Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Την πεντάμηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα ζητά με επιστολή ο Δήμαρχος Ευρώτα

Την πεντάμηνη παράταση του επιχειρησιακού προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα, που απασχολεί 75 άτομα στο Δήμο Ευρώτα, αιτήθηκε ο Γιάννης Γρυπιώτης,  με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης& Πρόνοιας  κο Βρούτση.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα τόνισε την αξία της προσφοράς των εργαζομένων και τη σημασία των προγραμμάτων αυτών, τόσο για την κοινωφελή εργασία, όσο και τον περιορισμό της ανεργίας.
Αναλυτικά η επιστολή:

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων από το περιφερειακό κέντρο Ναυπλίου

1.ΜΥΓΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
 Διαπιστώσεις:
Οι συλλήψεις στις φερομονικές παγίδες είναι υψηλές. Υπάρχουν προσβολές σε αρκετούς οπωρώνες όλων των ποικιλιών και οι συνθήκες είναι πολύ ευνοϊκές για το έντομο.
Οδηγίες:
Να συνεχιστεί η προστασία. (βλέπε δελτίο 41/03-10-12).

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η πόλη κάτω από τα κύματα:Παυλοπέτρι


Μία από τις αρχαιότερες βυθισμένες πόλεις,λίγα λεπτά από την Παντάνασσα στα Νότια της Λακωνίας, αναδημιουργήθηκε ψηφιακά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Ένα λιμάνι, σπίτια με κήπους, ρούχα απλωμένα στις αυλές, δρόμοι και πλατείες, συνθέτουν μία πόλη με στοιχεία από τον αστικό τρόπο ζωής.

ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΠΟΙ - ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

Το 3ο επεισόδιο της σειράς «ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΠΟΙ» παρακολουθεί τονποιητικό λόγο του ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ και τα φυσιολατρικά σύμβολα της ποίησής του, με κυρίαρχο το βουνό του Ταΰγετου με το οποίο ο ποιητής συνδέεται ιδιαίτερα. Τονίζεται επίσης η εναργής σχέση του με τον γενέθλιο τόπο του, την Πλούμιτσα Λακωνίας, από όπου προέρχονται τα παιδικά του βιώματα και οι εικόνες που διατρέχουν τις ποιητικές του συλλογές.

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στο Γεράκι

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στο Γεράκι
Με σύμμαχο τον καιρό και με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η  επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ» στο Γεράκι . Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον κεντρικό ναό του χωριού « Η Κοίμησης της Θεοτόκου» παρουσία επισήμων, όλων των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθηγητών,δασκάλων και πλήθος κόσμου.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" Τελείωσαν Την Αποστολή Τους Για Την Ελονοσία Στη Λακωνία

Για τις δράσεις του κλιμακίου των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα" που βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα από τον περασμένο Απρίλιο για να βοηθήσει στην πρόληψη κατά της ελονοσίας μίλησε στον Αντέννα Νότιας Ελλάδας και στην εκπομπή "Νότιος Άνεμος" ο συντονιστής για τη Λακωνία κ. Χρήστος Γεωργιάδης το πρωί της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου.πηγη

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Α.Ε.Ι –Τ.Ε.Ι ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ



 Η ακολουθούμενη πολιτική των καταργήσεων και συγχωνεύσεων, ιδιαίτερα στους τομείς του κράτους Πρόνοιας και της εξυπηρέτησης των πολιτών έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.
  Άλλωστε καθημερινά αποδεικνύεται, ότι η πολιτική που εφαρμόζεται αποκλειστικά από την Τρόικα, δεν μπορεί να τιθασσεύσει χρέος και ελλείμματα.

Tracy Σπυριδάκος: Από την Γράμμουσα στο Hollywood

Κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε χιλιάδες συναδέλφους της και να γίνει η νούμερο ένα τηλεοπτική περσόνα τη Βόρειας Αμερικής και του Καναδά. Η Ελληνίδα Tracy Σπυριδάκος,κόρη του Γεωργίου και της Αναστασίας Σπυριδάκου, από την Γράμμουσα,  κατάφερε να κατακτήσει το Hollywood με την εμφάνιση και το ταλέντο της.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ανεύρεση πτώματος στον ΑΓΙΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΜΑΝΗΣ

Η Λιμενική Αρχή Γυθείου ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη πτώματος ανδρός, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ» Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Γραφείo εξυπηρέτησης φορολογουμένων στο Δήμο Ευρώτα.

Ενενήντα εννέα θα είναι τελικά τα Γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων τα οποία θα παραμείνουν σε λειτουργία στη θέση των ισάριθμων μικρών εφοριών στην περιφέρεια οι οποίες κλείνουν.
Πρόκειται για τα παραρτήματα εφοριών  στα οποία θα μπορούν οι τοπικοί φορολογούμενοι να διεκπεραιώνουν απλές φορολογικές διαδικασίες όπως είναι η παραλαβή δηλώσεων και η χορήγηση φορολογικών εντύπων.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

H λίστα της Τ.τ.Ε.με τις καταθέσεις των πολιτικών προσώπων.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 120.333,220 ΕΘΝΙΚΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΡΩ 667.000,000 ΚΥΠΡΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΡΩ 153.000,000 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 180.000,00 ΕΘΝΙΚΗ
ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 150.000,000 MARFIN
ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΡΩ 67.677,420 EUROBANK
ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΠΑΥΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 92.429,200 ALPHA
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΕΥΡΩ 151.500,000 ASPIS..
ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 50.000,000 MILENNIUM.

Ευχαριστήρια Επιστολή Αντιδημάρχου Ευρώτα Δ. Διαμαντάκου προς Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Ο Δήμος Ευρώτα απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς τη διοίκηση και το προσωπικό του Ιδρύματός σας, για την ευκαιρία που δώσατε στους Ευρωπαίους φιλοξενούμενούς μας, να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και την τοπική παράδοση, μέσω του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού στη Σπάρτη.

Επιστολή του προς το ΥΠ.Α.Α.Τ.για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή κηπευτικών.

 Την αδήριτη ανάγκη διασφάλισης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων που παράγουν οι δημότες του, εξέφρασε ο Δήμος Ευρώτα. Αφορμή οι συνεχιζόμενες καταγγελίες αγροτικών συλλόγων ανά την επικράτεια περί ανεξέλεγκτης εισαγωγής ντομάτας από την Αλβανία και την Π.Γ.Δ.Μ. Το προϊόν αυτό, δεν έχει υπαχθεί σε καμία διαδικασία ελέγχου, ούτε πληροί τους όρους που θέτει η Ε.Ε..
Με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων, ο κος Παναγιωτακάκος ζητά αυστηρούς ελέγχους και διασφάλιση της ποιότητας, του εισοδήματος και του κόπου των Ελλήνων αγροτών.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, στην κατάμεστη αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου στην Τρίπολη, έγινε η απονομή των βραβείων για την επιτυχή συμμετοχή των σχολείων που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου». Δείτε το βίντεο

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ& ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ Ο Γ. ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ

Στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης& Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ θα παραστεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Γιάννης Γρυπιώτης. Τα μέλη της συγκεκριμένης Επιτροπής, θα συζητήσουν αναφορικά με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο αφού παρατάθηκε για ένα εξάμηνο, θα μετατραπεί άμεσα σε πρόγραμμα «κατ΄οίκον φροντίδας Συνταξιούχων».

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα MEDitality

Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα ΜEDitality που υλοποιεί ο Δήμος Ευρώτα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και το ΚΕΑΝ (Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων), με θέμα την «Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Νέων- Εναλλακτικός Τουρισμός και Αγροτουρισμός». Στο πλαίσιο του προγράμματος που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα, φιλοξενούνται νέοι αγρότες από τη λεκάνη της Ν.Α. Μεσογείου (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Τουρκία και Ελλάδα).

Στο Calimanesti ο Γ. Γρυπιώτης για την «ΚΑΠ ενάντια στην κρίση»

Για το Calimanesti Ρουμανίας αναχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Ευρώτα σε μία ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δήμου- εταίρου. Η παραμονή του στη ρουμάνικη πόλη, θα διαρκέσει λιγότερο από μια ημέρα.

Επιστολή Διαμαρτυρίας των λογιστών για το κλείσιμο της ΔΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ,
Με την παρούσα θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε και να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και την αντίθεσή μας στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. ΜΟΛΑΩΝ, αφού έχει ήδη προηγηθεί το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Νεαπόλεως Βοιών, και από 01-11-2011 λειτουργεί σαν μια υπηρεσία, στους Μολάους.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

«Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας υποδέχτηκε Νέους των χωρών της Νότιας Ευρώπης στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας»



Την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα επισκέφτηκαν, σήμερα Τρίτη 9-10-2012 νέοι από χώρες της νότιας Ευρώπης, οι οποίοι βρίσκονται στη Λακωνία  στα πλαίσια του προγράμματος
''Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή με θέμα τον Εναλλακτικό Τουρισμό και τον Αγροτουρισμό''.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Απονομή τιμητικής πλακέτες στον Γεώργιο Μαρουδά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ
Απονομή τιμητικής πλακέτες στον απερχόμενο διοικητή του ΑΤ Σκάλας κ. Γεώργιο Μαρουδά, απένειμε σήμερα 05/10/12, ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



  Ο κατεξοχήν αγροκτηνοτροφικός Δήμος Ευρώτα, έχει θέσει- ως γνωστόν- την αγροτική ανάπτυξη και οικονομία ως πρώτη προτεραιότητα.
  Σε συνθήκες δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, ο πρωτογενής τομέας συνιστά μια άμεση λύση για την επανεκκίνηση της οικονομίας, δίνοντας πνοή στην ξεχασμένη- κατά τ’ άλλα- ύπαιθρο.

Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή με θέμα τον Εναλλακτικό Τουρισμό και τον Αγροτουρισμό



   Ο Δήμος Ευρώτα σε συνεργασία με το ‘Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και το ΚΕΑΝ (Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων), σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ΄΄Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή με θέμα τον Εναλλακτικό Τουρισμό και τον Αγροτουρισμό΄΄, από τις 7 έως τις 15 Οκτωβρίου.

Μεταναστευτική πολιτική στο Δήμο Ευρώτα



Επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας, Δημόσιας Τάξης& Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας, απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Ευρώτα κος Παναγιωτακάκος, εστιάζοντας στις πρωτοβουλίες που έχει καταβάλει ο Δήμαρχος Γ. Γρυπιώτης ως προς τη χάραξη ορθής και ισορροπημένης μεταναστευτικής πολιτικής.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η Αμφικτυονία του 2013 στο Δήμο Ευρώτα!

Στην 25η Αμφικτυονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος, που διεξήχθη στο Καναλάκι Πρέβεζας από τις 28- 30 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε ο Δήμος Ευρώτα δια του εκπροσώπου του Αντιδημάρχου κου Δημήτρη Διαμαντάκου.

Απόφαση Δημάρχου Περί αποδοχή αίτησης παραίτησης από το αξίωμα του Αντιδημάρχου.

ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο Δήμαρχος του ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Αφού έλαβε υπόψη:
• το άρθρο 59 του Ν.3852/10
• Το γεγονός ότι ο Δήμος Ευρώτα έχει πέντε (05) Δημοτικές Ενότητες.
• Την υπ’ αριθ. 526/2011 με αριθ. πρωτ.:15245/01-08-2011 απόφαση Δημάρχου Περί ορισμού Αντιδημάρχων & μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του (άρθρο 59).

12η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπαλαμπάνος
Την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012 στο Ενοριακό Κέντρο Γερακίου πραγματοποιήθηκε από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γερακίου η 12η αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος Γερακίου. Αρκετοί Γερακίτες και Γερακίτισσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας .

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Παράταση προθεσμίας εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών στον Δήμο Ευρώτα.

Την εξάμηνη παράταση της δοθείσας προθεσμίας, πέραν της 7ης Οκτωβρίου, αναφορικά με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού, ζήτησε με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ο Αντιδήμαρχος Ευρώτα κος Ηλ. Παναγιωτακάκος.
 Ακολουθεί το περιεχόμενο της επιστολής:

Ύδρευση Κροκεών: Μια υπόθεση με πολλά ερωτηματικά.

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.
 Τι γίνεται με την ύδρευση (άρδευση) των Κροκεών?
Πόσα λουκέτα έσπασαν και πόσες φορές, στο να τοποθετήσουν αυθαίρετα σωλήνα άρδευσης, παράλληλα με το δίκτυο ύδρευσης?