Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ




Ο νέος χρόνος που 'ρχεται χαρές πολλές να δώσει
αν ήταν λίγες του παλιού, να σας τις συμπληρώσει
.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΔΥΡΟΥ

IMG_3446Τη Δευτέρα το πρωί ο Νομάρχης Λακωνίας κος Κωνσταντίνος Φούρκας συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη κ. Π. Μπογέα, τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Π. Παναγάκη και τον επιβλέποντα μηχανικό της Δ.Τ.Υ. κ. Π. Κουλογεωργίου εγκατέστησε τον ανάδοχο εργολάβο κ. Πολ. Σωτηράκο στο έργο: «Κατασκευή Νηπιαγωγείου στον Πύργο Δυρού». Πρόκειται για την κατασκευή τριών νέων αιθουσών Νηπιαγωγείου στον Πύργου Δυρού στον Δήμο Οιτύλου.

Με την ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου, δίνεται οριστική λύση σε ένα χρονίζον αίτημα των κατοίκων του Πύργου Δυρού και της ευρύτερης περιοχής. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας συνεχίζει να επενδύει στη βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης της. Στόχος μας είναι η ανέγερση σύγχρονων σχολείων, διασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες μάθησης για τους μαθητές, αλλά και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

http://leimonitis.com/

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΑΛΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Σήμερα, 09/12/2009 και ώρα 11:30 στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Σάλας Λακωνίας συνεδρίασε η επιτροπή προσωπικού που συστάθηκε με την 214/2009 απόφαση του Δημάρχου και ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της επιτροπής, για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερησίας διάταξης:

  1. Κατάρτιση πινάκων κατάταξης υποψηφίων για την κάλυψη θέσεων με σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αυτής, η Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία αφού σε σύνολο τριών (3) μελών ήσαν παρόντα τρία (3) μέλη ως ακολούθως:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΑΠΟΝΤΕΣ

  1. Βασιλακάκου Σταυρούλα

Ουδείς

  1. Μανάκου Βασιλική

  1. Σταθούσης Παναγιώτης

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από τον Σταθούση Παναγιώτη υπάλληλο του Δήμου, υπεύθυνο για τη γραμματειακή υποστήριξη της επιτροπής, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση (214/2009) του Δημάρχου.

Η Πρόεδρος της επιτροπής ύστερα από τη διαπίστωση απαρτίας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος το 1ο θέμα της ημερησίας διάταξης είπε τα εξής:

Περισσότερα...

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΟΥΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σε μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή γεμάτη δώρα, κέφι και επίσημο καλεσμένο τον Άϊ- Βασίλη!

Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους του Δήμου Έλους σε ένα αξέχαστο πάρτυ.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και ώρα 16:30 στην πλατεία του Βλαχιώτη.

(κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!!!)

Σημείωση. Σε περίπτωση που ο καιρός δεν το επιτρέπει η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα και ημέρα στο Κλειστό Δημοτικό στάδιο Βλαχιώτη, Δήμου Έλους.

Με εκτίμηση,

Δήμος Έλους

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΙΚΑΛΙΩΝ ΜΑΝΗΣ Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Μ.ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Μαζική είναι η καταδίκη της εγκληματικής ενέργειας, με μαφιόζικα χαρακτηριστικά, σε βάρος του Μιχάλη Παναγάκου, προέδρου του Συλλόγου μας και προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Τσικαλιών του Δήμου Οιτύλου του Νομού Λακωνίας. Βουλευτές, παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλόγων και άλλων φορέων της Μάνης και της Λακωνίας ευρύτερα, εκφράζουν την καταδική τους και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να απομονώσουν τους φορείς τέτοιων ενεργειών, να μην επιτρέψουν σε τέτοιου είδους φαινόμενα, ξένα προς τον τόπο, τα ήθη και τις αξίες της Μάνης, να πάρουν έκταση.

Κοινό είναι το αίτημα προς τις αστυνομικές αρχές και τις άλλες δημόσιες αρχές, να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη, οι φυσικοί αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της ενέργειας.

Ο Μιχάλης Παναγάκος, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος αλλά χωρίς να διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του, στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, πρόκειται να υποβληθεί τις επόμενες ημέρες σε χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση των τραυμάτων του.

Περισσότερα...

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Δήμο Σκάλας, για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και τον αποχαιρετισμό του 2009.

Από πέρυσι, ήδη, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση θέλησε να δώσει μια διαφορετική διάσταση στον εορτασμό των Χριστουγέννων, εισάγοντας – θεσμοθετώντας νέα στοιχεία και δημιουργώντας παράλληλα καινούργιες παραδόσεις.

Ειδικότερα, από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, οπότε σηματοδοτήθηκε η έναρξη της γιορτινής αυτής ατμόσφαιρας με την παρουσίαση του παγοδρομίου και τη ρίψη βεγγαλικών, έως και σήμερα, ο ουρανός της Σκάλας λάμπει, ενώ η Πλατεία Πηγών κάθε απόγευμα πλημμυρίζει από παιδικές φωνές.

Το παγοδρόμιο, δε, το οποίο είναι εμφανώς αναβαθμισμένο, θα παραμείνει ανοικτό έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2010. Έχει κερδίσει, άλλωστε, τις καρδιές όλων, καθώς η προσέλευση τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων φίλων είναι αρκετά ικανοποιητική.

Περισσότερα...

Δ΄ΕΘΝΙΚΗ ΑΟ ΚΡΟΚΕΩΝ

Σημαντική νίκη ο ΑΟ Κροκεών Μετά από δραματικό παιχνίδι ο ΑΟ Κροκεών ξεπέρασε το εμπόδιο του Ζαβλανίου με 2-1. Ο Λυμπερόπουλος στο 15’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και στο 43’ ο ίδιος παίκτης έγραψε το 2-0. Στο 55’ ο Τσαρούχας έχασε πέναλτι για λογαριασμό των γηπεδούχων (δοκάρι) ενώ το Ζαβλάνι μείωσε είκοσι λεπτά αργότερα με τον Τσιάτο.
ΑΟ ΚΡΟΚΕΩΝ: Παπαδόπουλος, Γρηγορακάκης, Κωνσταντάκος, Νάτσιας, Σπηλιώπουλος, Αλεξανδράκης, Τσάκωνας, Καράμπελας, Τσαρούχας (85' Κέκερης), Λυμπερόπουλος (90' Παναγιωτάκος), Αναστασόπουλος (70' Μανωλακάκης).
ΖΑΒΛΑΝΙ: Σπαθής, Ραμπαβίλας (80' Κατεργάρης), Αμπατζής, Πάντος, Βογιατζής, Κυριαζόπουλος, Νάτσης, Λαζανάς, Μπουρλάκης, Ζέλιος (67' Μπουρνάκας), Τσιάτος.ΠΗΓΗ

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΜΟΛΑΙΚΟΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ

8-1

Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΦΙΛΙΣΙΟΥ

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ

1-3

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΒΟΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

4-2

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ

0-2

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ

0-7

ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ

Α.Ο. ΔΑΦΝΙΟΥ

4-1

Α.Ο. ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

0-1

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΚΑΣΤΩΡ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ

ΣΕΛΛΑΣΙΑΚΟΣ

5-2

ΔΥΝΑΜΟ ΚΡΟΚΕΩΝ

ΠΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΡΙΣΙΟΥ

5-0

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΠΕΛΛΑΝΑΣ

ΥΑΚΙΝΘΟΣ

6-0

Α.Ο. ΧΡΥΣΑΦΩΝ

ΠΑΟ ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗΣ

2-1

Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΜΥΣΤΡΑ

Α.Ε. ΛΟΓΓΑΝΙΚΟΥ

6-0

ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΣ

ΚΑΡΥΑΤΗΣ

4-0

ΠΑΝΚΛΑΔΙΑΤΙΚΟΣ

ΠΟΔ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ

3-0

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΛΑΩΝ

0-3

Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ

ΤΡΙΝΑΣΙΑΚΟΣ

4-0

Α.Ο. ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ

Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

1-0

ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΝΙΑΤΩΝ

Α.Ο. ΜΥΡΤΕΑΣ

1-1

ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Α.Σ. ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ

3-0

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΥΚΕΑΣ

ΠΑΟ ΣΜΥΝΟΥΣ

0-1

ΔΟΞΑ ΠΑΚΙΩΝ

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΡΟΝΤΑΜΑ

1-6

Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΑΕΤΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚΟΧΩΜΑΤΟΣ

2-1

ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.

3-0

ΔΟΞΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Α.Ε. ΘΕΡΑΠΝΩΝ

2-2

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Α.Ο. ΣΚΑΛΑΣ

ΑΠΟ ΒΕΛΙΩΝ

4-1

Α.Ο. ΑΓΓΕΛΩΝΑΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ

7-1

ΠΟΔ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΡΕΠΟ

ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2009 ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ

Για μια άλλη χρονιά ο δήμος Σκάλας είναι στο επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων .
Όταν άλλοι δήμοι ψάχνουν να βρουν την ταυτότητα τους , ο δήμος Σκάλας, στολίζει την πόλη, οργανώνει μικρές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στο κέντρο και στα διαμερίσματα, επιστρατεύοντας φαντασία και πρωτοτυπία, δημιουργώντας έτσι ένα άψογο αισθητικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα για να αναζωπυρώσει τα αισθήματα της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
Ο χτύπος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων χτυπάει στη πλατεία Πηγών στη Σκάλα, όπου βρίσκεται στο παγοδρόμιο και κάθε μέρα συρρέουν πλήθος κόσμου , μικροί και μεγάλοι δίνουν μια ζεστή νότα στον δύσκολο καιρό που διανύουμε ,ξεπερνώντας έστω και για λίγο τα προβλήματα τους και δίνοντας και μια μικρή οικονομική ανάσα στα καταστήματα της Σκάλας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με τους επισήμους προσκεκλημένους{πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες της Λακωνίας}.
Το έναυσμα των εκδηλώσεων έδωσε ο δήμαρχος Σκάλας κ. Γιάννης Γρυπιώτης, και εκθαμβωτικά πυροτεχνήματα έλαμψαν στον ουρανό της Σκάλας δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.
Μικροί και μεγάλοι σχημάτισαν ουρές στην είσοδο του παγοδρομίου, για να δοκιμάσουν τη χαρά το να περπατάς στο πάγο .
Κάτω από τα μουσικά ακούσματα του υπέροχου Dj και από υπέροχες φιγούρες αλλά και τούμπες του παγοδρομίου ο κόσμος διασκέδασε έως αργά το βράδυ.
Το Σάββατο επίσημοι καλεσμένοι ήταν η Εθνική ομάδα χόκεϋ της Ελλάδος, όπου έκανε επίδειξη τους αθλήματος και προσπάθησε να «μυήσει» τους στο μη συνηθισμένο άθλημα αυτό. Μας εξέπλητταν με τη ταχύτητα τους γλιστρώντας στο πάγο, παρόλο που το παγοδρόμιο ήταν κατά πολύ μικρότερο από αυτό που αγωνίζονται.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Σκάλας κ. Γρυπιώτης παρέδωσε στον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος κ. Καλύβα τη σημαία {έμβλημα} του δήμου Σκάλας, και αυτός με τη σειρά του έδωσε στο δήμαρχο τη σημαία της Εθνικής ομάδας χόκεϋ.
Μετά το πέρας των απονομών έγινε διαγωνισμός χόκεϋ οπού ο πρώτος νικητής παρέλαβε ένα ζευγάρι παγοπέδιλα και υπόλοιποι φανέλες και μπαστούνια του χόκεϋ.
Στη σκυτάλη μετά το πέρας του διαγωνισμού πήραν νεανικά μαθητικά ροκ συγκροτήματα από τη Λακωνία ξεσηκώνοντας το νεανικό πληθυσμό.
Ένα πρόβλημα παρουσιάστηκε στη πίστα του παγοδρομίου το βράδυ και ανάγκασε τους υπεύθυνους να το κλείσουν για το υπόλοιπο της βραδιάς ,καθότι ο πάγος άρχισε να λιώνει και αιτία ήταν οι άνοδος της θερμοκρασίας ένα φαινόμενο ασυνήθιστο στην καρδιά του χειμώνα και η θερμοκρασία να είναι μέσα στο παγοδρόμιο το βράδυ στους 18° .
Σήμερα Κυριακή το πρωί και ώρα 11:00 θα είναι στη πίστα του παγοδρομίου και πάλι οι άνδρες της εθνικής ομάδας χόκεϋ σε μια δεύτερη επίδειξη του αθλήματος και στη συνέχεια το καλλιτεχνικό εργαστήρι από το παιδικό σταθμό και με τους μικρούς καλλιτέχνες θα παρουσιάσει το καλλιτεχνικό του έργο.
Την αυλαία της σημερινής εκδήλωσης θα κλείσει το δεύτερο γκρουπ των μαθητικών ροκ συγκροτημάτων .
Η ιστοσελίδα μας είναι παρών σε όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με ζωντανές συνδέσεις από live webcam και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που θα ανανεώνεται κάθε μέρα και δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που ζουν εκτός Σκάλας το χριστουγεννιάτικο παλμό της πόλης.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΙΜΟΝΙΤΗΣ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ

Το πρόβλημα με τα απόβλητα των ελαιοτριβείων, συνιστά μια μόνιμη πληγή σε πολλά μέρη της Ελλάδας, η οποία, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 3-4 μεγαλύτερες ελαιοπαραγωγούς χώρες του πλανήτη μας. Έτσι, τόσο στην Πελοπόννησο, όσο και στην Κρήτη, αλλά και λίγο πολύ στα υπόλοιπα διαμερίσματα της χώρας, ο θαυμαστός καρπός της ελιάς δίνει το μοναδικής ποιότητας και διατροφικής αξίας λάδι. Δυστυχώς όμως η αδιαφορία και η αμέλεια για τα λύματα που δημιουργούνται κατά την διαδικασία δημιουργίας του ελαιολάδου δημιουργεί επικίνδυνη ρύπανση στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στους εύθραυστους υγροβιότοπους η οποία καταλήγει αφ ενός μεν στον υδροφόρο ορίζοντα(ρυπαίνοντας τα υπόγεια νερά)και αφετέρου στην θάλασσα.

Οι δε επιπτώσεις μιας τέτοιας ρύπανσης στην άγρια ζωή, μερικές φορές αγγίζει τα όρια της οικοκτονίας. Μια πλειάδα ιδιαίτερα ευαίσθητων οργανισμών(βατράχια, υδρόβια και παρυδάτια πουλιά, ακόμη και ερπετά και θηλαστικά)δηλητηριάζονται βαθμιαία σε τέτοιον βαθμό που είτε πεθαίνουν μαζικά επιτόπου, είτε διασπείρονται σε μεγάλη απόσταση και πεθαίνουν αργότερα. Μεταφέρουν δε τις τοξικές ουσίες που κατανάλωσαν σε άλλες περιοχές, όπου με την σειρά τους πλέον δηλητηριάζουν και τα ευαίσθητα αρπακτικά πουλιά, που ως γνωστόν δοκιμάζονται σκληρά και από άλλες αιτίες, όλες άνθρωπογενείς(λαθροκυνηγοί, παρενέργειες της χημικής γεωργίας, ενόχληση κατά την κρίσιμη περίοδο της αναπαραγωγής, αλλαγή χρήσης γης, κτλ)με αποτέλεσμα τα περισσότερά τους να βιώνουν πλέον δραματική μείωση του πληθυσμού τους.

Περισσότερα...

Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Σκάλας

Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Σκάλας διοργανώνει χοροεσπερίδα την παραμονή των Χριστουγέννων 24-12-09 στο κέντρο <<Η ΠΛΑΤΕΙΑ>> στην πλατεία Πηγών Σκάλας.

Σας προσκαλούμε να διασκεδάσετε μαζί μας τις άγιες αυτές μέρες. με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα <<ΕΚΦΡΑΣΗ>>.

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ του συλλόγου

http://leimonitis.com/

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω της νέας γρίπης A (H1N1)ν

Απόφαση Νομάρχη Λακωνίας, αρχομένης από 18-12-2009 και για 7 ημέρες, η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων:

  1. Σχολεία τα οποία θα παραμείνουν κλειστά για επτά (7) ημέρες:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- 3ο Νηπιαγωγείο Γυθείου

2. Τμήματα Τάξεων Σχολείων τα οποία θα παραμείνουν κλειστά για επτά, (7) ημέρες

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου Τάξη Β1

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 148479/Γ1/1-12-2009 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «όταν ένα ή περισσότερα τμήματα αναστέλλουν την λειτουργία τους και την επόμενη ημέρα ή επόμενες ημέρες αναστέλλεται η λειτουργία ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας , τα τμήματα επαναλειτουργούν με την έναρξη λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας».

http://leimonitis.com/

ΕΥΡΩΤΕΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Νομάρχης Λακωνίας σας προσκαλεί στην τελετή λήξης των εκδηλώσεων ΕΥΡΩΤΕΙΑ την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Διοικητήριο 2ο χλμ. Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου.

Θα γίνει απολογισμός των δράσεων και θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις στους συμμετέχοντες.

Ο Νομάρχης

Κωνσταντίνος Φούρκας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Α. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 14-12-2009

To Νομαρχιακό Συμβούλιο ήταν, είναι & θα είναι πάντα διαθέσιμο, έστω & αναρμοδίως να βοηθήσει στην επίλυση υπαρκτών προβλημάτων, με την προϋπόθεση βέβαια, να εισάγονται προς συζήτηση επισήμως από κάθε φορέα ή συλλογικό όργανο.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του Νικόλαος Καλογεράκος, ουδέποτε δέχτηκαν αίτημα από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπαρτιατών, ή τον Πρόεδρο αυτού Χρήστο Πλείωτα για ενημέρωση επί του θέματος της ασθενείας του Δημάρχου κ. Σαράντου Αντωνάκου.

Πολλώ δε μάλλον, δεν ζητήθηκε ΠΟΤΕ αρμοδίως ή αναρμοδίως η άτυπη συμπαράστασή μας με ψήφισμα, για την ενεργοποίηση διατάξεων περί «παύσεως» του Δημάρχου από τον Γραμματέα της Περιφέρειας και το Υπουργείο. Εσωτερικών.

Επί του προκειμένου το Δ.Σ. Σπαρτιατών, ως αρμόδιο κυρίαρχο όργανο του δήμου όφειλε σε περίπτωση δυσλειτουργίας του δήμου, να ζητήσει με απόφασή του:

1, Την παραίτηση του δημάρχου &

2. Επί μη υποβολής της, την ενεργοποίηση των διατάξεων αντικατάστασής του από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, λόγω αδυναμίας εκτέλεσης των καθηκόντων του.

Αυτό ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Προφανώς ή γιατί δεν υπήρχε πρόβλημα κατά την άποψή τους, ή γιατί πίστευαν πως μπορούσαν να αναπληρώσουν το* κενό*. Στερείται λοιπόν, τουλάχιστον σοβαρότητας η όποια προσπάθεια μετά-θεσης ευθυνών για πράξεις ή παραλήψεις του Δημοτικού συμβουλίου, από τον πρόεδρό του σε τρίτους & μάλιστα αναρμόδιους.

Το ψήφισμα αυτό εκδόθηκε κατά πλειοψηφία.

Λευκό δήλωσαν οι κ.κ. Τζανετέα, Μπελεγρή, Ζυγά & ο κ. Λεβεντάκης.

Αφού συντάχθηκε & αναγνώστηκε το ψήφισμα αυτό υπογράφεται ‘όπως παρακάτω:

Ο πρόεδρος του Ν.Σ. Τα μέλη

Α. Τζανετέα

Γ. Φωτεινάκος

Νικόλαος Καλογεράκος Ε. Δεντάκου

Π. Δήμας

Σ. Μπελεγρή

Ν. Μηνόπετρας

Η. Μυλωνάκος

Σ. Ζυγά

Π. Μπογέας

N. Μηλιάκος

Γ. Τζάκας

Ν. Φουντάς

Β. Βελδέκη

Δ. Λεβεντάκης

http://leimonitis.com/

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Πρόσκληση προς την Εθνική Ελλάδας χόκεϊ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Εθνική Ελλάδας του χόκεϊ στον πάγο και ο Δήμαρχος Σκάλας, Γιάννης Γρυπιώτης, σας προσκαλούν στην Παγοπίστα της Σκάλας στην Πλατεία Πηγών, στις 19 του μήνα στις 5 το απόγευμα και στις 20 του μήνα στις 11 το πρωί, σε αγώνες επίδειξης του αθλήματος.

National-Team20093_640x480

Όσοι μικροί αλλά και μεγάλοι φίλοι θέλουν να γνωρίσουν τα παιδιά της Εθνικής από κοντά αλλά και να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος μπορούν να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις.
Η Εθνική Ελλάδος και οι παίκτες της θα χαρούν ιδιαίτερα να είστε μαζί τους. (http://www.icehockey.gr/hockeynewsGR.htm ) .

Η Παγοπίστα λειτουργεί από την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009 έως και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010, από τις 11 το πρωί έως και τις 12 το βράδυ.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 14 έως 17 Απριλίου 2010.

http://leimonitis.com/

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Απόφαση Νομάρχη Λακωνίας, αρχομένης από 15-12-2009 και για 7 ημέρες, η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων:

  1. Σχολεία τα οποία θα παραμείνουν κλειστά για επτά (7) ημέρες:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Δημοτικό σχολείο Αρεόπολης

- Δημοτικό σχολείο Βρονταμά

- 3ο Δημοτικό σχολείο Γυθείου

- Νηπιαγωγείο Βρονταμά

- Νηπιαγωγείο Μαυροβουνίου

  1. Τάξεις σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά για 7 ημέρες:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- 1ο Δημοτικό σχολείο Γυθείου τάξη Β

  1. Τμήματα τάξεων σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά για 7 ημέρες:

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης τμήμα Γ1

- 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης τμήμα Γ2

- 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης τμήμα Γ3

- 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης τμήμα Γ Θετική

- 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης τμήμα Γ Θεωρητική

- 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης τμήμα Γ Τεχνολογική 1

- 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης τμήμα Γ Τεχνολογική 2

ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΑΛΑ

Το Σάββατο το πρωί φθάσαμε στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων .

Είχαμε προσκληθεί από το δήμαρχο Καλαβρύτων και από τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος ΓΙΑΝΝΗΣ και ΛΕΝΑΣ ΣΤΡΕΦΗΣ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ.

Αιτία η διπλή βράβευση δυο Σκαλιωτών της μαθήτριας Μαρίας – Ελένης Κατσάπη και του δασκάλου Καραμούζη. Ν. Παναγιώτη.IMG_640x480

Το Σάββατο το βράδυ παρουσιάστηκαν όλα τα ποιήματα που θα βραβεύονταν στο Διεθνές Κέντρο Φιλοξενίας {Το Όραμα} κοντά στην Μονή της Αγίας Λαύρας. Έπειτα η μεικτή χορωδία της ΔΕΗ απέδωσε ένα διεθνές ρεπερτόριο μουσικών κλασικών έργων με τίτλο{ 66 χρόνια μετά. Με τη μνήμη ζωντανή}.

Ήταν δυο συγκινητικές μέρες με μια υπέροχη αρμονία ποίησης και μουσικής.

Τα νέα παιδιά που βραβεύτηκαν ήταν από όλη την Ελλάδα: Κάλυμνο. Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λεμεσό, Πάτρα, Βόλο, και φυσικά από τη Σκάλα Λακωνίας

Την Κυριακή η μαθήτρια Μαριαλένα Κατσάπη έλαβε το πρώτο βραβείο Αθλον Ποιήσεως Γιάννης κ΄ Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα.

Τίτλος του ποιήματος είναι {ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ}.

Ο δάσκαλος Καραμούζης. Ν. Παναγιώτης έλαβε εύφημη μνεία ευδόκιμης διδασκαλίας.

Τα Βραβεία και στους δυο Σκαλιώτες έδωσε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κατσιφάρας.

Η λιτή και συγκινητική τελετή έλαβε χώρα στα Καλάβρυτα, στο αρχοντικό της Παλαιολογίνας, παρουσία βουλευτών, τοπικών αρχόντων, του Προέδρου των μελών του Διεθνούς Ιδρύματος Γιάννης κ΄ Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα, και πλήθος κόσμου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος Σκάλας κ. Διαμαντάκος Δημήτριος, έδωσε έπαινο στη μαθήτρια Μαριαλένα Κατσάπη και παρέδωσε τη σημαία του δήμου στο Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά.

Η φιλοξενία των Καλαβρυτινών εξαιρετική {ζέστανε} το χειμωνιάτικο καιρό.

Είναι ωραίο να ακούγεται το όνομα της Σκάλας για τέτοιες πράξεις δημιουργίας κ΄ ομορφιάς.

Αξίζουν άξιοι συγχαρητηρίων όλοι συμμετέχοντες σε αυτήν την εκδήλωση και ιδιαιτέρα στη μαθήτρια Μαριλένα Κατσάπη και στο Δάσκαλο Παναγιώτη. Ν. Καραμούζη.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ

Σε μια άσπρη σελίδα ζωγράφισα τ’ όνειρο.

Σε μια πήλινη γλάστρα φύτεψα δυόσμο.

Ένα ζευγάρι νότες χόρεψαν στο ρυθμό μου.

Σε νανούρισα, μ΄ένα μου σφύριγμα .

Περπάτησα σ΄ένα λόφο από χαμομήλια.

Φίλησα γλυκά τον πατέρα μου.

Μύρισα την ανάσα της μάνας μου.

Φώναξα τα’ όνομα μου και ρωτώντας τον εαυτό μου, κατάλαβα πως με λεν ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ.


Αυτό είναι το ποίημα που έγραψε η Μαριλένας Κατσάπη για τα 66 χρόνια επετείου του ολοκαυτώματος των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και απέσπασε το πρώτο βραβείο {ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΣΤΡΕΦΗ-ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ 2009}

Συγχαρητήρια στη μικρή Σκαλιωτοπούλα.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Λυκείου ΣΚΑΛΑΣ

eikona_1024x768

eikona_0001_1024x768

Να είστε όλλοι εκεί για να ζεσταθούν κάποιες καρδιές...

Πυροβολήθηκε αδέσποτο στο Βλαχώτη Λακωνίας

Έχει τύχει σε όλους πολλές φορές, να αναρωτιόμαστε αν τελικά ζούμε μέσα σε μια κινηματογραφική ταινία και μάλιστα western. Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τι θα αντικρύσει στην επόμενη στροφή. Πολλά περιστατικά μας κάνουν να νοιώθουμε ότι ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι που πυροβολούν ότι περπατάει, πετάει και ίσως και ότι κολυμπάει.

skylos2Μέσα στους «τυχερούς», ήταν και ο υπεύθυνος του σταθμού Α΄ Βοηθειών του Ε.Κ.Π.Α.Ζ., στο Βλαχιώτη- Σκάλα Λακωνίας, Χρήστος Μπέπης, και γράφω «τυχερούς», έχοντας στη σκέψη μου το περιστατικό που του συνέβη. Στις 08-12-2009 και ώρα 9.00 το βράδυ περίπου, ο υπεύθυνος του σταθμού ενώ φρόντιζε τα ζώα του άκουσε σε κοντινό μέρος διπλό πυροβολισμό. Μεταβαίνοντας στην συγκεκριμένη περιοχή αντίκρισε ένα αδέσποτο σκυλί το οποίο κάποιος είχε πυροβολήσει στο αριστερό μέρος του προσώπου αφαιρώντας ένα μικρό κομμάτι. Διαπίστωσε πως το άτυχο ζώο ήταν σε κακή κατάσταση και σαν πραγματικός άνθρωπος και εθελοντής του Ε.Κ.Π.Α.Ζ., το μετέφερε άμεσα σε κτηνιατρείο στην Σπάρτη, μήπως και το σώσει.

Το άτυχο ζώο εξέτασε ό κτηνίατρος Αθανάσιος Λέγος, που διαπίστωσε ότι η κατάσταση του ήταν πολύ κρίσιμη και δυστυχώς μη αναστρέψιμη.

Τελικά το ζώο οδηγήθηκε σε ευθανασία με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού και του υπευθύνου του ΕΚΠΑΖ επειδή η κατάστασή του ήταν σοβαρή και θα υπέφερε στην υπόλοιπη ζωή του. Αφού έγινε η ταφή του ζώου την επόμενη μέρα ο υπεύθυνος του σταθμού προσήλθε στο Α.Τ. Βλαχιώτη όπου και ενημέρωσε σχετικά τον αξιωματικό υπηρεσίας για το παραπάνω περιστατικό. Στην ενημέρωσή του επίσης αναφέρθηκε και στα αυξημένα περιστατικά δηλητηριάσεων που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή.

Το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. με την ευαισθησία που το διακρίνει στην περίθαλψη των αγρίων ζώων και όχι μόνο, στις περιπτώσεις πυροβολημένων, καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και προσπαθεί μέσα από την ενημέρωση να ευαισθητοποιεί τους πολίτες ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά.

Πέτρος Καπερναράκος

Υπεύθυνος ΕΚΠΑΖ Πελοποννήσου και Εθελοντές παραρτήματος

http://leimonitis.com/

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΝΟΜ/ΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κυρίες, κύριοι,

Καλείσθε σε συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης την 14 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα & ώρα 14.30 μ.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1ο Συμπλήρωση Ο.Ε.Υ. της Ν.Α. Λακωνίας.

Εισηγητής: Π. Δήμας

2ο Γνωμοδότηση της Επιτροπής του άρθρου 1 ν.3377/2005 για τη

χρηματοδότηση δώδεκα (12) αδειών πλανοδίου Εμπορίου για το 2010.

Εισηγητής: Α. Τζανετέα

3ο Μ.Π.Ε. του έργου: Αιολικός Σταθμός ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 1,50 mw (2χ0,75 mw) της εταιρείας «ΜΕΛΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΛΦΑ Α.Ε. στη θέση Δικλάδι του Τ.Δ. Βελανιδίων του Δήμου Βοιών

Εισηγητής :Ν. Μηλιάκος

4ο Τροποποίηση 6 προγ/τος από τέλη μεταβίβασης

Εισηγητής: Π. Μπογέας

5ο Τροποποίηση 6 προγ/τος ΟΣΚ

Εισηγητής: Α. Τζανετέα

6ο Τροποποίηση 12 προγ/τος ΚΑΠ

Εισηγητής: Π. Μπογέας

7ο ΄Εγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για το έργο: Ανάπτυξη

συστήματος παρακολούθησης της αστάθειας κλιτύων για την πρόλη-

ψη κατολισθήσεων & εκπαίδευσης των τοπικών δημοσίων αρχών

στην Περιφέρεια Πελ/σου.

Εισηγητής: Ν. Μηλιάκος

8ο Αναμόρφωση προϋπ/σμού Ε.Φ. 071

Εισηγητής: Π. Δήμας

9ο Αναμόρφωση προϋπ/σμού Ε.Φ. 072

Εισηγητής: Π. Δήμας

10ο΄Εγκριση μεταφοράς πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό της Ν.Α. για

τακτοποίηση εξόφλησης ΧΕΠ

Εισηγητής: Π. Δήμας

11ο Ανάθεση έργου: Διερεύνηση ίδρυσης & βιωσιμότητας κέντρου διαχεί-

ρισης υδάτων, διαχείρισης κρίσεων & λήψης μέτρων ελέγχου εντό-

μων & θηλαστικών υγειονομικής σημασίας.

Εισηγητής: Γ. Φωτεινάκος

12ο Μερική ανάκληση τμήματος συντελεσμένης απαλλοτρίωσης της οδού

Μυστρά- Τρύπη (Τμήμα Πικουλιάνικα-Τρύπη) στη θέση Σταυρός Δ.

Μυστρά, συνολικής επιφάνειας 60.93 μ2.

Εισηγητής: Π. Φαρλέκας

13ο Διοργάνωση πρωτοχρονιάτικης δεξίωσης & κοπή βασιλόπιτας των υπ/

λων της Ν.Α.

Εισηγητής: Σ. Ζυγά

14ο Δημιουργία ημερολογίου 2010, διαφημιστικές καταχωρήσεις στις

εφημερίδες Λακωνικός Τύπος, Παρατηρητής & Λακωνική Επικαιρότη-

τα & διαφημιστική καμπάνια στους ραδιοφωνικούς σταθμούς FLY,

Antena, Πολιτεία,Fantazy,Best.

Eισηγητής: Σ. Μπελεγρή

15ο Ψήφιση προϋπ/σμού ΟΠΑΝΑΛ 2010

Εισηγητής: Ε. Δεντάκου

16ο Ψήφιση προϋπ/σμού ΝΑΟΛ 2010

Εισηγητής: Α. Μαχαίρας

17ο Υποβολή προτάσεων του Ν.Σ. Τουριστικής προβολής του Νομού,

έτους 2010

Εισηγητής: Σ. Μπελεγρή

18ο Αναμόρφωση προϋπ/σμού Ε.Φ. 390

Εισηγητής: Π. Δήμας

Ο Πρόεδρος Ν.Σ.

Νικόλαος Καλογεράκος

http://leimonitis.com/

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η τελική ρύθμιση για τα χρέη των νοικοκυριών

Την αναστολή για δύο χρόνια όλων των δανείων τους, μπορούν να εξασφαλίσουν οι οφειλέτες σε περίπτωση που βρεθούν σε πρόσκαιρη οικονομική αδυναμία. Η σχετική απόφαση, θα λαμβάνεται από το ειρηνοδικείο, αρκεί ο οφειλέτης να αποδείξει ότι έχει περιέλθει σε οικονομική αδυναμία

Τη δυνατότητα της πρόσκαιρης αδυναμίας δίνει το νομοσχέδιο για την πτώχευση των νοικοκυριών που παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο από την αρμόδια υπουργού Λούκα Κατσέλη.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, ο δανειολήπτης που έχει περιέλθει σε (και όχι πρόσκαιρη) οικονομική αδυναμία, θα μπορεί να απαλλαγεί από τις οφειλές του αρκεί να πληρώσει ένα μέρος αυτών (το 10%) σε 48 μηνιαίες δόσεις. Από τη συγκεκριμένη ρύθμιση, θα εξαιρούνται τελικώς οι οφειλές προς το δημόσιο (πρόστιμα, φόροι, ασφαλιστικές εισφορές κλπ).

Δυνατότητα να υπαχθούν στη ρύθμιση θα έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα αλλά και οι επαγγελματίες αρκεί να αδυνατούν να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Η ρύθμιση δεν αφορά στους εμπόρους οι οποίοι ούτως ή άλλως καλύπτονται από το πτωχευτικό δίκαιο. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δύο δρόμους:

Να ζητήσουν εξωδικαστικό συμβιβασμό με την τράπεζα και να γίνει δεκτός. Την προσπάθεια για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα την κάνει για λογαριασμό του ενδιαφερόμενου ο συνήγορος του καταναλωτή ή η επιτροπή φιλικού διακανονισμού που λειτουργεί ήδη σε κάθε νομαρχία ή Ένωση Καταναλωτών. Τον ίδιο ρόλο μπορεί να παίξει και ένας δικηγόρος.

Να απορριφθεί το αίτημα για εξωδικαστικό συμβιβασμό. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνει και δεύτερη προσπάθεια για να γίνει συμβιβασμός. Σε αυτήν δεν χρειάζεται να συμφωνήσει το σύνολο των τραπεζών αλλά μόνο αυτές που εκπροσωπούν το 51%.

Αν αποτύχει και η δεύτερη απόπειρα τότε η υπόθεση θα φτάνει στο ειρηνοδικείο του τόπου που κατοικεί ο οφειλέτης.

Αν κάποιος επικαλείται δολίως οικονομική αδυναμία, θα αντιμετωπίζει ποινικές κυρώσεις. Επίσης, αν γίνει δεκτή η αίτησή του θα εγγράφεται συνολικά στον Τειρεσία για περίπου 10 χρόνια. Δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση θα προσφέρεται για έναν χρόνο σε κάθε δανειολήπτη.

Οι τράπεζες, θα μπορούν να ελέγχουν το αν ο δανειολήπτης έχει κινηθεί δολίως ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα ακόμη και να αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία της εφορίας.ΠΗΓΗ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Μέχρι τέλους του χρόνου θα καταβληθούν όλες οι κοινοτικές ενισχύσεις

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους αγρότες όλες οι φετινές κοινοτικές ενισχύσεις, δήλωσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνα Μπατζελή, απαντώντας σε ερώτηση για τα αγροτικά προβλήματα βουλευτών του ΚΚΕ.

Με βάση τον ισχύοντα κοινοτικό κανονισμό οι κοινοτικές επιδοτήσεις (ενιαία ενίσχυση) κάθε χρονιάς μπορούν να πληρωθούν μέχρι το τέλος Μαΐου του επόμενου έτους, είπε η κ. Μπατζελή, για να προσθέσει ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να καταβληθούν οι ενισχύσεις μέχρι τέλους Δεκεμβρίου χωρίς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κανείς να μας παρακαλέσει και χωρίς κατ΄ ανάγκη κανένας να κλείσει το δρόμο.

Παράλληλα, η κ. Μπατζελή κάλεσε τόσο τα πολιτικά κόμματα, όσο και τους εκπροσώπους των αγροτών να συμβάλουν σε έναν ειλικρινή κοινωνικό διάλογο, ώστε να βρεθεί, όπως ανέφερε, η καλύτερη δυνατή λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική ύπαιθρος.

Επίσης, στην ομιλία της έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, καθώς και στην προώθηση ενός νέο μοντέλου ανάπτυξης, της «πράσινης γεωργίας» ΠΗΓΗ

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω της νέας γρίπης A (H1N1)ν

Σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά για 7 ημέρες:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Νηπιαγωγείο Βελλιών

  1. Τμήματα τάξεων σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά για 7 ημέρες:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


- Δημοτικό Σχολείο Αρεόπολης τάξη Ε1

- Δημοτικό Σχολείο Βλαχιώτη τάξη Γ


ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης τμήμα Β2

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Eλαιόλαδο: Ακόμη χαμηλότερες τιμές.

7073451

Ένα ακόμα «μούδιασμα» στην εγχώρια αγορά ελαιολάδου προκάλεσε η στάση του ιταλικού εμπορίου του προϊόντος, που τις τελευταίες ημέρες έχει σκληρύνει τη στάση του προτείνοντας χαμηλότερες τιμές γύρω στα 2,30 ευρώ το κιλό (cif στην Ιταλία) για τα πολύ καλά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Κρήτης και πιο χαμηλές για τα λάδια της Πελοποννήσου.

Παράγοντες της αγοράς ελαιολάδου εκτιμούν ότι, η στάση των Ιταλών εμπόρων είναι απόρροια αφενός μιας αναμενόμενης υποχώρησης των τιμών στην Ισπανία όσο προχωρά η νέα παραγωγή και αφετέρου στα οικονομικά αδιέξοδα ενώπιον των οποίων βρίσκονται οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί και διακινητές χύμα ελαιολάδου, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της προοπτικής μη καταβολής (του συνόλου ή μέρος) της φετινής ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης στους ελαιοπαραγωγούς.

Πάντως, μεγαλύτερη σταθερότητα δείχνει τις τελευταίες εβδομάδες η ισπανική αγορά ελαιολάδου δεδομένου ότι, την περασμένη εβδομάδα για μια ακόμη φορά οι τιμές ex factory παρέμειναν στα 2,10 έως 2,15 ευρώ το κιλό για τα εξαιρετικά παρθένα λάδια, στα 2,05 ευρώ το κιλό για τα παρθένα και στα 2 ευρώ το κιλό οι βιομηχανικοί άσοι.

http://leimonitis.com/

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών από 28 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2009

Συνεχίστηκαν με σχετικά χαμηλούς ρυθμούς οι εξαγωγές ακτινιδίων και αγγουριών. Επίσης συνεχίζονται κανονικά οι εξαγωγές εσπεριδοειδών αν και υπάρχει χαμηλή ζήτηση στις καταναλωτικές αγορές της Ευρώπης, η οποία οφείλεται κυρίως στις καιρικές συνθήκες.

Ειδικά στις Βαλκανικές χώρες η αγορά έχει «βαλτώσει» από την υπερπροσφορά εκ μέρους Ελλήνων «εισαγωγέων» αλλά και Βουλγάρων και Ρουμάνων εμπόρων, οι οποίοι διακίνησαν μεγάλες ποσότητες ατυποποίητων προϊόντων. Απαιτείται ο αυστηρός έλεγχος των διακινουμένων και εξαγομένων νωπών οπωροκηπευτικών της χώρας μας, γιατί υπάρχει αλλιώς κίνδυνος να δυσφημιστούν τα ελληνικά εσπεριδοειδή.

Οι τιμές παραγωγού στα εσπεριδοειδή παρέμειναν ίδιες με την προηγούμενη εβδομάδα, αν και χρειάζεται να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις τιμές που υπάρχουν στις καταναλωτικές αγορές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα από 28 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου είναι οι εξής:

  • Πορτοκάλια 2.263 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 13.434 τόνων!!!!!
  • Λεμόνια 46 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 42 τόνων
  • Γκρέιπ φρουτ 14 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 37 τόνων
  • Μανταρίνια 1.304 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 2.359 τόνων
  • Ακτινίδια 5.068 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 6.529 τόνων
  • Αγγούρια 858 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 185 τόνων
  • Μήλα 493 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 1.204 τόνων
  • Σταφύλια 70.173 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 67.496 τόνων

Ολοκλήρωση του ταξιδιού του Νομάρχη στην Αυστραλία

Ολοκληρώθηκε, το ταξίδι του Νομάρχη Λακωνίας κου Κωνσταντίνου Φούρκα στην Αυστραλία. Ο Νομάρχης ανταποκρινόμενος σε επίσημες προσκλήσεις της Λακωνικής Ομοσπονδίας Ν.Ν.Ο. Σίδνευ και της Παλλακωνικής Αδελφότητας Μελβούρνης & Βικτώριας «Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ», παρέμεινε στις δύο πόλεις της Αυστραλίας, συνολικά για δέκα ημέρες έχοντας την ευκαιρία σε αυτό το διάστημα να επισκεφθεί τα εκεί Προξενεία και να συναντηθεί με εκπροσώπους της Εκκλησίας, Λάκωνες επιχειρηματίες και εκπροσώπους της ομογένειας, με τους οποίους και συζήτησε θέματα που αφορούν τόσο τον απόδημο ελληνισμό, όσο και την Λακωνία.

ΣΙΔΝΕΥ

Κατά τη διάρκεια προηγούμενης επίσκεψης του Νομάρχη στην πόλη του Σίδνευ, το 2007, είχε διαπιστωθεί η ύπαρξη πολλών και μικρών Ελληνικών Συλλόγων ομογενών, οι οποίοι είτε ήταν εντελώς ανενεργοί, είτε είχαν πολύ μικρές δυνατότητες παρέμβασης και προσφοράς. Γι αυτό και ο Νομάρχης είχε ενθαρρύνει κατά τη διάρκεια των εκεί επαφών του, τη δημιουργία μίας ομοσπονδίας όλων των Λακωνικών Συλλόγων, κάτι που μετά από συνεχής συζητήσεις και επαφές επετεύχθη. Έτσι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Λακωνικής Ομοσπονδίας Σίδνευ, με την παρουσία μεγάλου πλήθους ομογενών μας. Οι ομογενείς αναγνωρίζοντας την προσφορά και τη συμβολή του Νομάρχη Λακωνίας σε όλη αυτήν την προσπάθεια, τον προσκάλεσαν να παρευρεθεί την παραπάνω εκδήλωση και να απευθύνει χαιρετισμό.

Ο κος Νομάρχης ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του:

Περισσότερα...

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ 3.1 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α. Λακωνίας ενημερώνει τους βιοκαλλιεργητές, οι οποίοι εντάχτηκαν στο Μέτρο 3.1 «Βιολογική Γεωργία» κατά τα έτη 2004, 2005 και 2006, ότι αναρτήθηκαν στα Γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Διοικητήριο της Ν. Α. Λακωνίας, στις 04/12/2009 οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμής για το έτος 2008, όπως προέκυψαν μετά το Διοικητικό έλεγχο των αιτήσεων πληρωμής και την υπ’ αριθμ. 127714/24-9-2009 εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σχετικά με τον τρόπο καταχώρησης των αγροτεμαχίων στη μηχανογραφική εφαρμογή της Βιολογικής Γεωργίας. Στις καταστάσεις αυτές αναφέρονται μόνον οι βιοκαλλιεργητές, των οποίων η πληρωμή αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω παραβάσεων, απορρίψεων ή/και λόγω κυρώσεων. Όμοιες καταστάσεις έχουν σταλεί και στους Δήμους του Νομού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν, εφ’ όσον επιθυμούν ένσταση κατά του Διοικητικού Ελέγχου από τις 07/12/2009 μέχρι και τις 18/12/2009 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα Γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α. Λακωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και στο τηλέφωνο 2731093800 (Εσωτ:1103 & 1104).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω της νέας γρίπης A (H1N1)ν

    Σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά για 7 ημέρες:


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    • 11ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης

    • Νηπιαγωγείο Πύργου Διρού

    • Νηπιαγωγείο Καρυών

    • Νηπιαγωγείο Δαφνίου

    • Νηπιαγωγείο Αγ. Ιωάννη Δήμου Μυστρά

    • Νηπιαγωγείο Νιάτων

    • Δημοτικό Σχολείο Μυστρά- Αγ. Ιωάννη

    • Δημοτικό Σχολείο Συκέας-Μεταμόρφωσης

    • Δημοτικό Σχολείο Καρυών

    • Δημοτικό Σχολείο Νιάτων

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    • Εσπερινό Γυμνάσιο Σκάλας


  1. Τμήματα τάξεων σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά για 7 ημέρες:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    • 1ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου τάξη ΣΤ΄

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


- Γενικό Λύκειο Νεάπολης τμήμα Α1

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Λήψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση της ελονοσίας στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας

Προς τους Υπουργούς

Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Θέμα: «Λήψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση της ελονοσίας στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας»

pic26_jpgΣτη Σκάλα Λακωνίας, περιοχή αγροτική που διασχίζεται από τον ποταμό Ευρώτα, διαπιστώθηκαν κατά το τελευταίο διάστημα κρούσματα ελονοσίας σε αλλοδαπούς που απασχολούνται στις αγροτικές εργασίες. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τα δέκα με συνέπεια να διογκώνεται η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αναμένουν με αγωνία την αντίδραση από μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών.
Επειδή κρίνεται ως εκ των ων ουκ άνευ η διενέργεια περιμετρικών ή άλλων ψεκασμών σε εστίες όπου ενδημεί η ελονοσία για την αποτροπή της εξάπλωσης της εν λόγω μολυσματικής ασθένειας και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας

Ερωτάστε:

  1. Σε ποια άμεσα μέτρα (ψεκασμούς κ.ά.) θα προβείτε για την καταπολέμηση της ελονοσίας στην περιοχή Σκάλα Λακωνίας;
  2. Θα προχωρήσετε στο συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να διαχειριστούν τα πρώτα κρούσματα στην περιοχή αλλά και για να διερευνηθεί η πιθανότητα εξάπλωσης σε γειτνιάζουσες της Σκάλας και παρά τον ποταμό Ευρώτα περιοχές; http://www.leimonitis.com/

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΜΟΛΑΙΚΟΣ

ΒΟΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

4-2

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ

0-3

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ

Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ

0-6

Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΦΙΛΙΣΙΟΥ

Α.Ο. ΔΑΦΝΙΟΥ

5-1

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

Α.Ο. ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ

2-3

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

2-0

ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

0-4


Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΚΑΣΤΩΡ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ

ΥΑΚΙΝΘΟΣ

4-2

ΠΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΡΙΣΙΟΥ

ΠΑΟ ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗΣ

0-1

ΣΕΛΛΑΣΙΑΚΟΣ

Α.Ε. ΛΟΓΓΑΝΙΚΟΥ

2-0

ΔΥΜΑΝΟ ΚΡΟΚΕΩΝ

ΚΑΡΥΑΤΗΣ

7-1

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΠΕΛΛΑΝΑΣ

ΠΑΝΚΛΑΔΙΑΤΙΚΟΣ

1-4

Α.Ο. ΧΡΥΣΑΦΩΝ

ΠΟΔ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ

1-0

ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΣ

Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΜΥΣΤΡΑ

2-5


Β΄ΟΜΙΛΟΣ

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

3-1

ΤΡΙΝΑΣΙΑΚΟΣ

Α.Ο. ΜΥΡΤΕΑΣ

1-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΛΑΩΝ

Α.Σ. ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ

1-1

Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ

ΠΑΟ ΣΜΥΝΟΥΣ

3-0

Α.Ο. ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ

ΔΟΞΑ ΠΑΚΙΩΝ

3-0

ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΝΙΑΤΩΝ

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΡΟΝΤΑΜΑ

0-3

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΥΚΕΑΣ

ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

1-2


Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚΟΧΩΜΑΤΟΣ

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.

7-0

ΑΕΤΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

Α.Ε. ΘΕΡΑΠΝΩΝ

4-1

ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΔΟΞΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

1-3



Β΄ΟΜΙΛΟΣ


ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ

ΑΠΟ ΒΕΛΙΩΝ

6-1

Α.Ο. ΑΓΓΕΛΩΝΑΣ

ΠΟΔ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

2-2

Α.Ο. ΣΚΑΛΑΣ

ΡΕΠΟ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Υποχρεωτική Υπαγωγή, στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ επαγγελματιών κάτω των 2000 -1000 κατοίκων

Υποχρεωτική Υπαγωγή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3050/02, στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ επαγγελματιών που: α) έχουν τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος σε περιοχές πέραν της δηλωθείσας έδρας, β) δραστηριοποιούνται με σύναψη συμβάσεων.

1. ΓΕΝΙΚΑ (ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ)

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3050/02, επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, που ασκούν επαγγελματική, βιοτεχνική και εμπορική δραστηριότητα σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων ή 1000 σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού, υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση των καταργηθέντων ταμείων ΤΕΒΕ και ΤΑΕ και νυν ΟΑΕΕ από 1/1/03, εφόσον ο μέσος όρος των εισοδημάτων των τριών τελευταίων ετών, που προέρχονται από εμπορική ή επαγγελματοβιοτεχνική δραστηριότητα, υπερβαίνει το 500πλάσιο του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Με το άρθρο 10 του Ν. 3232/04 με το οποίο τροποποιήθηκαν οι προαναφερόμενες διατάξεις ίσχυσε το καθεστώς αυτό και για τους δραστηριοποιούμενους ως μέλη ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιριών.

Στο άρθρο 1 παρ. α του Π.Δ. 258/05 (Καταστατικό του ΟΑΕΕ), προβλέπεται ότι στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ υπάγονται οι επαγγελματίες και βιοτέχνες που διατηρούν επαγγελματική στέγη, ως τοιαύτης νοουμένης και της οικίας ή οποιουδήποτε χώρου, όπου ασκείται το επάγγελμα.

Περισσότερα...

Χωρίς φύλλα και κοτσάνι η διακίνηση εσπεριδοειδών

Με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η διακίνηση-εμπορία εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ) γίνεται από εδώ και στο εξής χωρίς φύλλα και κοτσάνι, προκειμένου να αποφευχθούν φυτασθένειες που δεν έχουν επίδραση στον άνθρωπο, αλλά μπορεί να έχουν επιπτώσεις στο εγχώριο φυτικό κεφάλαιο.

Για το θέμα αυτό ενημερώθηκαν σε ειδική ημερίδα οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, στην οποία τονίστηκε ότι παρά το όποιο κόστος επιφέρει η εφαρμογή του μέτρου αυτού στην παραγωγική διαδικασία, το αποτέλεσμα – προστασία του φυτικού κεφαλαίου – είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με εισηγήσεις επιστημόνων, που συμμετείχαν στην εν λόγω ημερίδα, τα φύλλα και οι ποδίσκοι (κοτσάνια) στα εσπεριδοειδή μεταφέρουν ασθένειες που είναι καταστροφικές για τα φυτά των εσπεριδοειδών.

Προκειμένου να προστατευθούν οι καλλιέργειες των εσπεριδοειδών στη χώρα μας, θα πρέπει οι καρποί αυτών σε όλα τα στάδια της διακίνησης από τον παραγωγό μέχρι τον καταναλωτή να διακινούνται χωρίς φύλλα και ποδίσκους.ΠΗΓΗ

Στο Αγρίνιο η πρώτη μηχανική συγκομιδή ελιάς


H πρώτη απόλυτα μηχανοποιημένη συγκομιδή της ελιάς στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις 10.30 το πρωί, στο Αγρίνιο, καθώς οι πρώτες εκμεταλλεύσεις του συστήματος πυκνής γραμμικής ελαιοκαλλιέργειας έχουν ήδη συμπληρώσει 3 χρόνια από την εγκατάστασή τους και είναι έτοιμες προς συγκομιδή.

Η αρχική συγκέντρωση των ενδιαφερομένων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Αχελώου στη Νεάπολη Αιτωλοακαρνανίας (γεωγραφικό στίγμα και οδηγίες στη διεύθυνση www.geolivo.gr).

Διοργανωτές είναι η Geoplant ΑΕΕΓΕ και η Ελαιοκομική ΑΕ, που αποτελούν τους επίσημους αντιπροσώπους της ισπανικής Agromillora Iberia και των φυτών Olint. Η ποικιλία που θα συγκομιστεί είναι η ελληνική κορωνέικη (I-38) και η μηχανή συγκομιδής είναι η New Holland VX 7090 της Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ που αποκτήθηκε από τις δύο εταιρείες για τον σκοπό αυτό.

Στην πρόσκλησή τους προς όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς, οι δύο εταιρείες θεωρούν «πως η απόλυτη εκμηχάνιση της καλλιέργειας αποτελεί μονόδρομο για μια οικονομικά βιώσιμη κι ανταγωνιστική ελαιοκαλλιέργεια. Είμαστε βέβαιοι πως η στιγμή αυτή, από καταβολής της ελαιοκαλλιέργειας, είναι ιστορική και σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας αυτή την εμπειρία».ΠΗΓΗ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣ ΣΚΑΛΑΣ

Εντυπωσιακές εκδηλώσεις επιφυλάσσει και φέτος η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Σκάλας, για τον εορτασμό των <<Χριστουγέννων 2009>>.

Έτσι, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, η αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει με την παρουσίαση του περίφημου παγοδρομίου, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει και φέτος κοσμώντας την Πλατεία Πηγών Σκάλας.

Πέρυσι, άλλωστε, κέρδισε αναμφισβήτητα τις καρδιές μικρών και μεγάλων, καθώς αποτέλεσε πόλο έλξης 40.000 και πλέον πολιτών από όλη τη Λακωνία.

Φέτος, το παγοδρόμιο αναμένεται να είναι εμφανώς πιο αναβαθμισμένο αισθητικά και λειτουργικά, καθώς θα φιλοξενήσει ice parties και για πρώτη φορά την Εθνική Ομάδα Χόκεϋ!

Με το ίδιο μεράκι και με ακόμη περισσότερο ζήλο, το ΔΣ και το προσωπικό της ΚΔΕΣ έχουν προετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που θα προσδώσει πραγματικό άρωμα Χριστουγέννων στην πόλη.

Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί, παράλληλα, στις εκδηλώσεις κεντρικοί αποδέκτες των οποίων θα είναι τα παιδιά. Κάλαντα από όλο τον κόσμο, παιδικές εκθέσεις ζωγραφικής, χριστουγεννιάτικο <<μπαζάρ>>, ατελείωτη μουσική, χορός στον πάγο, πολλές λιχουδιές και φυσικά ο αγαπημένος << Αη Βασίλης>> είναι μερικές μόνο από τις εκπλήξεις που περιμένουν και φέτος τους μικρούς φίλους, που θα παρακολουθήσουν από κοντά την υλοποίηση των όμορφων αυτών ιδεών.

Περισσότερα ΕΔΩ.

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω της νέας γρίπης A (H1N1)ν

Σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά για 7 ημέρες:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ιωάννη Μονεμβάσιας

- Νηπιαγωγείο Ελίκας

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης

  1. Τμήματα τάξεων σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά για 7 ημέρες:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Δημοτικό Σχολείο Αρεόπολης τάξη Α΄

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης τμήμα Β Θεωρητική

- Πειραματικό Γυμνάσιο Σπάρτης τμήμα Γ1

ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΛΕΗΜΟΝΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Δήμαρχος Σκάλας Λακωνίας διακηρύττει ότι:

Εκτίθεται σε φανερό πλειοδοτικό διαγωνισμό η εκμίσθωση του «Νέου Δημοτικού Καταστήματος Λεήμονα» του Δήμου Σκάλας για χρήση «Καφενείο -Σνακ Μπαρ-Πιτσαρία»:

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί την 7η του μηνός Δεκεμβρίου 2009 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π,μ (ωρα λήξης επίδοσης προσφορών) στο Δημοτικό Κατάστημα,ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής διαγωνισμού.

Σε περίπτωση που η δημοπρασία αναβληθεί για οποιοδήποτε λόγο ή δεν βρεθεί πλειοδότης θα επαναληφθεί την 14/12/2009 στο ίδιο χώρο και τις ίδιες ώρες.

Το ελάχιστο όριο προσφοράς ορίζεται στο ποσό των εκατόν πενήντα ευρώ (150,00)€ κατά μήνα με τις νόμιμες αυξήσεις κατ' έτος (σύμφωνα με το πληθωρισμό) και ο εκμισθωτής δεν δικαιούται μείωση του μισθώματος κατά την κατακύρωση της μίσθωσης.

Η εγγύηση συμμετοχής στη δημοπρασία ορίζεται σε ποσοστό 10% του ορίου της πρώτης προσφοράς υπολογιζόμενου για ένα έτος ήτοι 180,00 €.

Για να συμμετάσχει κάποιος στη δημοπρασία πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για χρέη προς το Δημόσιο.

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή που θα υπογράψει τα πρακτικά και θα είναι αλληλέγγυος και εις ολοκλήρου υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης άνευ δικαιώματος διαιρέσεως και διζήσεως.

Η διάρκεια μίσθωσης ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης και για δέκα (10) έτη.

Οσοι πλειοδοτούν για λογαριασμό τρίτου πρέπει να προσκομίσουν ειδικό πληρεξούσιο και να το δηλώσουν στην επιτροπή κατά την έναρξη της σχετικής δημοπρασίας.

Στην δημοπρασία γίνονται δεκτοί όσοι πληρούν τους όρους της διακήρυξης.

Οι ενδιαφερόμενοι για λήψη οποιαδήποτε πληροφορίας μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στα τηλέφωνα 27353600197 2735360032.