Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Με τέσσερις επιθέσεις στο Γύθειο συνδέουν τον επίδοξο βομβιστή της Σπάρτης


Με τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις στο Γύθειο, τρεις εκ των οποίων έγιναν το Νοέμβριο του 2011 και μια πρόσφατα, στις 20 Αυγούστου του 2012, επιχειρεί να συνδέσει η ΕΛ.ΑΣ. τον 38χρονο στα χέρια του οποίου εξερράγη το πρωί της Παρασκευής ο αυτοσχέδιος μηχανισμός στη Σπάρτη.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΑ

Από ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΑ
Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Αφανιά στη Σκάλα και ώρα 14:00μμ. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σταλεί τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα, 30 πυροσβέστες με 15 υδροφόρα οχήματα και 9 πυροσβέστες πεζοπόρου τμήματος και οι ομάδα πυρόσβεσης του δήμου και προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη πυρκαγιά.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΥΠΕΡ ΜΗΤΡΗ

Οι τοπικοί Σύλλογοι Γερακίου σε συνεργασία με Λάκωνες μουσικούς (που θα παίξουν και θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς) διοργανώνουν συναυλία στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Γερακίου την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 9:00μ.μ..

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 4061/2012 (ΦΕΚ 66 Α/22-03-2012) οι κάτοχοι δημοσίων εκτάσεων, των οποίων η διαχείριση ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εξαγοράς τους, εφόσον η έκταση δεν υπερβαίνει τα δέκα (10) στρέμματα και αποδεικνύεται η κατοχή αυτών πριν την 5-6-1993.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Επιτυχόντες Πανελλαδικών 2012 των λυκείων του δήμου Ευρώτα

Δείτε όλα τα ονόματα των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2012 στον δήμο Ευρώτα.
 ΛΥΚΕΙΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Γ. ΓΡΥΠΙΩΤΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους και ειδικότερα του Δήμου Ευρώτα, για την επιτυχία τους να εισαχθούν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Είναι η απόρροια και ταυτοχρόνως η δικαίωση μιας επίπονης, μεθοδικής και συστηματικής προσπάθειας χρόνων.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ΄΄κλείνει΄΄ το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Ευρώτα

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη
Ο Δήμος Ευρώτα ρίχνει αυλαία στο Πολιτιστικό του Καλοκαίρι, φιλοξενώντας με μεγάλη χαρά τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Ο επιτυχημένος καλλιτέχνης σ’ έναν από τους τελευταίους σταθμούς της καλοκαιρινής του περιοδείας, έρχεται στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη, την Παρασκευή 31 Αυγούστου και ώρα 9:30 μ.μ.

ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΕΥΡΩΤΕΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ- ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

Υπό τους ροκ ήχους των Πλιάτσικα- Ζουγανέλη, σηματοδοτήθηκε χθες στο Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη, το τέλος της 1ης Ευρωτείου Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.
Μία αξιόλογη πρωτοβουλία του Δήμου, που ξεκίνησε την Τρίτη 21 Αυγούστου με εναρκτήριο σταθμό υποδοχής της φλόγας την Καλλιθέα και ολοκληρώθηκε χθες στη Σκάλα.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Φρόντισε, μη βρείς έλλειμμα στα όνειρά σου.

Ονομάζομαι Βάσω Γεωργοπούλου.
Ζω και εργάζομαι στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας
Έγραψα αυτή τη νουβέλα γιατί πάντοτε ήθελα να καταταπιαστώ με αυτή την ομάδα των ανθρώπων που παρέκλειναν από την ηθική γραμμή που επιτάσσει η κοινωνία.
Πιστεύω ότι δέχονται ρατσισμό και δεν αποτελούν ισότιμα μέλη σε μια κοινωνία με ιδέα τα πρότυπα.
Η Νουβέλα που έγραψα, βασίζεται σε φανταστικά γεγονότα.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Επιστολή Χρήστου Ηλ. ΚΟΛΟΒΟΥ για το ΕΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ



ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥΣ:
1) Τζινιέρη, Δ/ντρια Αρχείου Νικ. Βρεττάκου
2) Κατρίν Βελισσάρη, Δ/ντρια Ε.ΚΕ.ΒΙ.
3) Αδαμαντία Τζανετέα, Αντιπ/άρχη Λακωνίας
4) Ιωάννη Γρυπιώτη, Δήμαρχο Ευρώτα
5) Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα
6) Άλκη Παπαδόπουλο, Δ/ντή Παραρτήματος  Σπάρτης Εθνικού Ωδείου
 7) Άγγελο Δεληβοριά, Δ/ντή Μουσείου Μπενάκη
8) Πνευματική Εστία Σπάρτης
 Αθήνα, 23 Αυγούστου 2012
«Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φως / θα ελιχθώ προς τα πάνω όπως ένα / ποταμάκι που μουρμουρίζει. / Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα / στους γαλάζιους διαδρόμους / συναντήσω αγγέλους, / θα τους μιλήσω ελληνικά, / επειδή δεν ξέρουν γλώσσες. / Μιλάνε μεταξύ του με ΜΟΥΣΙΚΗ»
                                                                           Νικηφόρος Βρεττάκος
Δυστυχώς όλες μας οι προσπάθειες μετά αμοιβής και άνευ(!), να τιμήσουμε τον συγχωριανό μας Νικηφόρο Βρεττάκο «μετά μουσικής» για τα κατοστάχρονα από της γεννήσεώς του, απέβησαν άκαρπες.
            Ιδού το χρονικό.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΠΑΣΤΗΡΑΣ


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά αυτή τη στιγμή σε δασική έκταση στην περιοχή Σπαστήρας  στο ποταμό Ευρώτα, στη Σκάλα.. Στη μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και ομάδα εθελοντών του δήμου με τρία οχήματα και 2 αεροσκάφη. Η κατάσταση είναι δύσκολη διότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης» στην Καρίτσα


Χθες, Τρίτη 21 Αυγούστου, την πρώτη ημέρα μίας εβδομάδας αφιερωμένης ειδικά στην υποδοχή της φλόγας της αγάπης στο Δήμο Ευρώτα, ύστερα από την αφή στην Καλλιθέα, η Καρίτσα αποτέλεσε το δεύτερο σταθμό μετά από το Γεράκι της λαμπαδηδρομίας των εθελοντών αιμοδοτών στο δρόμο προς όλα τα χωριά και κωμοπόλεις του Δήμου.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεονώρα Ζουγανέλη στην 1η Ευρώτεια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεονώρα Ζουγανέλη θα κλείσουν πανηγυρικά την 1η Ευρώτεια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών την Κυριακή 26 Αυγούστου και ώρα 9:30 μ.μ. Οι δύο εκπρόσωποι του σύγχρονου ελληνικού ροκ αποτέλεσαν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μουσικά ντουέτα του φετινού καλοκαιριού, με τις συναυλίες τους να είναι sold-out.

Ετοιμάζουν... λίφτινγκ στον «Καλλικράτη»

Ετοιμάζουν... λίφτινγκ στον «Καλλικράτη» | 

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ο σολίστ Ανδρέας Πυλαρινός και ο τενόρος Γιάννης Φράγκος στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη


Μια παράσταση ειδικά για τους φίλους της κλασσικής μουσικής ΄΄εξασφάλισε’’ ο Δήμος Ευρώτα για το φετινό Πολιτιστικό του πρόγραμμα. Ο διεθνούς φήμης σολίστ Ανδρέας Πυλαρινός και ο ομογενής τενόρος Ιωάννης Φράγκος, θα χαρίσουν στο κοινό μια μοναδική ακουστική εμπειρία.
Η παράσταση τιτλοφορείται ΄΄C’ ERA UNA VOLTA΄΄ (΄΄Μια φορά και ένα καιρό΄΄) και θα λάβει χώρα την Κυριακή 19 Αυγούστου και ώρα 9:30 μ.μ. στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη. Η είδοδος είναι δωρεάν.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Χωροθετήθηκαν οι θέσεις των μονάδων προσωρινής διαχείρισης

Με θέμα τη διαμόρφωση της πρότασης για τη χωροθέτηση μονάδων προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή του ΦοΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) και αποφάσισε την εγκατάσταση ολοκληρωμένης μονάδας, που θα περιλαμβάνει, δεματοποιητή, κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ) και κομποστοποιητή.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ <ΦΛΟΓΑ ΑΓΑΠΗΣ>

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ευρώτα για τη 10η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, καλούνται οι εθελοντές αιμοδότες, οι εθελοντές, αλλά και οι απλοί πολίτες να συμμετάσχουν στην αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία, κρατώντας ψηλά τη «φλόγα της αγάπης».

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ

Λυκούργο με περηφάνια τερμάτισες,
το βλέμμα σου από το μέλλον δεν άφησες,
όλους μας κατόρθωσες να συγκινήσεις
και μας έδωσες τη σιγουριά
ολυμπιονίκης θα συνεχίσεις.
Ο τόπος μας δεν είχε ποτέ
τείχη για να γκρεμίσουμε,
μα σαν εσένα ολυμπιονίκες,
μπορούμε απολίτιστους ανιστόρητους
ελεύθερα να πολεμήσουμε
Στράτος Γεωργούλης.

ΜΗΝΥΜΑ Γ. ΓΡΥΠΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ Λ. ΤΣΑΚΩΝΑ ΣΤΑ 200 Μ.

Απόψε το βράδυ θα είμαστε συντονισμένοι στους τηλεοπτικούς μας δέκτες για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα του συντοπίτη μας Λυκούργου Τσάκωνα. Ο πρωταθλητής μας κερδίζει τις εντυπώσεις και στην πρώτη του ολυμπιακή συμμετοχή, διεκδικώντας σήμερα το εισιτήριο για τον τελικό των 200 μέτρων.

Η Φλόγα της Αγάπης ανάβει στο Δήμο Ευρώτα!

Την 1η «Ευρώτεια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών», πρόκειται να διοργανώσει ο Δήμος Ευρώτα, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης και των ενεργειών του για την ανάδειξη του πνεύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη μεταλαμπάδευση του μηνύματος της αγάπης και της σύμπνοιας.

Ο Γιάννης Σπανός στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη

Ο Δήμος Ευρώτα με χαρά υποδέχεται το Γιάννη Σπανό, σε μία μοναδική συναυλία τη Δευτέρα 13 Αυγούστου και ώρα 9:30 μ.μ. στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη. Ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΣΤΟ ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΤΣΑΚΩΝΑ



Η μάνα πατρίδα που γεννήθηκες
και σ΄ανάθρεψε
όνειρα για σένα κι αυτή έπλασε,
λαχάνιασε στην κούρασή σου,
η λαχτάρα της για σένα
έγινε δύναμή σου.

Σαν νέα Καλλιπάτειρα, στο στάδιο
του Λονδίνου θ απαιτήσει να μπει.
Τις σταγόνες του ιδρώτα σου να νιώσει,
τον αγώνα σου να αισθανθεί,
κουράγιο στα τρέξιμό σου να δώσει,
σαν μάνα να χαρεί.

Το Κουτί των Θαυμάτων, στο χωριό της χαράς

«Το Κουτί των Θαυμάτων», μια πρωτότυπη θεατρική γωνιά για παιδιά, εφήβους και νέους που έχει δημιουργήσει η συμπατριώτισσά μας παιδαγωγός και ηθοποιός Μαρία Δεληκωνσταντίνου στην Αθήνα, θα μεταφερθεί για μία μέρα στην Κρεμαστή.

Τουρνουά beach volley 10 και 11 Αυγούστου στην παραλία Λεήμονα

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Αθλητισμού ΄΄Νικηφόρος Βρεττάκος΄΄ του Δήμου Ευρώτα, στο πλαίσιο διεξαγωγής του φετινού αθλητικού τουρνουά EUROta 2012: 1st Summer Camp, δίνει ραντεβού με τους υποψήφιους συμμετέχοντες στην παραλία του Λεήμονα.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Χορεύοντας με τον Ευρώτα…!

Μια ιδιαίτερη παραδοσιακή βραδιά θα προσφέρει ο Δήμος Ευρώτα στους δημότες του, την Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Αυγούστου, στην πόλη της Σκάλας.
Την Πέμπτη, ειδικότερα, ξεκινώντας από διάφορα σημεία της Σκάλας, τα μέλη των Χορευτικών Συλλόγων του δήμου, θα περάσουν με χορό και τραγούδι (πατινάδα) από τους κεντρικούς δρόμους, για να συναντηθούν τελικά στην Πλατεία Πηγών.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ . Αρχαία Μαντική πρόβλεψη του καιρού

Τα Ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Η διαδικασία απλή: παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 μέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Καριτσιώτικα Νέα: Οι αρματροχιές της Καρίτσας μέρος ενός διασυνδεδεμ...

Καριτσιώτικα Νέα: Οι αρματροχιές της Καρίτσας μέρος ενός διασυνδεδεμ...: Πολλά απομεινάρια ιχνών από τροχιές αραμπάδων χαραγμένες στο βραχώδες έδαφος στις παρυφές της Καρίτσας, μαρτυρούν την ύπαρξη ενός πολυσύ...

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Beach Party στην παραλία Αστερίου

Την παρασκευή 10 Αυγούστου και ώρα 21:30 σας περιμένουμε για μια βραδιά ξεφαντώματος στην παραλία Αστερίου με τους DJ Dim Alex & DJ Pierro.

Μην χάσετε αυτή την βραδιά όπου επιφυλάσσει Dance Show, Βεκαλικά, και πολλές διάφορες απρόβλεπτες εκπλήξεις.

Σας περιμένουμε όλους.

O Tom Κokoris φτάνει στη Ρηχειά, του δήμου Μονεμβασιάς, φέρνοντας «Ελπίδα»

Ο κ. Κόκορης μετά το υπερατλαντικό του ταξίδι με το ποδήλατο, από το Σύντνεϋ της Αυστραλίας στην Αμερική και στη συνέχεια μέσω Πορτογαλίας, Ισπανίας έφτασε στην Ελλάδα και στον τόπο καταγωγής του τη Ρηχειά, του δήμου Μονεμβασιάς.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου πάει… ΕΥΡΩΤΑ


Με αρωγό το Δήμο Ευρώτα θα διεξαχθεί, φέτος, στη χώρα μας το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος!
  Ειδικότερα, ο Δήμος Ευρώτα ενώνει τις δυνάμεις του για την επίτευξη ενός κοινού στόχου: τη διοργάνωση και τη φιλοξενία του παγκοσμίου φήμης αθλητικού γεγονότος, που αναμένεται να λάβει χώρα στο κλειστό στάδιο Βλαχιώτη Λακωνίας, στις 16 με 18 Νοεμβρίου 2012.