και η  πιθανή ημερομηνία  του θανάτου.

Διαδικτυακή Διαμαρτυρία ΕΣΕΕ

Ημ/νία Δημοσίευσης: 16/02/2011
Η οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο συνιστά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως Έλληνες πολίτες σε όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Η προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης («Μνημόνιο») παρότι προβλήθηκε από πολλούς ως μέγιστη εθνική ανάγκη, στην πραγματικότητα έχει ανοίξει έναν κύκλο ύφεσης, ο οποίος με τις τρέχουσες κυβερνητικές επιλογές διευρύνεται διαρκώς, έχοντας παρασύρει επιχειρηματίες και καταναλωτές σε μία πρωτοφανή δυσπραγία.

Γρηγόρης Αποστολάκος: Κατάθεση Ερώτησης για την καταβολή των υποχρεώσεων της πολιτείας προς το Κ.Τ.Ε.Λ. Λακωνίας.

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ραγκούση, Εθνικής Άμυνας, κ. Ε. Βενιζέλο, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Α. Διαμαντοπούλου και Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την καταβολή των υποχρεώσεων της πολιτείας στο Κ.Τ.Ε.Λ. Λακωνίας.

Ομιλία του Γρηγόρη Αποστολάκου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των επαγγελμάτων.

Βαρυσήμαντη παρέμβαση του Βουλευτή Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου είχαμε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου του Υπουργείου Οικονομικών για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και ειδικότερα των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών και μηχανικών.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΟΚΕΩΝ

Από κλίκ στην εικόνα
Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά από ανθρώπους όλων των ηλικιών, που υποστηρίζουν με πάθος το Κροκεάτικο Καρναβάλι, το ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, το πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και το βοηθούν ουσιαστικά με εθελοντική προσφορά εργασίας σε κάθε βήμα του, σε κάθε εκδήλωσή του!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ 19:00

Τριακόσιοι Πακιστανοί είναι αυτή τη στιγμή στη Γλυκόβρυση σε συσκευαστήριο πορτοκαλιών, και έχουν ανάψει φωτιές στο δρόμο και ζητούν τα δεδουλευμένα από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία

Ευθύνες του ΥΠΠΟΤ για την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου, στο Γεράκι Λακωνίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται ένας ιδιαίτερα σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Λακωνίας, το κάστρο του Γερακίου που χτίστηκε το 1209 από τον Φράγκο Γκι Ντε Νιβελέ.
Η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Σπάρτης (5η Ε.Β.Α.), κατατάσσει τον αρχαιολογικό χώρο του Γερακίου, ως έναν από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους χώρους

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

του Ηλία Παναγιωτακάκου
Αντιδήμαρχου Δήμου Ευρώτα
Είναι γνωστό ότι, η Ελλάδα, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, βρίσκεται στο επίκεντρο των μεταναστευτικών ρευμάτων και αποτελεί τον κυματοθραύστη της Ευρώπης.
Ξεκίνησε από το Βαλκανικό τόξο και τις πρώην Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης, λόγω πτώσης του υπαρκτού Σοσιαλισμού, από τη δεκαετία του 1990 και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από τις ασιατικές και αφρικανικές χώρες.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΚΑΛΑΣ 2011

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΚΑΛΑΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σκάλας και η Δημοτική Τοπική Ενότητα Σκάλας σας ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΚΑΛΑΣ 2011.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Με την αρ. πρωτ. 1336 / 01-02-2011 Πρόσκληση Ενδιαφέροντος που δημοσιοποιήθηκε με κάθε πρόσφορο μέσο κλήθηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ 87 / Α / 07-06-2010) και της εγκ. 59 / 2010 του ΥΠΕΣΑΗΔ, όσοι επιθυμούσαν να συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ευρώτα να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους, έως τις 11 Φεβρουαρίου 2011.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟ ΄΄ΠΕΤΡΙΝΟ΄΄

Στο ΄΄ΠΕΤΡΙΝΟ΄΄ του Δημοτικού Πολιτιστικού Πολυχώρου ΄΄Μάνος Λοίζος΄΄
Θηβών 245 στη Νίκαια, στις 2 Μάρτη, ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ
παρέα με τον Νίκο Ανεμοδουριώτη,τον Νίκο Γάλλο και τον Ηλία Καππάκο,
θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση με τίτλο ΄΄ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΗΧΩΝ Κ΄ ΨΥΧΗΣ΄΄.
Μια παράσταση με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια,
που κατά καιρούς γίνανε αφορμή για υπέροχα ΄΄ταξίδια΄΄ του νου και της καρδιάς.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ευρώτα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ
Από το πρακτικό της αριθ. 2/2011
Συνεδριάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ευρώτα
Σήμερα στις 31η του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:30 π.μ. , η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Σκάλας , ύστερα από την αριθμ. Πρωτ. 1110/27-01-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου της , που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του Δήμου και επιδόθηκε με αποδεικτικό σε όλα τα μέλη της ανωτέρω Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν.3852/10 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης & της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης – Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» (ΦΕΚ 87/Α/07-06-2010) και η οποία κοινοποιήθηκε και στο Δήμαρχο Δήμου Ευρώτα.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου .

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ραγκούση και τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λοβέρδο σχετικά με την καταβολή των επιδομάτων στα άτομα με αναπηρία
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο επιβεβαίωσε τη θέληση του λαού του Δήμου Ευρώτα

Είναι γνωστό ότι, οι εκλογές της 14ης Νοεμβρίου εξέλεξαν δήμαρχο τον κ. Ιωάννη Γρυπιώτη και πλειοψηφούσα παράταξη, τη <<ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ>>.
Μετά τις δικαστικές περιπέτειες στις οποίες οδηγήθηκε η παράταξή μας για ακύρωση της λαϊκής βούλησης, τόσο το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Σπάρτης, όσο και το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Τρίπολης, έδωσαν οριστική και αμετάκλητη απάντηση.
Επικυρώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η εντολή των πολιτών του Δήμου Ευρώτα κι έτσι δόθηκε τέλος σε μια παρατεταμένη παραφιλολογία που προσπάθησε να διαμορφώσει κλίμα αμφισβήτησης για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Κοπή πίτας των δημοτικών υπαλλήλων Ευρώτα

Από ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ.
Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι υπάλληλοι του διευρυμένου, πλέον, Δήμου Ευρώτα, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011, στο κέντρο «ΕΡΑΤΩ».
«Ανοίγοντας» την εκδήλωση, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Δ. Διαμαντάκος ευχαρίστησε τους παριστάμενους για τη συμμετοχή τους, απευθύνοντας εγκάρδιες ευχές για το νέο έτος.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα για ΕΛΤΑ ΓΕΡΑΚΙΟΥ

Φώτο:
Στο Γεράκι σήμερα την 4η Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, κ. Νικολάου Αθ. Σακελλαρίου,, συνήλθαν σε συνάντηση οι παρακάτω:

Σύσκεψη για το θέμα των μεταναστών

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανωτάτων αξιωματικών της αστυνομίας και των τοπικών φορέων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Σκάλα Λακωνίας προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει η μεγάλη σε αριθμό παρουσία και διαμονή υπό άθλιες συνθήκες μεταναστών στη νότια Λακωνία.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη Δημάρχου Ευρώτα σε Υπουργεία Εσωτερικών - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Προστασίας του Πολίτη.

Επίσκεψη σε τρία Υπουργεία πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Ηλία Παναγιωτακάκο.
Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου, οι δύο άντρες επισκέφθηκαν τα Υπουργεία Εσωτερικών - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Προστασίας του Πολίτη.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας.

Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011, υπό την προεδρία του δημάρχου Ευρώτα κ. Γρυπιώτη, η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν αξιωματικοί από την ΕΛ.ΑΣ., το Κ.Ε.Ε.Μ. Σπάρτης, το Πυροσβεστικό Σώμα κι εκπρόσωπος του Δασαρχείου, καθώς επίσης, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και τα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου Ευρώτα.

Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις άδειες αρδευτικών γεωτρήσεων.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θετική απάντηση εξασφάλισε ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη στο αίτημα των αγροτών της περιοχής και του Δήμου Μονεμβασίας σχετικά με την αλλαγή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την έκδοση και την ανανέωση αδειών αρδευτικών γεωτρήσεων.

ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) του άρθρου 6 παρ.1 του Ν.3861/2010 (ΦΕΚ 112/Α/13.07.2010) με τίτλο «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοίκητων οργάνων στο διαδίκτυο Πρόγραμμα Διαύγεια»

OΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ κ.ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το 1983 υπήρξε μία συναρπαστική περίοδος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μία μεγάλη τομή που έγινε λαϊκά αποδεκτή από όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, ιδεολογίας και χρώματος.
Έγιναν πολλά από όλους. Και από τη Νέα Δημοκρατία έγιναν θετικές παρεμβάσεις και από το ΠΑΣΟΚ και ξανά από τη Νέα Δημοκρατία και ξανά από το ΠΑΣΟΚ προς τη θετική κατεύθυνση. Κανείς εδώ δεν έρχεται να ισοπεδώσει το έργο του άλλου.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΟΚΕΩΝ 2011

Το Καρναβάλι Κροκεών, ένας θεσμός άρρηκτα συνυφασμένος με την παράδοση και την επικαιρότητα, κλείνει φέτος τα 50 του χρόνια και σας θέλει όλους κοντά του.
Οι ετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η αφίσα της φετινής επετειακής εκδήλωσης σε λίγο καιρό θα πλημμυρίσει την Λακωνία.
Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ.

Τη συμπαράστασή τους, στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Ευρώτα, μαζί με τους φορείς και τους μαθητές, για την απρόσκοπτη λειτουργία του Γυμνασίου – Λυκείου, διατύπωσαν εγγράφως τα συμβούλια Δημοτικής Ενότητας Σκάλας και Τοπικής Κοινότητας Στεφανιάς, αντίστοιχα.